Ухвала
від 25.10.2023 по справі 914/1748/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

25.10.2023 Справа № 914/1748/23

За позовом: Фізичної особи підприємця ОСОБА_1 , м.Львів

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю Захід Електро Груп, смт. Верхнє Синьовидне, Сколівський район, Львівська область

про: стягнення 97248,11грн за договором оренди приміщення №1 від 04.01.2021

Суддя У.І. Ділай

Секретар Ю.І.Кохановська

За участі представників:

Від позивача: не з`явився;

Від відповідача: не з`явився.

Ухвалою суду від 12.10.2023 відкладено підготовче судове засідання на 24.10.2023 з підстав, наведених в ній.

13.10.2023 на електронну адресу суду від відповідача надійшли заперечення на відповідь на відзив.

24.10.2023 від позивача надійшло клопотання про розгляд справи за відсутності представника.

Також 24.10.2023 відповідач подав через електронну пошту клопотання про перенесення підготовчого засідання на іншу дату через неможливість забезпечити явку уповноваженого представника.

В судове засідання 24.10.2023 позивач та відповідач не з`явились.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем заявлялось два клопотання про витребування доказів: 1.клопотання про витребування в управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради копій матеріалів реєстраційної справи на об`єкт нерухомого майна, який розташований за адресою АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 181030846101); 2. витребувати у позивача запити Львівської ОДА щодо необхідності надання нежитлових приміщень, що знаходяться за адресою м.Львів,вул. Залізнична 7В-1, під потреби військової інфраструктури.

Відповідно до положень ст. 81 ГПК, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Предметом спору у даній господарській справі є стягнення 97248,11грн за договором оренди приміщення №1 від 04.01.2021. Предметом договору оренди приміщення №1 від 04.01.2021 є нежитлове приміщення площею 50 кв.м., яке знаходиться за адресою м.Львів, вул.Залізнична 7В-1.

Ухвалою суду від 13.07.2023, враховуючи клопотання відповідача, позивача зобов`язано надати належним чином засвідчені копії правовстановлюючих документів на об`єкт оренди (оригінали для огляду в судовому засіданні).

На виконання вимог Ухвали суду позивач з клопотанням (вх.№18366/23 від 25.07.2023) долучив до матеріалів справи засвідчені: копію технічного паспорту нежитлової будівлі під літ. В-1 по віт.Залізнична,7 у м.Львові; копії Витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності; Довідку про зміну площі приміщення; копію Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта.

Зважаючи на надання позивачем правовстановлюючих документів на об`єкт оренди, суд не вбачає підстав для витребування в управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради копій матеріалів реєстраційної справи на об`єкт нерухомого майна, який розташований за адресою м.Львів,вул.Залізнична,7.

Щодо витребування у позивача запитів Львівської ОДА щодо необхідності надання нежитлових приміщень, що знаходяться за адресою АДРЕСА_2 , під потреби військової інфраструктури, то суд зазначає таке.

У клопотанні про витребування судом доказів, серед іншого, повинно бути зазначено обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати. Натомість у клопотанні про витребування у ФОП ОСОБА_1 запитів Львівської ОДА відповідачем не наведено які обставини спору мають встановити чи спростувати за результатами розгляду справи такі докази.

Враховуючи наведене, обидва наведені клопотання відповідача про витребування доказів не підлягають до задоволення.

Згідно із ч. 3 ст. 177 ГПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази, враховуючи відсутність станом на 24.10.2023 заяв від позивача та відповідача про подання нових доказів а також те, що судом зібрано достатньо доказів для з`ясування та встановлення обставин спору, які мають значення для розгляду даної справи, враховуючи розумні строки розгляду справи, керуючись ст. ст. 80, 81, 185, 234, 235 ГПК України, суд

У Х В А Л И В:

1.В задоволенні клопотань позивача про витребування доказів відмовити.

2.Підготовче провадження закрити.

3.Призначити справу до судового розгляду по суті на 16.11.2023 р. о 10:30 год.

4.Зобов`язати позивача та відповідача: надати для огляду в судовому засіданні оригінали документів(в т.ч. правовстановлюючих) що долучені до позову в копіях; забезпечити явку повноважного представника.

Суд звертає увагу учасників справи, що відповідно до частини 6 статті 6 ГПК України, адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Зареєструвати електронний кабінет в ЄСІТС можна за посиланням: https://id.court.gov.ua/. Із порядком реєстрації Електронного кабінету можна ознайомитись у розділі 4 «Реєстрація та авторизація користувачів» Інструкції користувача Електронного суду ЄСІТС за посиланням: https://is.gd/y5sLfZ.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Інформацію по справі, яка розглядається можна отримати за наступною веб-адресою: http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015.

Суддя Ділай У.І.

Дата ухвалення рішення25.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114453251
СудочинствоГосподарське
Сутьзміну площі приміщення; копію Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта. Зважаючи на надання позивачем правовстановлюючих документів на об`єкт оренди, суд не вбачає підстав для витребування в управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради копій матеріалів реєстраційної справи на об`єкт нерухомого майна, який розташований за адресою м.Львів,вул.Залізнична,7. Щодо витребування у позивача запитів Львівської ОДА щодо необхідності надання нежитлових приміщень, що знаходяться за адресою АДРЕСА_2 , під потреби військової інфраструктури, то

Судовий реєстр по справі —914/1748/23

Постанова від 19.02.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Гриців Віра Миколаївна

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Гриців Віра Миколаївна

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Ділай У.І.

Рішення від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Ділай У.І.

Ухвала від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Ділай У.І.

Ухвала від 30.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Ділай У.І.

Ухвала від 25.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Ділай У.І.

Ухвала від 12.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Ділай У.І.

Ухвала від 26.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Ділай У.І.

Ухвала від 12.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Ділай У.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні