Ухвала
від 20.10.2023 по справі 379/1509/23
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 379/1509/23

Провадження № 2/379/319/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

20 жовтня 2023 рокум.Тараща

Таращанський районний суд Київської області в складі судді Музиченко О.О., ознайомившись із позовною заявою

ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 )

до ОСОБА_2 (останнє відоме зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 )

про стягнення суми боргу за договором позики,

У С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернувся досуду черезпредставника адвоката АО«Міжнародна адвокатськакомпанія «ПРОТЕКТА»» ДяченкаА.М. із позовом до ОСОБА_2 про стягнення суми боргу за договором позики в розмірі 64483,47 грн..

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 12.10.2023 головуючим суддею у даній судовій справі визначено суддю Музиченко О.О..

16.10.2023 суд, згідно з ч. 6ст. 187 ЦПК України, отримав відповідь на запит з Управління ЦНАП виконкому Таращанської міської ради, за якою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у період з 04.03.2011 по 10.05.2023 значився зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_2 . ОСОБА_2 було знято з реєстрації за заявою власника житла.

За даними відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області від 19.10.2023, ОСОБА_2 10.05.2023 було знято з реєстрації за адресою: АДРЕСА_2 . Даних про актуальне місце реєстрації ОСОБА_2 відповідь не містить.

З відповіді №273308 від 16.10.2023 з Єдиного державного демографічного реєстру, отриманої судом згідно з ч. 8 ст. 187 ЦПК України, вбачається, що відомості по відповідачу ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в ЄДДР не знайдено.

Відповідно до положень ч. 9 ст. 28 ЦПК України, позови до відповідача, місце проживання або перебування якого невідоме, пред`являються за місцезнаходженням майна відповідача чи за останнім відомими зареєстрованим його місцем проживання або перебування чи постійного його заняття (роботи).

Оглянувши матеріали позовної заяви, дослідивши отриману інформацію щодо зареєстрованого місця проживання відповідача, суд установив, що позов відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України, справа віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Таращанського районного суду Київської області.

Підстав, визначених ст.ст. 185, 186 ЦПК України, для повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Відповідно до ч. 10 ст. 187 ЦПК України, якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через оголошення на офіційному вебпорталі судової влади України.

На підставі наведеного вище суд вважає за можливе прийняти цю позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі. Виклик ОСОБА_2 як відповідача у справі здійснювати через оголошення на офіційному вебпорталі судової влади України.

Спір не належить до переліку, передбаченого ч.4 ст. 274 ЦПК України.

Згідно п.1 ч.6 ст. 19 ЦПК України справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, є малозначними, а відтак дана справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження на підставі ч.1 ст. 274 ЦПК.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи вищевикладене, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, суд вважає за необхідне провести її розгляд в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін для надання сторонами у справі особистих пояснень, з метою повного та всебічного встановлення обставин справи.

Суд також зауважує, що відповідно до ч.ч. 1, 6 ст.14 ЦПК України в судах функціонує Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система. Адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.14, 19, 43, 187, 274, 277-279, 353, 354 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Прийнятидо розглядута відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , про стягнення суми боргу за договором позики.

2. Провести розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

3. Призначити судове засідання у справі на 09годину 30хвилин 09листопада 2023року в залі суду № 3 Таращанського районного суду Київської області (м. Тараща, вул. Сікевича Володимира, 61).

4. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву із додержанням вимог ст. 178 ЦПК України та заяви із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

5. Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

6. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив із додержанням вимог ст.ст. 178, 179 ЦПК України - п`ять днів з дня отримання відзиву.

7. Встановити відповідачу строк для подання заперечень із додержанням вимог ст.ст. 178, 180 ЦПК України - п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив.

8. Учасникам справи оформити письмові докази, що подаються до суду, відповідно до вимог ст. 95 ЦПК України. Подача документів здійснюється через канцелярію Таращанського районного суду Київської області з супровідним листом.

9. Повідомитиучасників справипро можливістьподати процесуальнідокументи (заяви,клопотання,відзиви тощо)поштою -із власноручнимпідписом; наелектронну адресусуду (inbox@tr.ko.court.gov.ua)- з використанням власного електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» та Закону України «Про електронні довірчі послуги»; одночасно роз`яснити, що для осіб, які зареєстрували електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), - процесуальні дії в електронній формі можуть вчинятись виключно за допомогою ЄСІТС або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, з використанням власного електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно доЗакону України«Про електронні довірчі послуги».

10. Роз`яснитиадвокату адвокатськогооб`єднання «Міжнароднаадвокатська компанія«ПРОТЕКТА»» ДяченкуА.М. його обов`язок зареєструвати електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, повідомити про це суд, а також попередити адвоката про процесуальні наслідки у разі невиконання цього обов`язку.

11. Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за посиланням http://tr.ko.court.gov.ua із зазначенням індивідуального номеру провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана 20.10.2023.

Суддя Таращанського районного суду Київської області Ольга МУЗИЧЕНКО

Дата ухвалення рішення20.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114310382
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення суми боргу за договором позики

Судовий реєстр по справі —379/1509/23

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Музиченко О. О.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Музиченко О. О.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Музиченко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні