Ухвала
від 08.11.2023 по справі 372/5108/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/5108/23

Провадження 1-кс-1394/23

ухвала

Іменем України

08 листопада 2023 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання старшого слідчого у кримінальному провадженні - начальника відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров`я особи слідчого відділу Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

В С Т А Н О В И В:

Слідчим відділом Обухівського РУП ГУ НП в Київській області розслідується кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023111140000874 від 25.09.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до Обухівського РУП ГУНП в Київській області надійшло повідомлення про те, що за адресою: АДРЕСА_1 , виявлено тіло ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Встановлено, що тіло ОСОБА_4 знаходилось у помешканні кума - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 . Обстановка у будинку не порушена. Проведеним оглядом ознак насильницької смерті не виявлено. Тіло ОСОБА_4 направлено до Васильківського бюро СМЕ для встановлення причини смерті.

Відповідно до лікарського свідоцтва про смерть №255 від 25.09.2023 смерть ОСОБА_4 настала від хронічної ішемічної хвороби серця, коронаросклероз, гостра коронарна недостатність.

На даний час слідчим відділом Обухівського РУП ГУНП в Київській області висунуто 3 версії по факту смерті ОСОБА_4 , а саме:

1.Вчинення умисного вбивства ОСОБА_4 з використанням токсичних, сильнодіючих, отруйних чи інших речовин;

2.Природна смерть у зв`язку із погіршенням стану здоров`я потерпілого;

3.Неналежне надання медичної допомоги при проведенні реанімаційних заходів медичними працівниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_1 )

09.10.2023 допитано в якості свідка ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який працює лікарем в ТОВ МЦ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », та пояснив наступне, що 24.09.2023 заступив на добове чергування у складі бригади № НОМЕР_2 , яка складалася з фельдшера ОСОБА_7 , водія ОСОБА_8 . Їх бригада дислокується на АДРЕСА_2 . На бригаду надається звичайний мобільний телефон, на який диспетчер «Добробуту» телефонує та передає виклик.

24.09.2023 о 23 год. 41 хв. їм надійшов виклик про те, що за адресою: АДРЕСА_1 в людини слабкість, підвищений тиск, заявником був ОСОБА_5 . О 23 год. 45 хв. бригада здійснила виїзд з місця дислокації та о 00 год. 15 хв. прибула за адресою виклику, зайшли на подвір`я, їх зустрів охоронець та всі разом побігли до будинку, собою відразу взяли, лікарську сумку, дефібрилятор, реанімаційний набір. Піднявшись на другий поверх побачили, що в кімнаті на підлозі між двома ліжками лежить тіло чоловіка, якому двоє чоловіків робили непрямий масаж серця, а саме ОСОБА_5 робив вентиляцію легень, методом рот в рот, а охоронець робив непрямий масаж серця. При швидкому огляді свідомість у лежачого чоловіка була відсутня, самостійне дихання відсутнє, пульсація на артерії не визначалось, зіниці на світло не реагували, біля чоловіка були блювотні маси. По алгоритму вони почали робити оцінку серцевого ритму з точок дефібрилятора на моніторі зафіксована асистолія (без хвиль електричної активності). Ними були продовжені реанімаційні заходи, а саме: компресія грудної клітини з частотою 120/хв., забезпечено прохідність дихальних шляхів, орофаренгіальним воздуховодом та вентиляція легень мішком амбу, компресія грудної клітини та вентиляція легень з частотою 30:2. Забезпечено внутрішньовенний доступ венфлоном, кожні 2 хв. проводилася оцінка ритму, на грудну клітину були накладені електроди дефібрилятора за допомогою яких оцінювався серцевий ритм на моніторі. Згідно алгоритму кожні 4 хв. вводилися внутрішньовенно 1 мг. адреналіну на 20 мл. фіз. розчину натрію хлориду. В загальній кількості було введено 10 мг. адреналіну, реакцій на моніторі не було, реанімаційні заходи проводилися близько 1 години. О 01 год. 04 хв. було констатовано біологічну смерть, після чого ним було здійснено дзвінок на лінію « НОМЕР_3 » та викликано працівників поліції.

09.10.2023 додатково допитано в якості свідка ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який повідомив, що 24.09.2023 після 18 год. 00 хв., приїхав на своєму автомобілі до офісного приміщення ОСОБА_4 , який розташований за адресою: м. Кив, площа Слави, де знаходилися до близько о 21 год. 30 хв. та залишив свій автомобіль біля офісного приміщення, і вони на автомобілі ОСОБА_4 поїхали до його будинку, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 . ОСОБА_4 їхав за кермом автомобіля, ОСОБА_5 сидів праворуч від нього. Окрім них в автомобілі нікого не було. До будинку приїхали після 22 год. 00 хв. Зайшовши до будинку, сіли за стіл їсти придбаний торт у ресторані « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та пити чай. Після вечері, ОСОБА_5 пішов спати до своєї кімнати, а ОСОБА_4 залишився у вітальні дивитися новини, на здоров`я не скаржився. Під час перебування ОСОБА_4 в будинку охоронці знаходились у будинку для охорони, покоївка знаходилась у своїй кімнаті. З особистих речей у ОСОБА_4 був одяг в якому він приїхав, мобільний телефон. Після 23 год. 00 хв., ОСОБА_5 перебував у своїй кімнаті, в цей час до нього постукав ОСОБА_4 , який одразу поскаржився на тиск в грудній клітині, в цей час останній викликав швидку допомогу ОСОБА_9 . ОСОБА_4 в свою чергу пішов в туалет, де почав блювати. Вийшовши з туалету, ОСОБА_4 пішов до своєї кімнати, яка знаходиться на другому поверсі, ОСОБА_5 пішов разом з ним, йдучи ОСОБА_4 жалівся на здоров`я, говорив «Мені зле, треба щось робити». Перебуваючи в кімнаті ОСОБА_4 ліг на ліжко та через кілька хвилин почав хрипіти. Після хрипів в ОСОБА_4 зупинилось дихання, та ОСОБА_5 одразу почав робити йому непрямий масаж серця, зателефонував охоронцям, які по черзі з ним продовжували робити непрямий масаж серця до приїзду швидкої. По приїзду швидкої продовжували робити реанімаційні заходи протягом години. Після констатації смерті ОСОБА_4 швидка викликала працівників поліції.

Допитаний ОСОБА_10 пояснив що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 лікувався у приватній клініці « ІНФОРМАЦІЯ_6 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 та останньому проводили ортопедичні заходи та ін`єкції.

До ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » було надіслано запит про надання інформації та надання медичної документації, щодо лікування ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , але 02.11.2023 отримано відповідь про те, що запитувана інформація являється лікарською таємницею.

З метою встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, а також спростування або підтвердження версій, які винесені слідством, а також призначення ряду судово-комісійних експертиз необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходять у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », що знаходяться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме щодо лікування ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а тому слідчий просить клопотання задовольнити.

Старший групи слідчих слідчого відділу Обухівського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, в клопотанні просив розглянути його без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримує в повному обсязі, також просив не здійснювати фіксацію судового засідання за допомогою технічних засобів.

Згідно ч. 4 ст.107КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи, що слідчий та прокурор в судове засідання не з`явилися, на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши матеріали справи, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню зважаючи на наступне.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, враховуючи вищевикладене, і неможливість отримати відомості в інший спосіб, те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю за необхідне задовольнити дане клопотання та надати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінніТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »».

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі передбачені ст. 132, ч. ч. 5-7 ст. 163 КПК України, підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого групи слідчих у кримінальному провадженні - начальника відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров`я особи слідчого відділу Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Зобов`язати відповідальних осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , що знаходятьсяза адресою: АДРЕСА_2 , надати: старшому групі слідчих та слідчим СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області: ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 тимчасовий доступ до речей та документів і надати можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку), а саме:

?всю наявну документацію щодо проходження лікування ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

?медичну картка (стаціонарного чи амбулаторного) хворого ОСОБА_4 , результати медичних обстежень та аналізів ОСОБА_4 ,

?відомості щодо приписаних медичних препаратів, внутрішньо-введених лікувальних ін`єкцій, виписаних лікарських рецептів ОСОБА_4 ,

?копію трудового договору ОСОБА_23 .

?Копію наказу про призначення на роботу ОСОБА_23 .

?Копію посадових інструкцій, функціональних підготовок ОСОБА_23 .

Строк дії ухвали визначити до 05 січня 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.11.2023
Оприлюднено10.11.2023
Номер документу114753881
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —372/5108/23

Ухвала від 08.11.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 30.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 31.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 24.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 12.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 13.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 13.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 13.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні