Ухвала
від 25.09.2023 по справі 161/5823/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/5823/23

Провадження № 2/161/2123/23

У Х В А Л А

25 вересня 2023 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Філюк Т.М.

за участю секретаря судового засідання Октисюк С.В.

розглянувши у судовому засіданні у місті Луцьку цивільну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОПАГОРБ» до Боратинської сільської ради Луцького району, ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування рішення, визнання недійним договору оренди та припинення права оренди,-

в с т а н о в и в :

ТзОВ «ЕКОПАГОРБ» звернулось в Луцький міськрайонний суд Волинської області з позовом до Боратинської сільської ради Луцького району, ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування рішення, визнання недійним договору оренди та припинення права оренди.

В судове засідання представник позивача не з`явився, від нього надійшло клопотання про проведення судового засідання за його відсутності.

Представник відповідача Боратинської сіьскої ради Волинської обалості в судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про час та місце розгляду справи.

Від представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Лавренчука О.В. надійшло клопотання про відкладення судового засідання, оскільки він зайнятий в іншому судовому засіданні.

Разом з тим, у відзиві на позовну заяву представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Лавренчук О.В. заявив клопотання про зупинення провадежння у справі до завершення кримінального провадження №1202235610000365, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 29.10.2022 за заявою ОСОБА_1 .

Також 07 серпня 2023 року від представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Лавренчука О.В. надійшло клопотання про витребування доказів, зокрема, просить витребувати в КП «Волинське обласне бюро технічної інвентаризації» інвентаризаційну справу на об`єкт нерухомого майна: приміщення котельні, що знаходиться за адресою : АДРЕСА_1 . Клопотання обгрунтовує тим, що витребування матеріалів інвентаризаційної справи обумовлене наміром відповідача заявити клопотання про проведення будівельно-технічної експертизи, оскільки вважає, що документи позивача містять ознаки підробки.

Відповідно до п.6 ч.1 ст. 251 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Суд не вбачає підстав для зупинення провадження у справі, оскільки наведена представником відповідача підстава зупинення провадження у справі не є такою, що унеможливлює розгляд даної справи. Крім того, представником відповідача не доведено, що в порядку кримінального судочинства розглядається справа, до вирішення якої неможливий розгляд даної справи. Сам по собі факт наявності кримінального провадження не дає суду підстав для зупинення провадження у справі, що розглядається.

Згідно ст.. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. При цьому, витребуванню підлягають лише ті докази, що є належними.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 4ст.77ЦПК Україниналежними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Суд не бере до розгляду докази, що не стосуються предмета доказування.

Враховуючи зміст позовних вимог, приймаючи доуваги заявленівимоги інаявні уматеріалах справидокази,враховуючи позиціюсторін усправі,вирішуючи заявлене представником відповідача клопотання про витребування доказів, суд вважає його необґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 251, 84 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання представника відповідача про зупинення провадження у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОПАГОРБ» до Боратинської сільської ради Луцького району, ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування рішення, визнання недійним договору оренди та припинення права оренди відмовити.

В задоволенні клопотання представника відповідача про витребування доказів у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОПАГОРБ» до Боратинської сільської ради Луцького району, ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування рішення, визнання недійним договору оренди та припинення права оренди відмовити.

Ухвала суду може бути оскарженадо Волинського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області Т.М.Філюк

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено28.09.2023
Номер документу113751693
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —161/5823/23

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Постанова від 02.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Матвійчук Л. В.

Постанова від 02.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Матвійчук Л. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Матвійчук Л. В.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Матвійчук Л. В.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Матвійчук Л. В.

Рішення від 09.01.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні