Ухвала
від 18.10.2023 по справі 372/5108/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/5108/23

Провадження 1-кс-1299/23

ухвала

Іменем України

18 жовтня 2023 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

розглянувши узалі судовихзасідань Обухівськогорайонного судуКиївської областіклопотання начальника відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров`я особи слідчого відділу Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В:

Начальник ВРЗСПЖЗ СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області звернулася до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні №12023111140000874 від 25 вересня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

На обґрунтування клопотання зазначив, що до Обухівського РУП ГУНП в Київській області надійшло повідомлення про те, що за адресою: АДРЕСА_1 виявлено тіло ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Встановлено, що тіло ОСОБА_3 знаходилось у помешканні його кума - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 . Обстановка у будинку не порушена. Проведеним оглядом ознак насильницької смерті не виявлено. Тіло ОСОБА_3 направлено до Васильківського бюро СМЕ для встановлення причини смерті.

Відповідно до лікарського свідоцтва про смерть №255 від 25.09.2023 смерть ОСОБА_3 настала від хронічної ішемічної хвороби серця, коронаросклероз, гостра коронарна недостатність.

На даний час слідчим відділом Обухівського РУП ГУНП в Київській області висунуто наступні версії по факту смерті ОСОБА_3 , а саме: вчинення умисного вбивства ОСОБА_3 з використанням токсичних, сильнодіючих, отруйних чи інших речовин; природня смерть у зв`язку із погіршенням стану здоров`я потерпілого; неналежне надання медичної допомоги при проведенні реанімаційних заходів медичними працівниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_1 ); неналежне надання медичної допомоги при проведенні лікування медичними працівниками ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

09.10.2023 допитано в якості свідка ОСОБА_5 ,який працює лікарем в ТОВ МЦ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », та пояснив наступне, що 24.09.2023 заступив на добове чергування у складі бригади № НОМЕР_2 , яка складалася з фельдшера ОСОБА_6 , водія ОСОБА_7 . Їх бригада дислокується на АДРЕСА_2 . На бригаду надається звичайний мобільний телефон, на який диспетчер «Добробуту» телефонує та передає виклик.

24.09.2023 о 23 год. 41 хв. їм надійшов виклик про те, що за адресою: АДРЕСА_1 в людини слабкість, підвищений тиск, заявником був ОСОБА_4 . О 23 год. 45 хв. бригада здійснила виїзд з місця дислокації та о 00 год. 15 хв. прибула за адресою виклику, зайшли на подвір`я, їх зустрів охоронець та всі разом побігли до будинку, собою відразу взяли, лікарську сумку, дефібрилятор, реанімаційний набір. Піднявшись на другий поверх побачили, що в кімнаті на підлозі між двома ліжками лежить тіло чоловіка, якому двоє чоловіків робили непрямий масаж серця, а саме ОСОБА_4 робив вентиляцію легень, методом рот в рот, а охоронець робив непрямий масаж серця. При швидкому огляді свідомість у лежачого чоловіка була відсутня, самостійне дихання відсутнє, пульсація на артерії не визначалось, зіниці на світло не реагували, біля чоловіка були блювотні маси. По алгоритму вони почали робити оцінку серцевого ритму з точок дефібрилятора на моніторі зафіксована асистолія (без хвиль електричної активності). Ними були продовжені реанімаційні заходи, а саме: компресія грудної клітини з частотою 120/хв., забезпечено прохідність дихальних шляхів, орофаренгіальнимвоздуховодом та вентиляція легень мішком амбу, компресія грудної клітини та вентиляція легень з частотою 30:2. Забезпечено внутрішньовенний доступ венфлоном, кожні 2 хв. проводилася оцінка ритму, на грудну клітину були накладені електроди дефібрилятора за допомогою яких оцінювався серцевий ритм на моніторі. Згідно алгоритму кожні 4 хв. вводилися внутрішньовенно 1 мг. адреналіну на 20 мл. фіз. розчину натрію хлориду. В загальній кількості було введено 10 мг. адреналіну, реакцій на моніторі не було, реанімаційні заходи проводилися близько 1 години. О 01 год. 04 хв. було констатовано біологічну смерть, після чого ним було здійснено дзвінок на лінію « НОМЕР_3 » та викликано працівників поліції.

09.10.2023 додатково допитано в якості свідка ОСОБА_4 ,який повідомив, що 24.09.2023 після 18 год. 00 хв., приїхав на своєму автомобілі до офісного приміщення ОСОБА_3 , який розташований за адресою: м. Кив, площа Слави, де знаходилися до близько о 21 год. 30 хв. та залишив свій автомобіль біля офісного приміщення, і вони на автомобілі ОСОБА_3 поїхали до його будинку, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 . ОСОБА_3 їхав за кермом автомобіля, ОСОБА_4 сидів праворуч від нього. Окрім них в автомобілі нікого не було. До будинку приїхали після 22 год. 00 хв. Зайшовши до будинку, сіли за стіл їсти придбаний торт у ресторані « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та пити чай. Після вечері, ОСОБА_4 пішов спати до своєї кімнати, а ОСОБА_3 залишився у вітальні дивитися новини, на здоров`я не скаржився. Під час перебування ОСОБА_3 в будинку охоронці знаходились у будинку для охорони, покоївка знаходилась у своїй кімнаті. З особистих речей у ОСОБА_3 був одяг в якому він приїхав, мобільний телефон. Після 23 год. 00 хв., ОСОБА_4 перебував у своїй кімнаті, в цей час до нього постукав ОСОБА_3 , який одразу поскаржився на тиск в грудній клітині, в цей час останній викликав швидку допомогу ОСОБА_8 . ОСОБА_3 в свою чергу пішов в туалет, де почав блювати. Вийшовши з туалету, ОСОБА_3 пішов до своєї кімнати, яка знаходиться на другому поверсі, ОСОБА_4 пішов разом з ним, йдучи ОСОБА_3 жалівся на здоров`я, говорив «Мені зле, треба щось робити». Перебуваючи в кімнаті ОСОБА_3 ліг на ліжко та через кілька хвилин почав хрипіти. Після хрипів в ОСОБА_3 зупинилось дихання, та ОСОБА_4 одразу почав робити йому непрямий масаж серця, зателефонував охоронцям, які по черзі з ним продовжували робити непрямий масаж серця до приїзду швидкої. По приїзду швидкої продовжували робити реанімаційні заходи протягом години. Після констатації смерті ОСОБА_3 швидка викликала працівників поліції.

16.10.2023 додатково допитано в якості свідка ОСОБА_9 , який повідомив, що навесні 2023 року ОСОБА_10 впав на сходах та пошкодив плече, про що жалівся на біль у плечі та в подальшому він знайшов лікаря в інституті ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », який розташований за адресою: АДРЕСА_2 на ім`я ОСОБА_11 , де періодично проходив відповідне лікування. Зокрема, свідку відомо, що вказаний лікар робив ін`єкції ОСОБА_3 в суглоб плеча. Останній раз таку процедуру ОСОБА_3 робив на тижні до своєї смерті.

З метою перевірки слідчої версії про те, що смерть ОСОБА_3 настала внаслідок неналежного надання медичної допомоги при проведенні лікування медичними працівниками ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), який розташований за адресою: АДРЕСА_2 ,в органу досудового розслідування виникла обґрунтована необхідність в отриманні повної інформації щодо стану здоров`я ОСОБА_3 , його захворювань та інформації щодо всіх медичних препаратів, які йому призначав лікар вказаного медичного закладу ОСОБА_11 , а саме: вся наявна документація щодо проходження лікування ОСОБА_3 у ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »»; медична картка (стаціонарного чи амбулаторного) хворого на ім`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; результати медичних обстежень та аналізів ОСОБА_3 ; відомості щодо приписаних медичних препаратів, внутрішньо-введених лікувальних ін`єкцій, виписаних лікарських рецептів ОСОБА_3 ; журнали огляду та будь-які інші даніпро проведені медичні маніпуляції ОСОБА_3 ; Окрім цього, виникла необхідність в отриманні завірених копій наступних документів, а саме: наказ про призначення на посаду лікаря ОСОБА_11 ; посадові інструкції лікаря ОСОБА_11 ; завірені копії листів журналу прийому хворих лікарем ОСОБА_11 . Крім того, з метою перевірки інформації щодо відвідувань ОСОБА_3 ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », у випадку, якщо такі візити офіційно не фіксувалися у медичній документації, встановлення часу відвідувань потерпілим вказаного закладу, періодичності таких візитів у органа досудового розслідування виникла обґрунтована необхідність в отриманні копій відеозаписів з камер відеоспостереження, які встановлені на території ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », який розташований за адресою: АДРЕСА_2 за період із 01.08.2023 по 24.09.2023 року, а тому слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Начальник ВРЗСПЖЗ СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області в судове засідання не з`явився, просив розглядати клопотання без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримав в повному обсязі, просив не здійснювати фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів, в тому числі не здійснювати аудіо запис та відео запис за допомогою технічних засобів.

Розгляд клопотання відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України проводився за відсутності особи, у володінні якої знаходяться річ і документи, оскільки слідчим було доведено наявність достатніх підстав вважати, що доступ до дані речі мають значення для швидкого, повного та неупередженого розслідування, а також наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення інформації.

Згідно норми ч. 4 ст. ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов до наступного висновку.

Відповідно дост. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 1ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5, 6 частини 2ст. 131 КПК Українипередбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Згідно ч. 2ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 1ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах та документах, належить: відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Судом встановлено, що СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні №12023111140000874 від 25 вересня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України, матеріалами клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань) доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, а також про те, що документи про тимчасовий доступ до яких з можливістю їх вилучення просить слідчий зберігаються в У « ІНФОРМАЦІЯ_4 »(код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), який розташований за адресою: АДРЕСА_2 , з метою перевірки слідчої версії про те, що смерть ОСОБА_3 настала внаслідок неналежного надання медичної допомоги при проведенні лікування медичними працівниками ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), який розташований за адресою: АДРЕСА_2 ,в органу досудового розслідування виникла обґрунтована необхідність в отриманні повної інформації щодо стану здоров`я ОСОБА_3 , його захворювань та інформації щодо всіх медичних препаратів, які йому призначав лікар вказаного медичного закладу, а отже клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання начальника відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров`я особи слідчого відділу Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області про надання тимчасового доступу до речей і документів, задовольнити.

Надати тимчасовий доступу до речей і документів та зобов`язати посадових осіб ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »(код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), який розташований за адресою: АДРЕСА_2 , надати: старшому групі слідчих та слідчим СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області: ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю вилучити оригінали документів, а саме:

- всієї наявної документації щодо проходження лікування ОСОБА_3 у ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »»;

- медична картка (стаціонарного чи амбулаторного) хворого на ім`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- результати медичних обстежень та аналізів ОСОБА_3 ;

- відомості щодо приписаних медичних препаратів, внутрішньо-введених лікувальних ін`єкцій, виписаних лікарських рецептів ОСОБА_3 ;

- журнали огляду та будь-які інші дані про проведені медичні маніпуляції ОСОБА_3 ;

- наказ про призначення на посаду лікаря ОСОБА_11 ;

- посадові інструкції лікаря ОСОБА_11 ;

- завірені копії листів журналу прийому хворих лікарем ОСОБА_11 ;

- відеозаписів з камер відеоспостереження, які встановлені на території ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », за період із 01.08.2023 по 24.09.2023.

Строк дії ухвали визначити до 15 грудня 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114334041
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —372/5108/23

Ухвала від 08.11.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 30.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 31.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 24.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 12.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 13.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 13.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 13.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні