Ухвала
від 20.10.2023 по справі 331/3059/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Дата документу 20.10.2023 Справа № 331/3059/23

Єдиний унікальний № 331/3059/23

Провадження № 22-ц/807/2050/23

У Х В А Л А

20 жовтня 2023 року м. Запоріжжя

Запорізький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з цивільних справ апеляційного суду:

головуючого Полякова О.З.,

суддів Крилової О.В.,

Кухаря С.В.,

розглянувши апеляційнускаргу ОСОБА_1 в особі представника адвоката Чернікова Дениса Юрійовича на ухвалу Жовтневого районного суду м.Запоріжжя від 04 вересня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 вособі представника адвокатаТоботи ЮліїСергіївни доУправління виконавчоїдирекції Фондусоціального страхуванняУкраїни уЗапорізькій області,Фонду соціальногострахування України,треті особи:Голова Комісіїз реорганізаціїФонду соціальногострахування УкраїниБахматський ОлександрОлександрович,Голова Комісіїз реорганізаціїуправління виконавчоїдирекції Фондусоціального страхуванняУкраїни уЗапорізькій областіСудариков ІгорЮрійович,Головне управлінняПенсійного фондуУкраїни вЗапорізькій областіпро визнанняпротиправним таскасування наказупро звільнення,поновлення напосаді тастягнення середньогозаробітку зачас вимушеногопрогулу,-

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Жовтневого районного суду м.Запоріжжя від 04 вересня 2023 року частково задоволено заяву представника позивача про залучення правонаступника відповідача у справі. Залучено Пенсійний Фонд України до участі у справі в якості правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області.

Не погоджуючись із вищезазначеною ухвалою, 27 вересня 2023 року ОСОБА_1 в особі представника адвоката Чернікова Д.Ю. подала апеляційну скаргу, яку ухвалою Запорізького апеляційного суду від 11 жовтня 2023 року залишено без руху. Надано скаржнику строк десять днів з дня вручення копії ухвали суду для надання суду клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження та оновленої апеляційної скарги, що оформлена відповідно до вимог ст.356 ЦПК України із зазначенням всіх учасників справи, їх місцезнаходження та її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

20 жовтня 2023 року до апеляційного суду надійшла оновлена апеляційна скарга ОСОБА_1 в особі представника адвоката Чернікова Д.Ю. з клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали Жовтневого районного суду м.Запоріжжя від 04 вересня 2023 року, в обґрунтування якого зазначено, що представник позивача отримав копію оскаржуваної ухвали 18 вересня 2023 року, на підтвердження чого надано витяг з Електронного кабінету Електронного суду про надходження електронного документа.

Відповідно до ч. 1 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було проголошено лише резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справі, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Враховуючи поважність причин пропуску строку, відсутність в матеріалах справи доказів отримання скаржницею копії ухвали раніше, ніж зазначено в апеляційній скарзі, подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання цієї ухвали в кабінеті Електронного суду, а також для забезпечення можливості реалізації конституційного права на апеляційне оскарження, є підстави для поновлення строку.

Розглянувши апеляційнускаргуіберучи доуваги,що недолікиапеляційної скаргиусунуті,апеляційна скаргаподана здодержанням вимог,встановлених ст.ст.354,356ЦПК України,суд вважає за можливе відкрити апеляційне провадження.

Керуючись ст.ст. 354 - 361 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання ОСОБА_1 вособі представника адвокатаЧернікова ДенисаЮрійовичапро поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали Жовтневого районногосуду м.Запоріжжявід 04вересня 2023рокууцій справі задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 вособі представника адвокатаЧернікова ДенисаЮрійовичастрок на апеляційне оскарження ухвали Жовтневого районного суду м.Запоріжжя від 04 вересня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 в особі представника адвоката Чернікова Дениса Юрійовича на ухвалу Жовтневого районного суду м.Запоріжжя від 04 вересня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Тоботи Юлії Сергіївни до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області, Фонду соціального страхування України, треті особи: Голова Комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Бахматський Олександр Олександрович, Голова Комісії з реорганізації управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області Судариков Ігор Юрійович, Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Учасникам справи разом з копією ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Учасникам справи надати строк для подання відзиву на апеляційну скаргу разом з доказами надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи до 20 листопада 2023 року.

Для забезпечення апеляційного розгляду справи провести підготовчі дії, передбачені ст. 365 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

Судді:

СудЗапорізький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення20.10.2023
Оприлюднено24.10.2023
Номер документу114337292
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —331/3059/23

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Світлицька В. М.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Світлицька В. М.

Постанова від 21.11.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Постанова від 21.11.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Світлицька В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні