Ухвала
від 05.10.2023 по справі 643/2251/22
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 05.10.2023Справа № 643/2251/22 Провадження № 1-кп/554/777/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05.10.2023 р. м.Полтава

Октябрський районний суд м.Полтави у складі головуючого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , обвинуваченого ОСОБА_5 перекладача ОСОБА_6 , розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за підозроюу вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Прокурором заявлено клопотання про продовження відносно обвинуваченого дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Обвинувачений заперечував проти задоволення клопотання, зазначив, що ризики зазначені прокурором не відповідають дійсності, можливість переховуватися від суду не обґрунтована, також зазначає, що діяв неумисно під час вчинення злочину.

Захисник в задоволенні клопотання просив відмовити, ризики зазначені прокурором відсутні, вважає, що на даний час фактично доведено, що обвинувачення за ч.1 ст. 115 КК України є необгрунтованим, просив змінити запобіжний захід на більш м`який не пов`язанний з позбавленням волі.

Суд, заслухавши думку учасників справи, вважає за необхідне продовжити відносно обвинуваченого дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки не змінилися підстави, які враховувалися для обрання запобіжного заходу на досудовому слідстві і збереглися ризики, які були враховані при обранні запобіжного заходу, а саме: можливість переховуватись від органів досудового розслідування та/або суду;незаконно впливати на свідків, експерта у цьому кримінальному провадженні.

При цьому суд оцінює наступну сукупність обставин: що обвинуваченому інкримінується кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України, а саме, особливо тяжкий злочин, замах на вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, тяжкість покарання, що загрожує йому в разі визнання винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, у вчиненні якого він підозрюється, відсутність міцних соціальних зв`язків, так як обвинувачений є особою без громадянства, а даних щодо наявності стійких соціальних та сімейних зв`язків суду не надано.

Згідно зч.1ст.177КПК України,метою застосуваннязапобіжного заходує забезпеченнявиконання підозрюваним,обвинуваченим покладенихна ньогопроцесуальних обов`язків,а такожзапобігання спробам: 1)переховуватися відорганів досудовогорозслідування та/абосуду; 2)знищити,сховати абоспотворити будь-якуіз речейчидокументів,які маютьістотне значеннядлявстановлення обставинкримінального правопорушення; 3)незаконно впливатина потерпілого,свідка,іншого підозрюваного,обвинуваченого,експерта,спеціаліста уцьому жкримінальному провадженні; 4)перешкоджати кримінальномупровадженню іншимчином; 5) вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, обвинувачується.

Підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді, суду вважати, що підозрюваний, обвинувачений, засуджений може здійснити перелічені вище дії.

Відповідно до ч. 3 ст. 331 КПК України, незалежно від наявності клопотань суд зобов`язаний розглянути питання доцільності продовження тримання обвинуваченого під вартою до спливу двомісячного строку з дня надходження до суду обвинувального акта, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру чи з дня застосування судом до обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За наслідками розгляду питання суд своєю вмотивованою ухвалою скасовує, змінює запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або продовжує його дію на строк, що не може перевищувати двох місяців.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою обвинуваченого ОСОБА_5 .

З урахуванням викладеного, керуючись ст.ст. 314, 331,ч.6 ст. 615 КПК України,

УХВАЛИВ:

Продовжити відносно ОСОБА_5 дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в Державній установі «Харківський слідчий ізолятор» строком до 03.12.2023 року.

Ухвала може бути оскаржена в частині продовження строку тримання під вартою протягом п`яти днів з дня її оголошення через Октябрський районний суд м. Полтава до Полтавського апеляційного суду.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113975659
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти життя та здоров'я особи Умисне вбивство

Судовий реєстр по справі —643/2251/22

Ухвала від 02.04.2024

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Костенко В. Г.

Ухвала від 26.12.2023

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Костенко В. Г.

Ухвала від 22.12.2023

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Костенко В. Г.

Вирок від 17.11.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Горбунова Я. М.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Горбунова Я. М.

Ухвала від 10.08.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Горбунова Я. М.

Ухвала від 19.06.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Горбунова Я. М.

Ухвала від 22.05.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Горбунова Я. М.

Ухвала від 28.03.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Горбунова Я. М.

Ухвала від 28.03.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Горбунова Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні