Ухвала
від 26.10.2023 по справі 640/13147/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/13147/19

н/п 2/953/65/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" жовтня 2023 р. суддя Київського районного суду м. Харкова Юрлагіна Т.В., розглянувши заяву представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - адвоката Линника Ярослава Володимировича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ПАТ «Банк Михайлівський» в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «Банк Михайлівський», Держави в особі Державної організації (установи, закладу) Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Головного управління Державної казначейської служби України у м. Києві, Державної казначейської служби України про захист прав споживача фінансових послуг, визнання права власності на кошти, відшкодування майнової шкоди та стягнення коштів,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Київського районного суду м. Харкова перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ПАТ «Банк Михайлівський» в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «Банк Михайлівський», Держави в особі Державної організації (установи, закладу) Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Головного управління Державної казначейської служби України у м. Києві, Державної казначейської служби України про захист прав споживача фінансових послуг, визнання права власності на кошти, відшкодування майнової шкоди та стягнення коштів.

24.10.2023 до суду надійшла заява представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - адвоката Линника Ярослава Володимировича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «Easycon».

Дослідивши матеріали заяви, вважаю за необхідне клопотання представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - адвоката Линника Ярослава Володимировича задовольнити та призначити в справі судове засідання в режимі відеоконференції з наступних підстав.

Положенням ст. 212 ЦПК України визначено, що учасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуза умовинаявності усуді відповідноїтехнічної можливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою. Учасниксправи подаєзаяву проучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду непізніше ніжза п`ятьднів досудового засідання.Копія заявив тойсамий строкнадсилається іншимучасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до ч. 6 ст. 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно вимог ст. 11 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Керуючись ст.212 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Заяву представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - адвоката Линника Ярослава Володимировича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, - задовольнити.

Судове засідання по справі за позовом ОСОБА_1 до ПАТ «Банк Михайлівський» в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «Банк Михайлівський», Держави в особі Державної організації (установи, закладу) Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Головного управління Державної казначейської служби України у м. Києві, Державної казначейської служби України про захист прав споживача фінансових послуг, визнання права власності на кошти, відшкодування майнової шкоди та стягнення коштів, проводити в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу "ВКЗ".

Забезпечити участь представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - адвоката Линника Ярослава Володимировича у судовому засіданні, яке призначене на 26 жовтня 2023 року о 14 годині 00 хвилин в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів на порталі vkz.court.ua.

Попередити сторін, що відповідно до ч. 5ст.212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: Т.В. Юрлагіна

Дата ухвалення рішення26.10.2023
Оприлюднено27.10.2023
Номер документу114444264
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживача фінансових послуг, визнання права власності на кошти, відшкодування майнової шкоди та стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —640/13147/19

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Постанова від 28.02.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Постанова від 28.02.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Юрлагіна Т. В.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Юрлагіна Т. В.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Юрлагіна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні