Ухвала
від 04.10.2023 по справі 143/657/23
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/657/23

УХВАЛА

Іменем України

04.10.2023 року м. Погребище

Погребищенський районний суд Вінницької області у складі:

головуючого - судді Бойка А.В.,

з участю секретаря Шуваріної В.А.,

заявниці ОСОБА_1 ,

представника заявниці- адвоката Маліцького М.В.,

представника Погребищенської міської ради Жмурчук О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє представник - адвокат Маліцький Микола Володимирович, заінтересована особа: Погребищенська міська рада про встановлення факту батьківства,-

встановив:

У провадженні Погребищенського районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє представник - адвокат Маліцький М. В., заінтересована особа: Погребищенська міська рада про встановлення факту батьківства.

В судовому засіданні представник Погребищенської міської ради Жмурчук О.М. заявила клопотання про залучення до участі у справі як заінтересованої особи Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та сестри загиблого ОСОБА_2 ОСОБА_3 . Своє клопотання мотивувала тим, що рішення у справі в подальшому може вплинути на права або обов`язки ОСОБА_3 , оскільки це впливатиме на реалізацію її спадкових прав, та на обов`язки Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у разі звернення заявниці щодо отримання виплат.

У судовому засіданні представник заявниці - адвокат Маліцький М.В. заявлені вимоги підтримав, при вирішенні питання про залучення Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки покладався на розсуд суду, заперечував проти залучення до участі у справі сестри ОСОБА_3 , оскільки намір претендувати на спадщину у заявниці відсутній.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до такого висновку.

З огляду на те, що порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до частини третьої статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами статті 53 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до ч. 3 ст. 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Згідно ч. ч. 1,5 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, за необхідне залучити до участі в справі як заінтересованих осіб Вінницький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки та ОСОБА_3 , оскільки рішення по справі може вплинути на їх права та обов`язки. Суд не бере уваги заперечення адвоката Маліцького М.В., оскільки з тексту позовної заяви вбачається, що після смерті ОСОБА_2 залишилася спадщина у вигляді житлового будинку, які має намір успадкувати заявниця.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 42, 53, 293, 294 ЦПК суд, -

ухвалив:

Клопотання представника Погребищенської міської ради Жмурчук О.М. про залучення заінтересованих осіб задовольнити.

Залучити до участі по справі за заявою ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє представник - адвокат Маліцький Микола Володимирович, заінтересована особа: Погребищенська міська рада про встановлення факту батьківства, як заінтересовану особу Вінницький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (21036, м. Вінниця, вул. Данила Галицького, 31) та ОСОБА_3 , жительку с. Ординці Погребищенської МТГ Вінницького району Вінницької області.

Встановити заінтересованій особі Вінницькому обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки та ОСОБА_3 п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Зобов`язати заінтересованих осіб одночасно з наданням до суду відзиву надіслати його копію та додані до нього документи (належним чином засвідчені копії доказів) іншим учасникам справи.

Роз`яснити заінтересованим особам, що у разі ненадання ними відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Оголосити перерву у судовому засіданні до 11 год. 20 хв. 02.11.2023.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення04.10.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113918639
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту батьківства

Судовий реєстр по справі —143/657/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні