Ухвала
від 06.10.2023 по справі 463/1831/23
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 463/1831/23 Головуючий у 1 інстанції: ОСОБА_1

Провадження № 11-сс/811/1212/23 Доповідач: ОСОБА_2

У Х В А Л А

про відмову у відкритті апеляційного провадження

06 жовтня 2023 року м. Львів

Суддя Львівського апеляційного суду ОСОБА_2 , вивчивши матеріали апеляційної скарги ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на ухвалу слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова від 26 вересня 2023 року про надання тимчасового доступу до речей та документів,

встановив:

оскарженою ухвалою задоволено клопотання слідчого надано етективам Відділу детективів (на правах самостійного відділу) Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , іншим слідчим, включеним до складу групи слідчих у кримінальному провадженні №42020000000001734 від 17 вересня 2020 року, тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх оригіналів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , адреса офісу та виробничих потужностей АДРЕСА_2 , або за іншим місцезнаходженням вказаних документів у суб`єкта господарювання, а саме документів що стосуються взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (попередня назва - « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 в 2019-2022 роках, в тому числі: договірні документи договори, додаткові угоди, додатки, специфікації до них, первинні документи рахунки-фактури, видаткові, податкові, товарно-транспортні накладні (та їх реєстрів в паперовому та електронному вигляді), довіреності на отримання товару, сертифікати якості, відповідності, (та їх реєстрів в паперовому та електронному вигляді), фінансові документи видаткові касові ордери, виписки банку, платіжні доручення, та їх реєстри, документи складського обліку картки, журнали, реєстри, в т.ч. електронні, книги реєстрації в`їзду автотранспорту, журнали вагаря (копії відповідних фрагментів), в т.ч. які ведуться в електронному вигляді, реєстри на прийняту продукцію в розрізі постачальників за добу (місяць), а також матеріальні, транспортні перепустки на товар який приймався, товарно-транспортних накладних автомобільним перевізником в яких значиться ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 та реєстр вказаних ТТН в електронному вигляді, договори (угоди) щодо переведення боргу, взаємозаліків, та ін., актів приймання сировини та готової продукції, звітів про використання давальницької сировини, записи камер відеоспостереження та інших засобів фіксації систем охорони які підтверджують ввезення насіння соняшнику та вивезення соняшникової олії та шроту вказаними суб`єктами господарювання, чи іншими суб`єктами за їх дорученням, інших документів які укладалися (складалися) у зв`язку з проведенням взаємовідносин з вказаними суб`єктами господарювання укладених договорів, наказів на призначення та функціональні обов`язки працівників та їх керівників відповідальних за здійсненням пропускного режиму, зважування та фіксацію транспортних засобів при в`їзді та виїзді з території товариства.

Обов`язок надати тимчасовий доступ до вищевказаних речей та документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » покладається на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Строк дії ухвали становить два місяці з дня її постановлення, але не може перевищувати строк досудового розслідування.

На вказану ухвалу ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » подало апеляційну скаргу.

Вивчивши матеріали апеляційної скарги, вважаю, що у відкритті апеляційного провадження слід відмовити, виходячи з наступного.

Згідно до ч. 3 ст. 392 КПК України в апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді у випадках, передбачених кримінальним процесуальним кодексом України.

У відповідності до ст. 309 КПК України, під час досудового розслідування можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про: відмову у наданні дозволу на затримання; застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або відмову в його застосуванні; продовження строку тримання під вартою або відмову в його продовженні; застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту або відмову в його застосуванні; продовження строку домашнього арешту або відмову в його продовженні; застосування запобіжного заходу у вигляді застави або про відмову в застосуванні такого заходу; поміщення особи в приймальник-розподільник для дітей або відмову в такому поміщенні; продовження строку тримання особи в приймальнику-розподільнику для дітей або відмову в його продовженні; направлення особи до медичного закладу для проведення психіатричної експертизи або відмову у такому направленні; арешт майна або відмову у ньому; тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність; відсторонення від посади або відмову у ньому; продовження відсторонення від посади; відмову у здійсненні спеціального досудового розслідування; закриття кримінального провадження на підставі частини дев`ятої статті 284 цього Кодексу.

Під час досудового розслідування також можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про відмову у задоволенні скарги на постанову про закриття кримінального провадження або на рішення слідчого, прокурора про відмову в задоволенні клопотання про закриття кримінального провадження на підставі пункту 9-1 частини першої статті 284 цього Кодексу, про скасування повідомлення про підозру чи відмову у задоволенні скарги на повідомлення про підозру, повернення скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, прокурора або відмову у відкритті провадження по ній.

Скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Відтак, кримінальним процесуальним законом не передбачено в даному випадку право на оскарження ухвали слідчого судді про надання тимчасового доступу до речей та документів.

Відповідно до положень ч. 4 ст.399 КПК України, суддя-доповідач відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню.

Керуючись ч.4 ст. 399 КПК України,

постановив:

відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на ухвалу слідчого судді Личаківського районного суд м. Львова від 26 вересня 2023 року про надання тимчасового доступу до речей та документів.

Копію ухвали разом з апеляційною скаргою і усіма доданими до неї матеріаламинадіслатиособі, якаподала апеляційну скаргу.

Ухвала може бути оскаржена у касаційному порядку протягом трьох місяців з дня отримання копії ухвали.

Суддя ОСОБА_2

СудЛьвівський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення06.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113972822
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —463/1831/23

Ухвала від 26.08.2024

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

Ухвала від 06.10.2023

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Партика І. В.

Ухвала від 26.09.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

Ухвала від 26.09.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

Ухвала від 26.09.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

Ухвала від 26.09.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

Ухвала від 18.05.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

Ухвала від 08.05.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

Ухвала від 08.05.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

Ухвала від 30.03.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Головатий Р. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні