Ухвала
від 02.10.2023 по справі 183/3793/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/3793/23

№ 2/183/2533/23

У Х В А Л А

02 жовтня 2023 року м. Новомосковськ

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Парфьонова Д. О., за участі: секретаря судового засідання Моісєєва К. А., прокурора Ліскіна В. І., представника відповідача Пташинського О. А., відповідача ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Новомосковськ Дніпропетровської області клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Пташинського Олександра Анатолійовича про витребування доказів, у цивільній справі за позовом Керівника Новомосковської окружної прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі: Комунального підприємства «Новомосковська центральна регіональна лікарня інтенсивного лікування», Губиниської селищної ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину, -

В С Т А Н О В И В:

керівник Новомосковської окружної прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі: Комунального підприємства «Новомосковська центральна регіональна лікарня інтенсивного лікування», Губиниської селищної ради звернувся з позовом до ОСОБА_1 , в якому просить стягнути з відповідача на користь позивача-1 кошти, витрачені на стаціонарне лікування потерпілого від злочину ОСОБА_2 у сумі 15 507,99 грн.

У судовому засіданні представник відповідача, посилаючись на неможливість самостійного отримання документів просив витребувати від позивача-1 належним чином завірені копії документів щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який знаходився на стаціонарному лікуванні з діагнозом «відкритий уламковий перелом обох кінцівок лівої гомілки зі зміщенням уламків», а саме: медичну карту стаціонарного хворого ОСОБА_2 ; супровідний листок та талон до супровідного листка для госпіталізації особи, доставленої бригадою ШМД; інформовану добровільну згоду пацієнта на проведення лікування та операції; запис лікаря приймального відділення; листок огляду та консультацій спеціалістами; листок основних показників стану хворого з 19 вересня 2020 року по 16 жовтня 2020 року; листок лікарських призначень; результати біохімічного аналізів крові, сечі, стаціонарного хворого ОСОБА_2 ; належним чином завірені копії сторінок Журналу запису рентгенологічних досліджень із записом щодо проведення обстеження стаціонарному хворому ОСОБА_2 рентгенограми черепу, голені; Журналу реєстрації функціональних досліджень з записом про те, що хворий ОСОБА_2 зробив ЕКГ; Журналу реєстрації ультразвукових досліджень з записом проходження стаціонарним хворим УЗД органів брючної порожнини, печінки, жовчного пузиря, нирок; Журналу обліку отриманих і використаних лікарських засобів та медичних виробів з відображенням надходження ліків отриманих за рахунок бюджетних коштів зі складу в травматологічне відділення за вересень та жовтень 2020 року з відображенням заповнення окремих граф Журналу, зокрема графи 8 Журналу, де зазначається кількість виданих ліків на пости (маніпуляційні кімнати), графи 9 Журналу, де зазначаються дані про фактичне використання запасів, які повинні відповідати даним графи 4 «Використано», зазначеним у Звіті про надходження і використання лікарських засобів та медичних виробів постами (маніпуляційними кімнатами) (додаток 8); належним чином завірену копію Звіту про надходження і відпуск (використання) лікарських засобів та медичних виробів поданий до бухгалтерської служби; належним чином завірені копії прибуткових накладних на підтвердження отримання ліків від постачальників за рахунок бюджетних коштів, які призначались стаціонарному хворому ОСОБА_2 . Крім того, для визначення сумарних витрат, які були здійснені на лікування стаціонарного хворого ОСОБА_2 за статтею «Заробітна плата», за статтею «Нарахування на заробітну плату», за статтею «Накладні витрати» за статтею «Медикаменти» прошу надати картки аналітичного обліку фактичних видатків, складені за вересень та жовтень 2020 року по КЕКВ 2111, по КЕКВ 2120, по КЕКВ 2210, по КЕКВ 2220.

Клопотання обґрунтоване тим, що дані докази необхідні для визначення сумарних витрат , які здійснені на лікування стаціонарного хворого. Підстави заявлення клопотання на стадії судового процесу пояснюються датою отримання відповіді на запит, який зроблений під час підготовки відзиву на позов відповідачем.

Прокурор у судовому засіданні просив відмовити в задоволенні клопотання, вказуючи, що позивачем-1 надано розрахунок та склад витрат, що підтверджується довідкою.

Відповідач підтримав клопотання свого представника.

Суд, дослідивши клопотання представника відповідача, заслухавши пояснення учасників справи, дійшов висновку про необхідність його задоволення частково, виходячи із такого.

Відповідно до ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Згідно з ч. 1, ч. 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Так, прокурор в інтересах позивачів просить стягнути з відповідача кошти, витрачені на стаціонарне лікування потерпілого від злочину ОСОБА_2 у сумі 15 507,99 грн. Сума витрат складається з вартості 27 ліжко-днів. З відповіді на відзив від 05 червня 2023 року вбачається, що розрахунок вартості ліжко-днів здійснено з урахуванням витрат на ліки, отриманих потерпілим від позивача за рахунок бюджетних коштів, медичних обстежень, собівартості заробітної плати медичного персоналу, лікарів, нарахувань, харчування.

У відзиві відповідач указує, що витрати на лікування потерпілого повністю ним компенсовані.

Таким чином, оскільки кожна сторона зобов`язана довести обставини, покладені в обґрунтування вимог та заперечень, враховуючи, що відповідач заперечує у відзиві проти суми, заявленої до стягнення, з огляду на посилання про відсутність надання позивачами витрат, їх виду та обсягу, з огляду на надання відповідачем доказів неможливості самостійного отримання таких доказів, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити частково та витребувати належним чином засвідчені копії доказів, на витребуванні яких наполягає відповідач, водночас, у межах періоду лікування потерпілого. Внаслідок викладеного клопотання підлягає задоволенню частково.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 83, 84, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Пташинського Олександра Анатолійовича про витребування доказів задовольнити частково.

Зобов`язати Комунальне підприємство «Новомосковська центральна регіональна лікарня інтенсивного лікування» (місцезнаходженняза адресою:51208,Дніпропетровська область,м.Новомосковськ,вул.Гетьманська,238) надати Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області належним чиномзасвідчені копії документів, складених щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за період з 19 вересня 2020 року по 16 жовтня 2020 року, який знаходився на стаціонарному лікуванні з діагнозом «відкритий уламковий перелом обох кінцівок лівої гомілки зі зміщенням уламків», а саме:

виписки з медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_2 ;

супровідного листка та талону до супровідного листка для госпіталізації особи, доставленої бригадою ШМД;

інформовану добровільну згоду пацієнта на проведення лікування та операції;

запису лікаря приймального відділення;

листка огляду та консультацій спеціалістами за період з 19 вересня 2020 року по 16 жовтня 2020 року;

листка основних показників стану хворого;

листка лікарських призначень;

результатів біохімічного аналізів крові, сечі, стаціонарного хворого ОСОБА_2 ;

виписки з Журналу запису рентгенологічних досліджень із записом щодо проведення обстеження стаціонарному хворому ОСОБА_2 рентгенограми черепу, голені;

виписки з Журналу реєстрації функціональних досліджень з записом про те, що хворий ОСОБА_2 зробив ЕКГ;

виписки з журналу реєстрації ультразвукових досліджень з записом проходження стаціонарним хворим УЗД органів брючної порожнини, печінки, жовчного пузиря, нирок;

виписки з журналу обліку отриманих і використаних лікарських засобів та медичних виробів з відображенням надходження ліків отриманих за рахунок бюджетних коштів зі складу в травматологічне відділення за вересень та жовтень 2020 року з відображенням заповнення окремих граф Журналу, зокрема графи 8 Журналу, де зазначається кількість виданих ліків на пости (маніпуляційні кімнати), графи 9 Журналу, де зазначаються дані про фактичне використання запасів, які повинні відповідати даним графи 4 «Використано», зазначеним у Звіті про надходження і використання лікарських засобів та медичних виробів постами (маніпуляційними кімнатами) (додаток 8) призначених та виданих ОСОБА_2 ;

звіту про надходження і відпуск (використання) лікарських засобів та медичних виробів поданий до бухгалтерської служби, щодо ліків, призначених та виданих ОСОБА_2 ;

прибуткових накладних на підтвердження отримання ліків від постачальників за рахунок бюджетних коштів, які призначались стаціонарному хворому ОСОБА_2 ;

карток аналітичного обліку фактичних видатків, складені за вересень та жовтень 2020 року по КЕКВ 2111, по КЕКВ 2120, по КЕКВ 2210, по КЕКВ 2220.

У решті клопотання відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала суду в повному обсязі складена і підписана 02 жовтня 2023 року.

Суддя Д. О. Парфьонов

Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено03.10.2023
Номер документу113849578
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину

Судовий реєстр по справі —183/3793/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Рішення від 16.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Рішення від 16.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні