Ухвала
від 25.10.2023 по справі 615/2083/23
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/2083/23

Провадження № 2/615/351/23

У Х В А Л А

25 жовтня 2023 року м. Валки

Суддя Валківського районного суду Харківської області Левченко А.М., розглянувши питання про відкриття провадження у справі

за позовом ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 )

до Публічного акціонерного товариства «Харківгаз» Нововодолазька філія (місцезнаходження: Харківська область, Харківський район смт Нова Водолага, вул. Харківська, 169),

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Валківська державна нотаріальна контора (місцезнаходження: Харківська область, м. Валки, вул. Харківська, 2)

про скасування арешту,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до Валківського районного суду Харківської області з позовом до Публічного акціонерного товариства «Харківгаз» Нововодолазька філія, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Валківська державна нотаріальна контора, у якому просить:

- скасувати та зняти арешт з всього майна ОСОБА_1 , накладений Валківською державною нотаріальною конторою на підставі рішення Валківського районного суду Харківської області від 06 серпня 2002 року, про стягнення на користь Нововодолазької філії «Харківгаз» з ОСОБА_1 суми заборгованості у розмірі 1617, 08 грн;

- скасувати в Єдиному державному реєстрі запис про обтяження: арешт, реєстраційний номер 5503477, зареєстрований 17 серпня 2007 року, реєстратором Валківська державна нотаріальна контора на підставі рішення Валківського районного суду Харківської області від 06 серпня 2002 рокую.

Положеннями частини 2 статті 30 ЦПК України визначено, що позови про зняття арешту з майна пред`являються за місцезнаходженням цього майна або основної його частини.

Відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Позивач просить скасувати арешт майна, при цьому у прохальній частині позову не зазначено перелік майна, на який було накладено арешт, що в свою чергу позбавляє можливості суд перевірити правильність подачі даного позову саме до Валківського районного суду Харківської області.

Відповідно до ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

До позовної заяви додана сторінка з інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав, відповідно до якого на підставі рішення Валківського районного суду Харківської області від 06 серпня 2002 року накладено арешт (реєстраційний номер: 5503477) на майно, що належить ОСОБА_1 .

Разом з цим, з наданої сторінки з інформаційної довідки неможливо встановити, період її виготовлення, що позбавляє можливості перевірити, чи дійсно на даний час наявний вказаний тип обтяження.

Крім того, до позовної заяви не додано доказів, чи відкрито на теперішній час виконавче провадження з виконання рішення Валківського районного суду Харківської області від 06 серпня 2002 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на викладене, позовна заява не відповідає вимогам статтей 175, 177 ЦПК України, а тому, у відповідності до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, має бути залишена без руху.

Для усунення недоліків даної позовної заяви позивачу необхідно надати до суду:

- уточнену позовну заяву та її копію для відповідача та третьої особи, із зазначенням майна, його місцезнаходження, на яке було накладено арешт, який позивач просить зняти;

- докази, що підтверджують право власності на вказане майно, а також підтвердження наявності обтяження зазначеного майна (зокрема Інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта);

- докази того, чи відкрито на теперішній час виконавче провадження з виконання рішення Валківського районного суду Харківської області від 06 серпня 2002 року.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175-177, 185, 260-261, 351-355 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Харківгаз» Нововодолазька філія, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Валківська державна нотаріальна контора про скасування арешту залишити без руху.

Недоліки позовної заяви мають бути усунуті у строк протягом десяти днів з моменту отримання копії ухвали.

Роз`яснити, що у разі не усунення зазначених недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, відповідно до ч. 3 ст. 185ЦПК України позовна заява буде визнана неподаною та повернута позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А.М. Левченко

Дата ухвалення рішення25.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114414246
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування арешту

Судовий реєстр по справі —615/2083/23

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Коваль Н. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Коваль Н. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні