Ухвала
від 11.10.2023 по справі 758/2952/23
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/2952/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 жовтня 2023 року Подільський районний суд м. Києва в складі головуючого судді Будзан Л.Д., за участю секретаря судового засідання Соколовської А.А., розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до обслуговуючого кооперативу «ЖК «Науковий», державного підприємства «Державний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут іноваційних технологій в енергетиці та енергозбереженні», товариства з обмеженою відповідальністю «ДК Містобуд», треті особи: ТОВ «Компанія Будінвест капітал», ОСОБА_2 про визнання майнових прав на об`єкт інвестування, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

Представник позивача - адвокат Щербина Є.Є. в судове засідання не з`явився, направив на адресу суду заяву про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

Представник відповідача ОК «ЖК «Науковий» - адвокат Оплачко В.О. в судове засідання не з`явився, направив на адресу суду заяву про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

Представники відповідачів ДП «Державний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут іноваційних технологій в енергетиці та енергозбереженні», ТОВ «ДК Містобуд», будучи належним чином повідомленими, в судове засідання не з`явились.

Треті особа ТОВ «Компанія Будінвест капітал», ОСОБА_2 , будучи належним чином повідомленими, в судове засідання не з`явились.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Частиною першою статті 44 ЦПК України визначено, що учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами, зловживання процесуальними правами не допускається.

Європейський суд з прав людини зазначає, що відповідно до статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру. Проте, право на суд не є абсолютним і воно може бути піддане обмеженням, дозволеним за змістом, тому що право на доступ до суду за своєю природою потребує регулювання з боку держави.

Обов`язок швидкого здійснення правосуддя покладається, в першу чергу, на відповідні державні судові органи. Розумність тривалості судового провадження оцінюється в залежності від обставин справи та з огляду на складність справи, поведінки сторін, предмету спору. Нездатність суду ефективно протидіяти недобросовісно створюваним учасниками справи перепонам для руху справи є порушенням статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (рішення у справі «Смірнова проти України», від 08 листопада 2005 року, заява № 36655/02).

Відповідно до ч. 1 ст. 189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

У відповідності до ч. 3 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення позову без розгляду чи закриття провадження у справі відсутні. У підготовчому судовому засіданні виконані вимоги ч. 2 ст. 197 ЦПК України.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішені питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче засідання підлягає закриттю.

На підставі викладеного, керуючись ст. 200, 258-261 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_1 до обслуговуючого кооперативу «ЖК «Науковий», державного підприємства «Державний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут іноваційних технологій в енергетиці та енергозбереженні», товариства з обмеженою відповідальністю «ДК Містобуд», треті особи: ТОВ «Компанія Будінвест капітал», ОСОБА_2 про визнання майнових прав на об`єкт інвестування.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 20.11.2023 року о 12 год. 00 хв., який відбудеться в приміщенні Подільського районного суду міста Києва, за адресою м. Київ, вул. Хорива, 21, каб. 308.

Про дату, час та місце розгляду справи повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Леся БУДЗАН

Дата ухвалення рішення11.10.2023
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу114127923
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майнових прав на об`єкт інвестування

Судовий реєстр по справі —758/2952/23

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Рішення від 19.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Рішення від 19.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні