Ухвала
від 23.10.2023 по справі 293/1387/23
ЧЕРНЯХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №293/1387/23

Провадження № 2/293/436/2023

УХВАЛА

про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції

поза межами приміщення суду

23 жовтня 2023 рокусмт Черняхів

Головуюча суддя Черняхівського районного суду Житомирської області Проценко Людмила Йосипівна розглянувши клопотання представника позивача - ОСОБА_1 - адвоката Ванжа Олександра Анатолійовича про проведення судового засідання по цивільній справі №293/1387/23 в режимі відеоконференції

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Черняхівського районного суду Житомирської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Черняхівського районного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) та Управління забезпечення примусового виконання рішень у Житомирській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) про зняття арешту.

18.10.2023 до суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Ванжа О.А. про проведення судового засідання в режимі відео конференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів у зв`язку з віддаленістю його робочого місця розташування від суду.

Вирішуючи подане клопотання суд зазначає наступне.

Згідно ч.1 та 2 ст.58 ЦПК України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника. Особиста участь у справі особи не позбавляє її права мати в цій справі представника.

Частина 4 ст.62 ЦПК України зазначає, що повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність".

Згідно ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч.2 та ч.3 ст.213 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Розглянувши клопотання представника позивача - адвоката Ванжа О.А., враховуючи введений на території України воєнний стан та віддаленість розташування робочого місця представника від суду, суд з метою забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у справі та з метою заощадження грошових витрат та часу на проїзд до суду, відповідно до вимог ст.212 ЦПК України задовольняє клопотання представника відповідача про участь у розгляді справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Керуючись ст.ст. 43, 212 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача - ОСОБА_1 - адвоката Ванжа Олександра Анатолійовича про проведення судового засідання по цивільній справі №293/1387/23 в режимі відеоконференції - задовольнити.

Забезпечити участь адвоката Ванжа О.А. як представника позивача - ОСОБА_1 в судових засіданнях по цивільній справі №293/1387/23 за позовом ОСОБА_1 до Черняхівського районного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) та Управління забезпечення примусового виконання рішень у Житомирській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) про зняття арешту в режимі відео конференції поза приміщенням суду, електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_1 номер телефону НОМЕР_1 .

Роз`яснити ОСОБА_2 , що відповідно до ч.11 ст.212 ЦПК України використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно надіслати представнику позивача на електронну адресу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Головуюча суддя Людмила ПРОЦЕНКО

Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено25.10.2023
Номер документу114346403
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення судового засідання по цивільній справі №293/1387/23 в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —293/1387/23

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні