Ухвала
від 10.10.2023 по справі 440/11323/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

10 жовтня 2023 року м. ПолтаваСправа № 440/11323/23

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Костенко Г.В.,

за участю: секретаря судового засідання Гриценко А.О.,

представника відповідача 2 - Андрієнко Н.В.

розглянувши в судовому засіданні клопотання Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за адміністративним позовом Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм" до Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Полтавській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

Полтавське обласне комунальне підприємство "Полтавафарм " звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Полтавській області про:

- визнання протиправним та скасування рішення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками про анулювання ліцензії АВ599030Ю видану на підставі наказу Державної служби України з лікарських засобів від 22.05.2021 №417 на провадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів умовах аптеки, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм";

- зобов`язання Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками вилучити інформацію про анулювання ліцензії Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм" (код ЄДРПОУ 32986923) АВ599030Ю видану на підставі наказу Державної служби України з лікарських засобів від 22.05.2021 №417 на провадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів умовах аптеки, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 14.08.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі. Справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання відповідно до статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, в порядку письмового провадження.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 21.08.2023 розгляду цієї адміністративної справи ухвалено проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи та проведенням судового засідання.

25.08.2023 від Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, проведення якої останній просить доручити суду, що територіально знаходиться в межах міста Києва.

Вирішуючи клопотання, суд виходить з наступного.

Згідно положень частин 1-3 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки (частина одинадцята статті 195 КАС).

Судом встановлено, що клопотання представника відповідача відповідає необхідним вимогам та подане відповідно до діючого законодавства і в суді наявна технічна можливість проведення відеоконференцзв`язку поза межами суду.

Відтак суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання (заяви) про участь у судовому засіданні, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Поряд з цим, слід роз`яснити заявнику, що з огляду на необхідність ідентифікувати особу, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, такий учасник справи повинен завчасно надати до суду скріплені електронним цифровим підписом скановані копії документів, що посвідчують особу (паспорту тощо), а під час судового засідання - пред`явити їх оригінали на вимогу суду на відео.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 195, 241-243, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Доручити Шостому апеляційному адміністративному суду забезпечити проведення судового засідання з розгляду адміністративного позову Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм" до Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Полтавській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії, у режимі відеоконференції об 10 годині 30 хвилин 24 жовтня 2023 року.

Представнику відповідача прибути до Шостого апеляційного адміністративного суду для участі у судовому засіданні, яке відбудеться в режимі відеоконференції об 10 годині 30 хвилин 24 жовтня 2024 року.

Доручити відповідальним особам суду проінформувати учасника справи засобами телефонного зв`язку (електронної пошти) щодо технічної можливості проведення засідання в режимі відеоконференції.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання, набирає законної сили з моменту її підписання суддею та згідно статтею 294 Кодексу адміністративного судочинства України оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Г.В. Костенко

Дата ухвалення рішення10.10.2023
Оприлюднено19.10.2023
Номер документу114058042
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —440/11323/23

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 31.01.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 28.11.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 14.11.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 10.10.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 14.08.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні