Ухвала
від 19.12.2023 по справі 922/4345/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

попереднє засідання

"19" грудня 2023 р.м. ХарківСправа № 922/4345/23

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Усатого В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

розглянувши заявуТовариства з обмеженою відповідальністю "Донмас" про визнання банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Азонтес" , код ЄДРПОУ 38361657

учасники у справі про банкрутство не з`явилися

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 02.11.2023 відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ "Азонтес", визнано вимоги ініціюючого кредитора - ТОВ "Донмас" до боржника у розмірі 1134573,56 грн основного боргу, 26840,00 грн - витрат зі сплати судового збору за подання до суду заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство, 60300,00 грн - витрат на авансування винагороди арбітражному керуючому, введено мораторій на задоволенні вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Козачка С.А., призначено попереднє засідання суду на 19.12.2023.

06.11.2023 здійснено офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство № 71786.

07.12.2023 до суду від розпорядника майна надійшов звіт про результат вимог кредиторів (вх. № 33777), в якому арбітражний керуючий Козачок С.А. зазначає про те, що протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство письмових заяв не надходило.

11.12.2023 до суду від розпорядника майна надійшло клопотання (вх. № 33960) про долучення до матеріалів справи акт № 01-08/1 від 01.12.2023, яким зафіксовано вихід за місцезнаходженням юридичної особи; протокол інвентаризаційної комісії від 08.12.2023; інвентаризаційні описи та акти інвентаризації; аналізу фінансово-господарського стану ТОВ "Азонтес".

14.12.2023 до суду від представника ТОВ "Донмас" надійшла заява (вх.№ 34530) про розгляд справи без участі представника ТОВ "Донмас" за наявними у матеріалах справи документами.

Розпорядник майна у судовому засіданні звітував про проведену роботу.

Представники боржника та ініціюючого кредитора в судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце попереднього засідання суду були повідомлені відповідно до вимог чинного законодавства.

19.12.2023 у судовому засіданні оголошено перерву у судовому засіданні на 19.12.2023 о 17:20.

Після перерви учасники у справі про банкрутство в судове засідання не з`явилися.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив наступне.

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 02.11.2023 відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ "Азонтес", визнано вимоги ініціюючого кредитора - ТОВ "Донмас" до боржника у розмірі 1134573,56 грн основного боргу, 26840,00 грн - витрат зі сплати судового збору за подання до суду заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство, 60300,00 грн - витрат на авансування винагороди арбітражному керуючому, введено мораторій на задоволенні вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Козачка С.А., призначено попереднє засідання суду на 19.12.2023.

06.11.2023 здійснено офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство № 71786.

Після офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Азонтес", до суду заяв з кредиторськими вимогами до боржника не надходило.

Разом із тим, як зазначено вище, при відкритті провадження у справі про банкрутство судом визнано вимоги ініціюючого кредитора - ТОВ "Донмас" до боржника у розмірі 1134573,56 грн основного боргу, 26840,00 грн - витрат зі сплати судового збору за подання до суду заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство, 60300,00 грн - витрат на авансування винагороди арбітражному керуючому.

Частиною другою статті 47 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна. За результатами розгляду вимог окремого кредитора господарський суд постановляє ухвалу про їх визнання чи відхилення (повністю або частково), що не може бути оскаржена окремо від ухвали господарського суду, постановленої за результатами попереднього засідання. У разі необхідності господарський суд може оголосити перерву в попередньому засіданні. За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Згідно з абз. 1 ч. 1 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне зазначити вимоги, які підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів ТОВ "Азонтес", та зобов`язати розпорядника майна організувати й провести збори кредиторів і комітету кредиторів.

Суд призначає підсумкове засідання, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду.

Керуючись ст. ст. 45, 47, 48, 64 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст.232-235 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

До реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Азонтес" підлягають включенню визнані судом вимоги, а саме:

- ТОВ "Донмас" розмірі 1134573,56 грн основного боргу, 26840,00 грн - витрат зі сплати судового збору за подання до суду заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство, 60300,00 грн - витрат на авансування винагороди арбітражному керуючому

Кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Зобов`язати розпорядника майна за результатами попереднього засідання внести до реєстру вимог кредиторів відомості про кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги. Належним чином складений та підписаний реєстр вимог кредиторів надати суду у десятиденний строк з дня постановлення ухвали попереднього засідання.

Зобов`язати розпорядника майна в десятиденний строк з дня винесення ухвали відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів, визначивши час та місце проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів.

Зобов`язати розпорядника майна надати суду протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрати комітет кредиторів, прийняти рішення щодо схвалення плану санації боржника або щодо звернення до господарського суду з клопотанням про введення наступної процедури у справі про банкрутство, а також надати протокол зборів комітету кредиторів, на яких вирішити питання щодо призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

Призначити підсумкове засідання суду на "06" лютого 2024 р. о 14:10.

Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Харківської області за адресою: 61022, м. Харків, майдан Свободи, 5, Держпром, 8 під`їзд, 3-й поверх, зал № 328.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів відповідно до ст. 197 ГПК України.

Запропонувати учасникам справи подати заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відповідно до ст. 197 ГПК України.

Повідомити учасників справи, що відповідно до ч. 6 ст. 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Повідомити учасників справи про можливість надсилання документів, що стосуються розгляду справи, без особистого прибуття до приміщення суду:

- через особистий кабінет в системі "Електронний суд";

- у разі неможливості надсилання через систему "Електронний суд" - електронною поштою на е-mail: inbox@hr.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням усіх документів кваліфікованим електронним підписом);

- у разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді - звичайною поштою на офіційну адресу суду.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації про роботу суду та щодо розгляду конкретних судових справ на сайті суду, а також за допомогою Телеграм-бота Господарського суду Харківської області https://t.me/GospSud_kh_bot.

Ухвалу направити розпоряднику майна, боржнику, кредитору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги в строки, передбачені ст. 256 ГПК України.

Повний текст ухвали складено та підписано 29 грудня 2023 року (з урахування того, що суддя з 22.12.2023 по 28.12.2023 включно перебував на лікарняному).

Суддя Усатий В.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116042614
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —922/4345/23

Ухвала від 04.06.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 24.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні