Ухвала
від 03.10.2023 по справі 596/1301/23
ГУСЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"03" жовтня 2023 р. Справа № 596/1301/23

Провадження № 2-о/596/79/2023

Гусятинський районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого судді Митражик Е.М.

присяжних: Решетило Н.О.

Мачуженко О.С.

при секретарі судового засідання Кузик М.Я.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в селищі Гусятин цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Черніцький Іван Романович, заінтересована особа: відділ соціального захисту та охорони здоров`я населення Гусятинської селищної ради Чортківського району Тернопільської області про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Черніцький І.Р., заінтересована особа відділ соціального захисту та охорони здоров`я населення Гусятинської селищної ради Чортківського району Тернопільської області звернувся до суду із заявою, в якій просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , недієздатним, встановити на ним опіку та призначити ОСОБА_1 його опікуном.

Заявник ОСОБА_1 та його представник адвокат Черніцький І.Р. в судове засідання не з`явилися, адвокат Черніцький І.Р. подав до суду клопотання про слухання справи в його відсутності.

Представник заінтересованоїособи відділусоціального захистута охорониздоров`я населенняГусятинської селищноїради Чортківськогорайону Тернопільськоїобласті всудове засіданняне з`явилася.Із зміступоданої досуду заявислідує,що представниквважає,що відділсоціального захистута охорониздоров`я населенняГусятинської селищноїради неявляється належноюзаінтересованою особоюв данійсправі,оскільки гр. ОСОБА_2 ,1983р.н.,проживає нена територіїГусятинської селищноїради Чортківськогорайону Тернопільськоїобласті.

Згідно з ч.4 ст.294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Під час розгляду справ окремого провадження суд у відповідності з вимогами ст. 294 ЦПК України суд зобов`язаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Суд під час вирішення справ окремого провадження зобов`язаний встановити та залучити до участі у справі усіх заінтересованих у її розгляді осіб.

Порядок залучення заінтересованих осіб у ЦПК України не врегульований, а відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом. Суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами ст.53 ЦПК України, що регулює порядок залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно з ч. 3 ст. 53 ЦПК України, яку суд застосовує за аналогією в силу ч. 9 ст. 10 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до положень ч.5 ст.53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи те, що гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає та зареєстрований в АДРЕСА_1 , що належить до Гримайлівської селищної ради (Зеленівський старостинський округ) Чортківського району Тернопільської області, суд дійшов висновку про те, що для об`єктивного та всебічного розгляду справи необхідно залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи Гримайлівську селищну раду Чортківського району Тернопільської області, оскільки рішення у справі може вплинути на їх права та обов`язки.

На підставі наведеного, керуючись статтями 12, 51, 260-261, 294, 353 Цивільного процесуального кодексу України,-

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі в справі в якості заінтересованої особи за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Черніцький Іван Романович, заінтересована особа відділ соціального захисту та охорони здоров`я населення Гусятинської селищної ради Чортківського району Тернопільської області про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна - Гримайлівську селищну раду Чортківського району Тернопільської області (смт.Гусятин,вул.Мазепи,8,Чортківський район,Тернопільська область, кодЄДРПОУ 04396408).

Розгляд справи відкласти і призначити судове засідання на 24 жовтня 2023 року на 09 год. 00 хв.

Копію ухвали разом із копією заяви та доданими до неї документів надіслати заінтересованій особі Гримайлівській селищній раді Чортківського району Тернопільської області.

Роз`яснити учасникам справи, що інформацію щодо справи що розглядається вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://gs.te.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 09 жовтня 2023 року.

Суддя Е.М.Митражик

Присяжний Н.О.Решетило

Присяжний О.С.Мачуженко

Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено12.10.2023
Номер документу114070918
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —596/1301/23

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні