Ухвала
від 24.10.2023 по справі 922/4345/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження у

справі про банкрутство ТОВ "Азонтес"

"24" жовтня 2023 р.м. ХарківСправа № 922/4345/23

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Усатого В.О.

розглянувши справу

за заявоюТовариства з обмеженою відповідальністю "Донмас" (61013, м.Харків, вул.Челюскінців, буд.97, кім.3, код ЄДРПОУ 37086680) про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Азонтес" (61001, м.Харків, проспект Героїв Харкова (колишній проспект Московський), буд.109) код ЄДРПОУ 38361657

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Харківської області надійшла заява товариства з обмеженою відповідальністю "Донмас", в якій заявник просить суд: відкрити провадження у справі про банкрутство ТОВ "Азонтес", визнати кредиторські вимоги ТОВ "Донмас" до боржника - ТОВ "Азонтес" на загальну суму 1 221 713,56 грн., з яких: 1 117 806,46 грн - основний борг, 16 767,10 грн - витрати зі сплати судового збору за подання позовної заяви у справі № 922/900/23, 60 300, 00 грн - авансування винагороди арбітражного керуючого, 26 840,00 грн - витрати зі сплати судового збору за подання заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство; призначити розпорядником майна ТОВ "Азонтес" арбітражного керуючого Козачка Сергія Миколайовича.

В обґрунтування поданої заяви ТОВ "Донмас" посилається на несплату товариством з обмеженою відповідальністю "Азонтес" грошових коштів за договором про відступлення права вимоги № У-01/07-16 від 01.07.2016 на суму 1 117 806,46 грн.

Ухвалою суду від 16.10.2023 заяву ТОВ "Донмас" про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Азонтес" (вх. № 4345/23 від 11.10.2023) залишено без руху. Повідомлено ТОВ "Донмас" про допущені недоліки заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (вх. № 4345/23 від 11.10.2023). Ухвалено заявнику - ТОВ "Донмас" у десятиденний строк з дня вручення ухвали суду від 16.10.2023 усунути недоліки, надати суду:

- докази сплати судового збору за подання до суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство у розмірі 26 840,00 грн;

- докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень, що становить 60300,00 грн;

- докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів (цінним листом з описом вкладення);

- заяву арбітражного керуючого на участь у справі про банкрутство (кандидатура якого запропонована в заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство), яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 Кодексу України з процедур банкрутства.

19.10.2023 до суду від ТОВ "Донмас" надійшла заява про усунення недоліків (вх.№28439), до якої додано низку документів, у тому числі: докази сплати судового збору за подання до суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство у розмірі 26840,00 грн, на підтвердження чого надано платіжну інструкцію № 1281 від 15.05.2023; докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень, що становить 60300,00 грн, на підтвердження чого надано платіжну інструкцію № 1282 від 15.05.2023; докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів (цінним листом з описом вкладення); додаткові докази, які підтверджують вимоги та обставини, викладені в заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство.

19.10.2023 від арбітражного керуючого Козачка С.М. надійшла заява (вх.№28534) про участь у справі про банкрутство.

Приймаючи до уваги усунення ТОВ "Донмас" недоліків заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Азонтес" у строк, встановлений судом, суд доходить висновку про те, що заява ТОВ "Донмас" відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства, що є підставою для постановлення ухвали про прийняття заяви до розгляду.

Відповідно до п. п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією. Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу. Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Як встановлено та зазначено вище, заявником надано пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого Козачка С.М. для призначення розпорядником майна, заяву якого подано до матеріалів справи, у зв`язку з чим запит до автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справі не здійснюється.

Також суд зауважує на тому, що Указом Президента України від 24.02.2022 №64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні" (із змінами) у зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" введено в Україні воєнний стан.

Проте, господарський суд Харківської області продовжує здійснювати правосуддя.

Керуючись ст. ст. 2, 34-36 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232-235 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву Товариство з обмеженою відповідальністю "Донмас" про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Азонтес" до розгляду.

Підготовче засідання у справі призначити на "02" листопада 2023 р. о 10:50.

Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Харківської області за адресою: 61022, м. Харків, майдан Свободи, 5, Держпром, 8 під`їзд, 3-й поверх, зал № 327.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів відповідно до ст. 197 ГПК України.

Запропонувати учасникам справи подати заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відповідно до ст. 197 ГПК України.

Заявнику до дати підготовчого засідання надати суду додаткові докази, які підтверджують вимоги та обставини, викладені в заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство (за наявності).

Боржнику до дати підготовчого засідання надати суду:

- відзив на заяву про відкриття провадження у справі, в якому зазначити: заперечення боржника щодо вимог заявника (заявників); загальну суму заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити; відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності);

- докази відправлення заявнику копії відзиву;

- довідку органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого відкрито провадження у справі, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до статутного капіталу боржника;

- інші відомості, що мають значення для розгляду справи.

Повідомити учасників справи про можливість надсилання документів, що стосуються розгляду справи, без особистого прибуття до приміщення суду:

- через особистий кабінет в системі "Електронний суд";

- у разі неможливості надсилання через систему "Електронний суд" - електронною поштою на е-mail: inbox@hr.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням усіх документів кваліфікованим електронним підписом);

- у разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді - звичайною поштою на офіційну адресу суду.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації про роботу суду та щодо розгляду конкретних судових справ на сайті суду, а також за допомогою Телеграм-бота Господарського суду Харківської області https://t.me/GospSud_kh_bot.

Ухвали направити ТОВ "Донмас", ТОВ "Азонтес", державному реєстратору за місцем знаходження боржника, арбітражному керуючому Козачку С.М., ХАРКІВСЬКОМУ ВІДДІЛУ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ У ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ СХІДНОГО МІЖРЕГІОНАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяВ. О. Усатий

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114453635
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —922/4345/23

Ухвала від 04.06.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 24.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні