Ухвала
від 20.02.2024 по справі 440/11323/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

20 лютого 2024 рокум. ПолтаваСправа № 440/11323/23

Полтавський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Костенко Г.В., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника позивача про закриття провадження у справі за позовом Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм" до Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Полтавській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

Полтавське обласне комунальне підприємство "Полтавафарм" звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Полтавській області про:

- визнання протиправним та скасування рішення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками про анулювання ліцензії АВ599030Ю видану на підставі наказу Державної служби України з лікарських засобів від 22.05.2021 №417 на провадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів умовах аптеки, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм";

- зобов`язання Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками вилучити інформацію про анулювання ліцензії Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм" (код ЄДРПОУ 32986923) АВ599030Ю видану на підставі наказу Державної служби України з лікарських засобів від 22.05.2021 №417 на провадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів умовах аптеки, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 14.08.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі. Справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання відповідно до статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, в порядку письмового провадження.

17.08.2023 до суду надійшли клопотання Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм" про розгляд справи №440/11323/23 у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 21.08.2023 перейдено до розгляду цієї адміністративної справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи та проведенням судового засідання.

В судовому засіданні представником позивача заявлено клопотання про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 14.11.2023 перейдено до розгляду цієї адміністративної справи за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 28.11.2023 закрито підготовче провадження у справі та призначено справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

19.02.2024 від представника позивача надійшло клопотання про закриття провадження у справі відповідно до пункту 8 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України. Клопотання обґрунтоване тим, що відповідачами самостійно усунуто допущені порушення, у зв`язку з чим предмет позову відсутній.

Сторони у судове засідання 20.02.2024 не з`явилися, про час і місце судового засідання повідомлено належно.

Надаючи оцінку заявленому клопотанню, суд виходить з наступного.

Відповідно до пункту 8 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України суд закриває провадження у справі щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

За змістом позовної заяви позивач звернувся до суду з вимогою про визнання протиправним та скасування рішення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками про анулювання ліцензії АВ599030Ю видану на підставі наказу Державної служби України з лікарських засобів від 22.05.2021 №417 на провадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів умовах аптеки, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм" та зобов`язання Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками вилучити інформацію про анулювання ліцензії Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм" (код ЄДРПОУ 32986923) АВ599030Ю видану на підставі наказу Державної служби України з лікарських засобів від 22.05.2021 №417 на провадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів умовах аптеки, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Матеріали справи свідчать, що Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками скасовано та внесено зміни до наказу Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками від 27.07.2023 №841 "Про ліцензування господарської діяльності з оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами" в частині анулювання ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів (в умовах аптеки), оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами суб`єкту господарювання: Полтавському обласному комунальному підприємству "Полтавафарм" (38751, Полтавська обл., Полтавський р-н, с. Розсошенці, вул. Горбанівська, 2, ідентифікаційний код: 32986923).

Крім того, з листа Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками від 10.01.2024 №175-004.3.5/004.0/2-24 слідує, що відповідно до ліцензійного реєстру з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) Полтавське обласне комунальне підприємство "Полтавафарм" має діючу ліцензію серії АВ №599030 від 22.05.2012 на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів (в умовах аптеки), оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Отже, із матеріалів справи вбачається, що оскаржуване порушення виправлене суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Враховуючи вищенаведені положення Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає, що провадження у справі підлягає закриттю на підставі пункту 8 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно з частиною другою статті 239 Кодексу адміністративного судочинства України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Частиною другою статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету. Ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена.

Відповідно до частини другої статті 132 Кодексу адміністративного судочинства України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

У пункті 5 частини першої статті 7 Закону України "Про судовий збір" від 8 липня 2011 року № 3674-VI (далі Закон № 3674-VI) встановлено, що сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Відповідно до частини другої статті 7 Закону № 3674-VI у випадках, установлених пунктом 1 частини першої цієї статті, судовий збір повертається в розмірі переплаченої суми; в інших випадках, установлених частиною першою цієї статті, - повністю.

Суд встановив, що при зверненні до суду з даним позовом позивач сплатив 2684,00 грн. судового збору.

Керуючись статтями 238, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про закриття провадження у справі - задовольнити.

Закрити провадження у справі №440/11323/23 за позовом Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм" до Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Полтавській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Повернути Полтавському обласному комунальному підприємству "Полтавафарм" (вул. Горбанівська, буд. 2, с.Розсошенці, Полтавський район, Полтавська область, код ЄДРПОУ 32986923) з Державного бюджету України судові витрати (судовий збір) в сумі 2684,00 (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири гривні), сплаченого згідно платіжної інструкції №27 від 02.08.2023.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

СуддяГ.В. Костенко

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117115739
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —440/11323/23

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 31.01.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 28.11.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 14.11.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 10.10.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 14.08.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні