Ухвала
від 05.10.2023 по справі 128/4056/23
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/4056/23

УХВАЛА

05 жовтня 2023 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Ганкіна І.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Органу опіки та піклування в особі Вінницької РВА Вінницької області, за участю КЗ «Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей», Служби у справах дітей Агрономічної сільської ради про скасування усиновлення, -

В с т а н о в и в:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Органу опіки та піклування в особі Вінницької РВА Вінницької області, за участю КЗ «Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей», Служби у справах дітей Агрономічної сільської ради про скасування усиновлення.

Частиною 1 статті 277 ЦПК України визначено, що питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Частиною 4 статті 19 ЦПК України визначено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до частини 1 статті 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: малозначні справи; що виникають з трудових відносин, а також спори про стягнення аліментів та поділ майна подружжя.

Вивчивши матеріали позовної заяви, вважаю, що підстав для залишення позову без руху, повернення позовної заяви позивачу немає, а тому за вказаних обставин, вважаю необхідним вирішити питання про відкриття провадження у справі та розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст. 175, 187, 274-279 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Органу опіки та піклування в особі Вінницької РВА Вінницької області, за участю КЗ «Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей», Служби у справах дітей Агрономічної сільської ради про скасування усиновлення.

Розгляд справи проводити у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Перше судове засідання у справі провести 01 листопада 2023 року о 09:30 год. в залі судових засідань № 5 Вінницького районного суду Вінницької області (м. Вінниця, вул. Винниченка 29, ІІ поверх).

В судове засідання викликати учасників провадження.

Визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу його право подати відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити позивачу його право подати до суду відповідь на відзив в строк не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Роз`яснити відповідачу його право подати заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки - http://vnr.vn.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення суду не оскаржується.

Суддя І.А. Ганкіна

Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113950168
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування усиновлення

Судовий реєстр по справі —128/4056/23

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Рішення від 20.12.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні