Ухвала
від 19.10.2023 по справі 229/6681/23
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 229/6681/23

Провадження № 1-кс/229/1780/2023

У Х В А Л А

іменем України

19 жовтня 2023 року м.Дружківка

Слідчий суддя Дружківського міського суду Донецької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Дружківки клопотання старшого слідчого СВ відділу поліції №1 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дружківського відділу Краматорської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

до суду надійшло зазначене клопотання, в якому слідчий просить надати тимчасовий доступ до речей та документів, які містять лікарську таємницю та знаходяться у володінні комунального некомерційного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Дружківської міської ради, що розташовано за адресою: АДРЕСА_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , з можливістю вилучення оригіналів документів (в тому числі в електронному вигляді), а саме:

- історії хвороби ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зі всіма додатками та довідками, листом призначення лікарських препаратів, рентгне знімків, зокрема ходу хвороби, його діагнозу тощо;

- медичної карти, іншої медичної документації ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , пов"язаної із проходженням лікування у КНП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Дружківської міської ради.

Обгрунтовує клопотання таким. СВ ВП № 1 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженню №12023052260000393 від 23.09.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.09.2023 приблизно о 13год (більш точний час в ході досудового розслідування не встановлено) до ОСОБА_7 , який знаходився за адресою: АДРЕСА_2 , прийшов його знайомий ОСОБА_5 , з вимогою повернення велосипеду, який належить його батькові.

ОСОБА_7 погодився та повіз велосипед до будинку по АДРЕСА_2 , за місцем реєстрації ОСОБА_5 .

По дорозі між ОСОБА_5 та ОСОБА_7 виник словесний конфлікт на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків, а саме через пошкодження останнім сидіння велосипеду. В ході конфлікту у ОСОБА_7 виник злочинний умисел на умисне протиправне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень ОСОБА_5 .

Того ж дня,приблизно о 13-30 год. (більш точний час в ході досудового розслідування не встановлено), реалізуючи раніше виниклий злочинний умисел ОСОБА_7 , перебуваючи у стані наркотичного сп`яніння, знаходячись на проїжджій частині дороги напроти буд. АДРЕСА_2 , на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків, тримаючи ніж у правій руці, наніс ОСОБА_5 один удар в область черевної порожнини, чим спричинив останньому тілесні ушкодження, згідно довідки № 2001 від 23.09.2023, у вигляді колото-різаної рани черевної стінки, проникаючої в черевну порожнину з пошкодженням худої кишки, внутрішньочеревної кровотечі, після чого утік у невідомому напрямку.

Таким чином, ОСОБА_7 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння.

Потерпілим у даному кримінальному провадженні є ОСОБА_5 , який знаходився на лікуванні у КНП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Дружківської міської ради за адресою АДРЕСА_1 . Перебував на лікуванні у період з 23.09.2023 по 03.10.2023 і згідно виписки № 2001 хворого ОСОБА_5 встановлений діагноз - колото різана рана черевної стінки, проникаюча в черевну порожнину з пошкодженням худої кишки. Зовнішня змішана кровотеча. Внутрішньочеревна кровотеча середнього ступеня. Хронічний пієлонефрит в стадії загострення. Синдром екзогенної інтоксикації внаслідок вживання алкоголю.

З метою повного, всебічного, неупередженого розслідування кримінального провадження виникла необхідіність в тимчасовому доступі до документі, які містять охоронювану законом лікарську таємницю.

Проведення тимчасового доступу до зазначених речей і документів дасть змогу отримати відомості, які у своїй сукупності з іншими доказами у кримінальному провадженні мають суттєве значення для встановлення його обставин.

Без отримання вищезазначеної інформації, на даний час, неможливо повно встановити обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, згідно ст. 91 КПК України, зокрема, обставини події кримінального правопорушення, послідовності дій осіб, які імовірно причетні до вчинення кримінального правопорушення, механізму вчинення злочину.

Крім того, обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо отримати іншим способом, окрім як шляхом тимчасового доступу до документів.

В судове засідання слідчий не з"явився, надав суду заяву про розгляд справи у його відсутність.

Дослідивши клопотання та надані матеріали, слідчий суддя приходить до таких висновків, зважаючи на таке.

Згідно наданих суду матеріалів досудового розслідування, встановлено, що в провадженні СВ ВП №1 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області перебувають матеріали кримінального провадження №12023052260000393 від 23.09.2023року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 121 КК України.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Частиною 1 ст.160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст.161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Фізична особа має право на таємницю про стан свого здоров`я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при її медичному обстеженні. (ст. 286 ЦКУкраїни).

Відповідно до абз. 1 ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ч.3 ст.132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що:

1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження.

2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора.

3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Отже, умовою задоволення клопотання є сукупність певних обставин, що передбачені вищевказаними нормами, оскільки слідчий просить надати тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до документів, які можуть становити лікарську таємницю, та надати можливість на їх вилучення.

Встановлено, що документи, до яких слідчий просить доступ, можуть перебувати у КНП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Дружківської міської ради.

При цьому слідчий суддя також враховує, що слідчим у клопотанні доведена можливість використання як доказів відомостей, що містяться у витребуваній інформації та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, і тому слідчий суддя, вважає, що клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159-164, 309, 372,376 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

клопотання старшого слідчого СВ відділу поліції №1 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області майора поліції ОСОБА_3 погоджене прокурором Дружківського відділу Краматорської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей та документів, які містять лікарську таємницю, що знаходяться у володінні КНП " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , з можливістю вилучення оригіналів документів (в тому числі в електронному вигляді), а саме:

- історії хвороби ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зі всіма додатками та довідками, листом призначення лікарських препаратів, рентгне знімків, зокрема ходу хвороби, його діагнозу тощо;

- медичної карти, іншої медичної документації ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , пов"язаної із проходженням лікування у КНП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Дружківської міської ради.

Виконання ухвали слідчого судді доручити слідчим слідчого відділу ВП №1 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області, а саме: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_3 .

У випадку невиконання ухвали слідчого судді, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.10.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу114403798
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —229/6681/23

Ухвала від 19.10.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

Ухвала від 25.09.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

Ухвала від 25.09.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

Ухвала від 25.09.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

Ухвала від 25.09.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні