Ухвала
від 03.10.2023 по справі 943/1459/23
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №943/1459/23

Провадження № 2/943/943/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 жовтня 2023 року м. Буськ Львівська область

Буський районний суд Львівської області в складі:

головуючої-судді Шендрікової Г.О.

за участю секретаря судового засідання Пристанської С.В.

з участю представника позивачки Богданова О.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Буськ заяву ОСОБА_2 про вступ у справу в якості третьої особи на стороні відповідача у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Красненська селищна рада Золочівського району Львівської області (як орган опіки і піклування) про визнання майна спільною сумісною власністю, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Буського районного суду Львівської області знаходиться вищевказана цивільна справа.

До початку судового засідання ОСОБА_2 подала заяву про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача. Заяву мотивує тим, що в загальному позовному провадженні Буським районним судом Львівської області розглядається справа № 943/1459/23 за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області про визнання майна спільною сумісною власністю. Ухвалою Буського районного суду Львівської області від 12 вересня 2023 року у справі № 943/263/22 за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_3 , за участю третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області, приватного нотаріуса Золочівського районного нотаріального округу Львівської області Тиднюк Галини Володимирівни про визнання права власності на частки земельних ділянок та права на завершення приватизації житлового будинку в порядку спадкування за законом, а також за позовом третьої особи ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області про визнання права власності на частку в спільному майні колишнього подружжя, зупинено провадження у цій справі до набрання законної сили судовим рішення по справі № 943/1459/23. В загальному позовному провадженні Буським районним судом Львівської області розглядається справа № 943/1459/23 за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області про про визнання майна спільною сумісною власністю. Вважає, що рішення суду у справі № 943/1459/23 може вплинути на її права та обов`язки, оскільки вона претендує на 1/2 частку житлового будинку по АДРЕСА_1 та земельну ділянку, на якій збудований даний житловий будинок, після смерті свого колишнього чоловіка ОСОБА_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 . Просить суд залучити її до участі у справі № 943/1459/23 як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача ОСОБА_4 . Дане клопотання просить розглядати у її відсутності.

Позивачка ОСОБА_3 в підготовче судове засідання не прибула, належно та вчасно була повідомлена про день, час, місце розгляду справи. Представник позивачки адвокат Богданов О.В. не заперечив проти заявленого клопотання.

Представник третьої особи Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області ( як орган опіки і піклування) явку свого повноважного представника до суду не забезпечила, незважаючи на повідомлення її судом про час і місце розгляду справи. Направили до суду пояснення третьої особи, щодо позову у якому зазначили, що відповідно до ст. 17 Закону України «Про охорону дитинства», кожна дитина, в тому числі й усиновлена, має право на одержання в установленому законом порядку в спадщину майна і грошових коштів батьків чи одного з них у разі їх смерті або визнання їх за рішенням суду померлими незалежно від місця проживання. Батьки або особи, які їх замінюють, не мають права без дозволу органу опіки та піклування вчиняти правочини щодо нерухомого майна, право власності на яке належить дитині, а у випадках, визначених законом, - також ш:одо нерухомого майна, право користування яким належить дитині, відмовлятися від належних дитині майнових прав, зобов`язуватися від імені дитини порукою чи видавати письмові зобов`язання; відповідно до ст. 12 Закону України «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей», держава охороняє і захищає права та інтереси дітей під час вчинення правочинів щодо нерухомого майна. Неприпустиме зменшення або обмеження прав та інтересів дітей під час вчинення будь-яких правочинів щодо жилих приміщень; відповідно до ч.8 ст. 7 Сімейного кодексу України, регулювання сімейних відносин має здійснюватися з максимально можливим урахуванням інтересів дитини, непрацездатних членів сім`ї; відповідно до Конвенції про права дитини від 20.11.1989 року, в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

Відповідно до частини третьої статті 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

У відповідності до вимог частини першої статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (ч. 5 ст. 53 ЦПК).

Враховуючи те, що позовною вимогою є про визнання майна спільною сумісною власністю, яке може вплинути на права та обов`язків ОСОБА_2 , суд вважає за необхідне залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_4 .

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність залучення ОСОБА_2 до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_4 .

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 3, 43, 48, 49, 53, 260 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Залучити ОСОБА_2 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача до участі у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Красненська селищна рада Золочівського району Львівської області (як орган опіки і піклування) про визнання майна спільною сумісною власністю.

Направити третій особі - копію ухвали, копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Шендрікова Г. О.

Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу114128550
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майна спільною сумісною власністю

Судовий реєстр по справі —943/1459/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні