Ухвала
від 23.10.2023 по справі 686/11578/22
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/11578/22

Провадження № 1-кп/686/302/23

У Х В А Л А

23 жовтня 2023 року м. Хмельницький

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

з участю: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурорів ОСОБА_3 , ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5 ,

обвинуваченого ОСОБА_6 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Хмельницькому кримінальне провадження про обвинувачення ОСОБА_6 за ч.4 ст.185, ч.2 ст.15, ч.4 ст.185, ч.2 ст.190 КК України,

встановив:

Ухвалою Хмельницького міськрайонного суду від 30 серпня 2023 року дію запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо обвинуваченого ОСОБА_6 продовжено судом по 27 жовтня 2023 року включно.

Під час судового розгляду кримінального провадження обвинувачений заявив клопотання, яке підтримав захисник, проти якого не заперечили прокурори, про відкладення розгляду справи для забезпечення можливості відшкодування заподіяної потерпілим шкоди. Потерпілі в судове засідання не з`явились, а тому до спливу визначеного вказаною ухвалою суду (від 30 серпня 2023 року) строку судове провадження завершити не представляється можливим.

Прокурор заявив клопотання, проти якого заперечили обвинувачений та його захисник, про продовження відносно ОСОБА_6 дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою (до спливу цього строку судове провадження завершити не представляється можливим), посилаючись на те, що на даний час продовжують існувати ризики, передбачені ст.177 КПК України.

Разом з цим, обвинувачений заявив клопотання, яке підтримав його захисник, проти якого заперечив прокурор, про зміну запобіжного заходу на домашній арешт. В обґрунтування клопотання обвинувачений зазначив, що він має постійне місце проживання, міцні соціальні зв`язки, має захворювання, потерпілим відшкодовано заподіяно шкоду, а тому на даний час відсутні ризики які слугували підставою обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Заслухавши учасників судового провадження, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку дію запобіжного заходу, обраного під час досудового розслідування щодо обвинуваченого ОСОБА_6 у виді тримання під вартою, продовжити. Підстав для зміни обвинуваченому міри запобіжного заходу на інший, більш м`який запобіжний захід, суд не вбачає.

Суд враховує, що ризики, які були доведені прокурором в суді при обранні обвинуваченому ОСОБА_6 запобіжного заходу у виді тримання під вартою, суттєво не зменшились, а з моменту останнього продовження строку тримання обвинуваченого під вартою (ухвала Хмельницького міськрайонного суду від 20.08.2021) не змінились взагалі. Так, обвинуваченому інкримінується вчинення кримінальних правопорушень в період розгляду судом іншого кримінального провадження, при цьому останній раніше неодноразово судимий, не працевлаштований, обвинувачується у вчиненні умисних тяжких злочинів проти власності, за які передбачено покарання у виді позбавлення волі, у тому числі, на строк до восьми років, у справі не з`ясовані обставини, встановлені під час кримінального провадження, не перевірено їх доказами, а відтак обвинувачений, знаходячись на волі, може переховуватись від суду або вчинити інше кримінальне правопорушення.

Наведене свідчитьпро неможливістьзапобігання ризикам,передбачених ст.177КПК України,шляхом застосуваннябільш м`якихзапобіжних заходів,про щозаявили захисникта обвинувачений, та що такі заходи не забезпечать належної процесуальної поведінки обвинуваченого та виконання ним процесуальних рішень по справі.

Суду не представлено доказів про відшкодування заподіяної потерпіли шкоди, про що заявив обвинувачений. При цьому, обставини, на які посилається обвинувачений під час вирішення цього питання, зокрема на наявність постійного місця проживання, міцних соціальних зв`язків, наявність захворювань, в даному випадку не є визначальними і такими, що б давали можливість скасувати або змінити запобіжний захід на інший.

Керуючись ст.ст. 325, 331, 350, 372 КПК України,

ухвалив:

Розгляд справи відкласти на 13 листопада 2023 року 10 год. 30 хв.

Дію обраного під час досудового розслідування щодо обвинуваченого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжного заходу у виді тримання під вартою продовжити по 21 грудня 2023 року включно.

У разі внесення застави, визначеної ухвалою Хмельницького апеляційного суду від 27 квітня 2023 року в розмірі 20 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 53680 грн. термін дії покладених на ОСОБА_6 обов`язків: прибувати до суду за кожною вимогою; не відлучатися з населеного пункту за місцем проживання без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або роботи, визначити строком на два місяці з дня внесення застави.

У разі невиконання цих обов`язків, застава звертається в дохід держави.

У судове засідання викликати сторони, доставити обвинуваченого ОСОБА_6 , який перебуває під вартою.

Ухвала вчастині продовженнядії запобіжногозаходу можебути оскарженадо Хмельницькогоапеляційного судупротягом п`ятиднів здня їїоголошення, а обвинуваченим - в той же строк з моменту вручення йому копії ухвали.

Суддя:

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114385916
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —686/11578/22

Ухвала від 01.03.2024

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Преснякова А. А.

Вирок від 12.02.2024

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Преснякова А. А.

Ухвала від 03.01.2024

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Преснякова А. А.

Ухвала від 25.12.2023

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Преснякова А. А.

Вирок від 14.11.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 23.10.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 30.08.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 18.07.2023

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Матущак М. С.

Ухвала від 18.07.2023

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Матущак М. С.

Ухвала від 18.07.2023

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Матущак М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні