Ухвала
від 22.03.2024 по справі 943/1459/23
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №943/1459/23

Провадження № 2/943/198/2024

У Х В А Л А

про самовідвід судді

22 березня 2024 року м. Буськ Львівська область

Буський районний суд Львівської області в складі:

головуючої-судді Шендрікової Г.О.

за участю секретаря судового засідання Ладиги С.В.

без участі сторін

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Буську питання про самовідвід у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Красненська селищна рада Золочівського району Львівської області (як орган опіки і піклування), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача ОСОБА_5 про визнання майна спільною сумісною власністю,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулась в суд з цивільним позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Красненська селищна рада Золочівського району Львівської області (як орган опіки і піклування), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача ОСОБА_5 про визнання майна спільною сумісною власністю.

Оглянувши матеріали даної цивільної справи, вважаю доцільним заявити самовідвід, з огляду на наступне.

Статтею 36 ЦПК України, передбачено підстави, за наявності яких суддя не може брати участі в розгляді справи і підлягає відводу.

Так, пунктом 5 частини 1 вказаної статті ЦПК України, передбачено як підставу для відводу судді наявність інших обставин, що викликають сумнів в його неупередженості або об`єктивності.

Так, приватний нотаріус Золочівського нотаріального округу Дячик Алла Володимирівна стала мені, ОСОБА_6 , погрожувати як судді Буського районного суду Львівської області. Про обставини погроз, суддею ОСОБА_6 надані покази як свідка в межах кримінального провадження № 12023141210000072 від 17.02.2023 року. що може викликати сумніви у моїй об`єктивності як судді при розгляді даної справи.

В силу пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, яка підлягає застосуванню в силу ст. 8 ЦПК України та ст. 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини, закріплено принцип, за яким кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи безстороннім судом.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 36 ЦПК України суддя не може розглядати справу і підлягає відводу (самовідводу), якщо є інші обставини, що викликають сумнів в неупередженості або об`єктивності судді.

Згідно ч. 1 ст. 39 ЦПК України з підстав, зазначених у статтях 36, 37 і 38 цього Кодексу, суддя, секретар судового засідання, експерт, спеціаліст, перекладач зобов`язані заявити самовідвід.

Як зазначено у п. 2.5 Бангалорських принципів поведінки судді від 19.05.2006, схвалених Резолюцією Економічної та Соціальної Ради ООН 27.07.2006 N 2006/23, суддя заявляє самовідвід від участі в розгляді справи в тому випадку, якщо у стороннього спостерігача могли б виникнути сумніви в неупередженості судді.

Відповідно до ст. 15 Кодексу суддівської етики України неупереджений розгляд справ є основним обов`язком судді. Суддя має право заявити самовідвід у випадках, передбачених процесуальним законодавством.

Разом із тим, ЄСПЛ у справі «Сокуренко і Стригун проти України» вказує, що справедливими в розумінні ст. 6 Конвенції може вважатися тільки такий суд, який діє незалежно від будь-яких обставин особистого (людського) чи іншого плану, є безстороннім та безпристрасним, тобто, при абсолютній відсутності обставин, які можуть викликати сумніви в об`єктивності та неупередженості судді.

За змістом статті 40 ЦПК України питання про відвід (самовідвід) може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі. За результатами вирішення заяви про відвід суд постановляє ухвалу.

З огляду на вищенаведене, вважаю, що з метою уникнення сумнівів в об`єктивності та неупередженості судді та недопущення будь-яких сумнівів у постановленому за наслідками розгляду справи рішення суду з наведених вище мотивів, вважаю за доцільне заявити самовідвід, а справу передати для повторного розподілу за програмою автоматизованої системи документообігу суду.

Керуючись ст. ст. 39,40, 258, 260 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Заявляю самовідвід від розгляду справи за позовом ОСОБА_1 звернулась в суд з цивільним позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Красненська селищна рада Золочівського району Львівської області (як орган опіки і піклування), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача ОСОБА_5 про визнання майна спільною сумісною власністю.

Справу передати, для повторного розподілу між суддями Буського районного суду Львівської області в порядку, встановленому ст. 33 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Шендрікова Г. О.

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117843551
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —943/1459/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні