Ухвала
від 24.10.2023 по справі 293/1387/23
ЧЕРНЯХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №293/1387/23

Провадження № 2/293/436/2023

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

24 жовтня 2023 рокусмт Черняхів

Черняхівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючої судді Проценко Л.Й.

секретарясудового засідання Тишкевич К.Б.,

представника позивача в режимі відео конференції ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт Черняхів цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Черняхівського районного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) та Управліннязабезпечення примусовоговиконання рішеньу Житомирськійобласті Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ) про зняття арешту

ВСТАНОВИВ:

04.09.2023 ОСОБА_2 звернувся до Черняхівського районного суду Житомирської області з позовом про зняття арешту та вилучення записів про обтяження на нерухоме майно ОСОБА_2 .

Ухвалою від 26.09.2023 суд прийняв позовну заяву до розгляду, відкрив провадження в цивільній справі та призначив справу до розгляду за правилами загального позовного провадження. Підготовче судове засідання суд призначив на 14:00 год. 24.10.2023 (а.с.36).

24.10.2023представник позивача,який приймаєучасть всудовому засіданнів режимівідео конференції ОСОБА_1 позов підтримав.Водночас вказав, щоЧерняхівський районнийвідділ державноївиконавчої службиЦентрально-Західногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Хмельницький) припинив свою діяльність. Тому є необхідність у заміні його на належного відповідача - Житомирський відділ державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ). Просив закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідачі в судове засідання не з`явились.

24.10.2023 на електронну адресу суду надійшло повідомлення Житомирського ВДВС у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління МЮ (м.Київ), як правонаступника Черняхівського ВДВС у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління МЮ (м.Київ), в якому просить розглянути справу без їх участі, заяв та заперечень не мають.

Відповідно до ч.2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Вравховуючи встановлені судом обставини, суд вважає, що є підстави для заміни первісного відповідача - Черняхівський районний відділ державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) на належного відповідача - Житомирський відділ державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ).

Згідно п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи, що спір між сторонами не врегульовано, наразі у сторін відсутні будь-які заяви та клопотання, які підлягають вирішенню в підготовчому судовому засіданні, суд вважає за можливе завершити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідно до п.15 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, призначаючи справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Керуючись ст. ст.49, 51, 128, 196-198,200, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Замінити первісного відповідача - Черняхівський районний відділ державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) на належного відповідача - Житомирський відділ державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ).

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Житомирського відділу державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ) та Управліннязабезпечення примусовоговиконання рішеньу Житомирськійобласті Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ) про зняття арешту до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду за адресою: 12301, Житомирська область, смт.Черняхів, вул.Слобідська 1, на 10год.00хв.30листопада 2023року.

Встановити загальний порядок дослідження доказів у справі.

В судове засідання викликати сторони.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://cr.zt.court.gov.ua/sud0624/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя Людмила ПРОЦЕНКО

Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114390800
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту

Судовий реєстр по справі —293/1387/23

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні