Ухвала
від 23.01.2024 по справі 243/10242/19
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 243/10242/19

Провадження № 2/243/394/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 січня 2024 Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Фаліна І.Ю.

за участю:

секретаря судового засідання Мірошниченко В.В.

розглянувши в порядку спрощеного провадження у відкритому судовому засіданні в режимівідеоконференції, цивільну справу за позовною заявою Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в особі Виробничої одиниці «Слов`янськтепломережа» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за спожиті послуги з опалення,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Слов`янського міськрайонного суду Донецької області після скасуваннязаочного рішеннясуду перебуває вказана цивільна справа за позовною заявою Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в особі Виробничої одиниці «Слов`янськтепломережа».

Позивач звертаючисьдо судуіз вказанимпозовом просить солідарно стягнути з відповідачів на свою користь заборгованість за теплову енергію , яка виникла за адресою: АДРЕСА_1 (особовий рахунок № НОМЕР_1 ), втрати від інфляційних процесів, 3% річних та витрати по сплаті судового збору.

Ухвалою судувід 07.08.2023провадження посправі булозупинено до залучення до участі у справі правонаступника чи законного представника померлого відповідача ОСОБА_3 .

Ухвалою суду від 12.09.2023 провадження у цивільній справі було поновлено, оскільки згідно матеріалів спадкової справи, наданої суду та заведеної приватним нотаріусом Краматорського районного нотаріального округу Донецької області Панченком А.В., правонаступником відповідача ОСОБА_3 є його син ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , який прийняв спадщину після смерті свого батька.

Ухвалою суду від 26.09.2023 залучено до участіу справів якостіправонаступника відповідачаОСОБА_3 - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , що зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

У судовому засіданні учасники справи будучи належним чином повідомленими про дату, час та спосіб слухання справи участі не приймали.

Під час розгляду даної справи, було встановлено, що даний спір судом не може бути вирішений без наявності інформації стосовно зареєстрованого права власності на квартиру

АДРЕСА_3 .

За приписами ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

У зв`язку з цим, враховуючи те, що першочерговим завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб (ст. 2 ЦПК України), з урахуванням особливостей даної цивільної справи, для з`ясування обставин, які мають істотне значення для правильного та об`єктивного розгляду справи, прийняття законного й обґрунтованого рішення, суд приходить до висновку про можливість застосування ч. 7 ст. 81 ЦПК України, за якою визначено можливість суду щодо збирання доказів, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Таким чином, виходячи зі змісту спірних правовідносин, предмету спору, приймаючи до уваги ту обставину, що вищезазначений спір судом не може бути вирішений без наявності вказаної інформації, суд вважає за необхідним витребувати за власної ініціативи з Відділу зберігання інвентаризаційних справ об`єктів нерухомого майна Слов`янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області відомості про зареєстроване право власності на квартиру АДРЕСА_3 .

Згідно п.4 ч.2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав, зокрема, необхідність витребування доказів.

З урахуванням наведеного, суд вважає за необхідне, судове засідання відкласти.

Крім того, у зв`язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України, та продовженням строку дії воєнного стану в Україні, відповідно до ст. 212 ЦПК України, рішення зборів суддів Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 05 травня 2022 року № 6 та наказу Слов`янського міськрайонного суду Донецької області «Про впровадження дистанційної роботи на період воєнного стану» № 29-к від 10 травня 2022 року, а тому вважаю за необхідне судове засідання проводити в режимі відеоконференції за допомогою комунікаційної платформи EASYCON, з повідомленням учасників справи про дату, час та спосіб проведення судового засідання.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 2, 76, 81 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Витребувати з Відділу зберігання інвентаризаційних справ об`єктів нерухомого майна Слов`янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області відомості про зареєстроване право власності на квартиру АДРЕСА_3 .

Вищевказану інформацію направити на офіційну електронну адресу суду Е-mail: inbox@sl.dn.court.gov.ua в строк до 13 лютого 2024 року.

Попередити Відділ зберігання інвентаризаційних справ об`єктів нерухомого майна Слов`янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області, що відповідно до ч. 7ст. 84 ЦПК Україниособи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити Відділ зберігання інвентаризаційних справ об`єктів нерухомого майна Слов`янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області, що згідно з приписами ч. ч. 8, 9ст. 84 ЦПК Україниу разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбаченіЦПК України, зокрема у виді штрафу. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію даної ухвали надіслати Відділу зберігання інвентаризаційних справ об`єктів нерухомого майна Слов`янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області, для виконання, учасникам справи до відома.

Судове засідання по цивільній справі за позовною заявою Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в особі Виробничої одиниці «Слов`янськтепломережа» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за спожиті послуги з опалення, відкласти на 09-30годину 13лютого 2024року, якевідбудетьсяв режимі відеоконференції за допомогою комунікаційної платформи EASYCON, нагадавши учасникам справи, що з 01 жовтня 2022 року вхід (авторизація) до підсистеми відеоконференцзв`язку можливий тільки через Електроннийкабінетсистеми «Електронний суд».

Повідомити учасників справи про дату, час та спосіб проведення судового засідання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали виготовлений 23.01.2024.

Суддя І.Ю. Фалін

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116503227
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про стягнення плати за користування житлом

Судовий реєстр по справі —243/10242/19

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Рішення від 01.03.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Рішення від 01.03.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні