Ухвала
від 03.10.2023 по справі 925/838/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"03" жовтня 2023 р. м. Черкаси справа № 925/838/23

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді Чевгуза О.В., з секретарем судового засідання Брус Л.П., за участю представників:

позивача: не з`явився,

відповідача: не з`явився,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в приміщенні Господарського суду Черкаської області у місті Черкаси справу

за позовом Акціонерного товариства ДТЕК Донецькі електромережі

до Товариства з обмеженою відповідальністю Тот-Стайл

про стягнення 1 145 823,75 грн,

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство ДТЕК Донецькі електромережі звернулося до Господарського суду Черкаської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Тот-Стайл про стягнення неповерненого авансу в розмірі 750 000,00 грн, пені за несвоєчасну поставку товару в розмірі 46 953,00 грн, штрафу в розмірі 234 257,26 грн, пені в розмірі 111 610,49 грн у зв`язку з неналежним виконанням відповідачем умов договору про закупівлю товару № 300-ДЕМ-ТМЦ від 11.01.2022.

Ухвалою від 23.06.2023 Господарський суд Черкаської області прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі; справу вирішив розглядати за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою від 05.09.2023 Господарський суд Черкаської області задовольнив клопотання представника відповідача про відкладення підготовчого засідання, підготовче засідання відклав на 03.10.2023.

У підготовче засідання представники сторін не з`явилися. Причини неявки відповідача не відомі.

02 жовтня 2023 року від позивача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, оскільки явку представника в судове засідання забезпечити не має можливості, суд ухвалою від 22.09.2023 відмовив у задоволенні клопотання представника Акціонерного товариства ДТЕК Донецькі електромережі про розгляд справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Наступне судове засідання позивач просить проводити в режимі відеоконференції.

Розглянувши подане клопотання, суд зазначає таке.

Згідно з положеннями ст. 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до частини 1 статті 183 Господарського процесуального кодексу України підготовче засідання проводиться за правилами, передбаченими статтями 196 - 205 цього Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цією главою.

Відповідно до ч. 1 ст. 177 ГПК України завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з п. 6, 10, 19 ч. 2 ст. 182 ГПК України у підготовчому засіданні суд з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; вирішує заяви та клопотання учасників справи; здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Згідно з п. 1, 3 ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу; коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З огляду на неможливість виконання завдання підготовчого провадження та вчинення всіх, передбачених частиною 2 статті 182 Господарського процесуального кодексу України процесуальних дій, з метою забезпечення принципів змагальності сторін та надання можливості учасникам справи реалізувати свої права, а також з метою забезпечення належних умов для повного, всебічного і об`єктивного розгляду справи, підготовче засідання належить відкласти.

Частиною 3 ст. 177 ГПК України визначено, що підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи наведені норми законодавства, суд вбачає за доцільне продовжити строк проведення підготовчого провадження на тридцять днів.

Згідно з ч. 1 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Враховуючи викладене та приймаючи до уваги наявність відповідної технічної можливості, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та призначити проведення призначеного у справі судового засідання в режимі відеоконференції за участі представника позивача за допомогою сервісу для проведення відеоконференцій EasyCon з використанням представником позивача власних технічних засобів.

Керуючись ст. 177, 181-183, 197, 202, ст. 233-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Клопотання Акціонерного товариства ДТЕК Донецькі електромережі про відкладення підготовчого засідання та проведення судового засідання в режимі відеоконференції задовольнити.

Продовжити строк проведення підготовчого провадження на тридцять днів.

Підготовче засідання відкласти на 10 год. 00 хв. 18 жовтня 2023 року.

Засідання провести в приміщенні Господарського суду Черкаської області м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, зал судових засідань 219, тел. канцелярії 31-21-49.

Забезпечити проведення судового засідання для представника Акціонерного товариства ДТЕК Донецькі електромережі - адвоката Єжова Анастасія Олександрівна в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу для проведення відеоконференцій EasyCon.

Викликати у підготовче засідання представників учасників справи, яким мати при собі документи, які підтверджують їх повноваження на представництво сторін та особу (довіреність, паспорт).

Роз`яснити сторонам про їх обов`язок повідомляти суд про причини неявки у підготовче засідання і, що у разі їх неявки наступають наслідки передбачені статтями 183, 202 Господарського процесуального кодексу України.

Звернути увагу учасників справи на те, що згідно ч. 2 ст. 207 ГПК України, заяви та клопотання, які без поважних причин не будуть подані в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом, будуть залишені без розгляду.

Повідомити учасників, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або дистанційними засобами зв`язку.

Повідомити учасникам справи веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, - сourt.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 235 Господарського процесуального кодексу України, і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя О.В. Чевгуз

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено06.10.2023
Номер документу113924506
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг

Судовий реєстр по справі —925/838/23

Ухвала від 10.06.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Алданова С.О.

Ухвала від 02.05.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Алданова С.О.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Алданова С.О.

Судовий наказ від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В.

Рішення від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В.

Ухвала від 24.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В.

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В.

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В.

Ухвала від 18.10.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В.

Ухвала від 03.10.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні