Ухвала
від 26.10.2023 по справі 954/545/23
НОВОВОРОНЦОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 954/545/23

Номер провадження 2/954/290/23

УХВАЛА

про проведення судового засідання у режимі відеоконференції

26 жовтня 2023 рокусмт Нововоронцовка

Суддя Нововоронцовського районного суду Херсонської області Каневський В.О., розглянувши клопотання представника ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖГЕОКАДАСТРУ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ Новікова Миколи Миколайовича про проведення судового засідання у режимі відео конференції поза приміщенням суду з використанням власних технічних засобів у справі за позовом Прокурора - Керівника Геніческої окружної прокуратури Херсонської області Кудрявченка Дениса Володимировича в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Новопетрівське» про конфіскацію земельної ділянки,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Нововоронцовського районного суду Херсонської області перебуває справа за позовом Прокурора - Керівника Геніческої окружної прокуратури Херсонської області Кудрявченка Дениса Володимировича в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Новопетрівське» про конфіскацію земельної ділянки.

До початку розгляду справи по суті, від представника ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖГЕОКАДАСТРУ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ Новікова Миколи Миколайовича надійшло клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза приміщенням суду з використанням власних технічних засобів. Клопотання обґрунтоване тим, що місцезнаходженням управління є м. Київ, тому просив клопотання задовольнити.

Відповідно до ст.212 ЦПК України,учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з вимогамист.11 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Враховуючи наявність технічної можливості проведення засідань в такому режимі, суд вважає за можливе проводити підготовче та судове засідання у вказаній справі, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням технічних засобів Новікова Миколи Миколайовича за допомогою системи відоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua.

Керуючисьст.212 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖГЕОКАДАСТРУ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ Новікова Миколи Миколайовича про проведення судового засідання у режимі відео конференції поза приміщенням суду з використанням власних технічних засобів у справі за позовом Прокурора - Керівника Геніческої окружної прокуратури Херсонської області Кудрявченка Дениса Володимировича в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Новопетрівське» про конфіскацію земельної ділянки - задовольнити.

Підготовче та судове засідання у справі за позовом Прокурора - Керівника Геніческої окружної прокуратури Херсонської області Кудрявченка Дениса Володимировича в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Новопетрівське» про конфіскацію земельної ділянки проводити урежимі відеоконференціїпоза приміщеннямсуду звикористанням власнихтехнічних засобів представника ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖГЕОКАДАСТРУ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ Новікова Миколи Миколайовича за допомогою системи відоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua.

Роз`яснити представнику ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖГЕОКАДАСТРУ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ Новікову Миколі Миколайовичу, що ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Використовувані технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Копію ухвали направити представнику ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖГЕОКАДАСТРУ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ Новікову Миколі Миколайовичу, для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяВ.О. Каневський

Дата ухвалення рішення26.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114452585
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —954/545/23

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні