Ухвала
від 04.10.2023 по справі 180/184/23
МАРГАНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 180/184/23

2/180/208/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду

04 жовтня 2023 р.

Марганецький міський суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Нанічкіної Н.М., з секретарем судового засідання Лебедєвою К.Є., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства «Марганецький рудоремонтний завод» про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю фізичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 09.02.2023 року відкрито провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства «Марганецький рудоремонтний завод» про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю фізичної особи; постановлено проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Ухвалою від 03.03.2023 року задоволено заяву представника відповідача та постановлено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження; призначено підготовче судове засідання.

Сторони у підготовче судове засідання не прибули.

Позивачі надали клопотання про розгляд справи без їх участі; просили закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідачем, в особі Генерального директора ПрАТ «МРРЗ» Корогодського І. двічі подавалися заяви про відкладення підготовчого судового засідання та перенесення розгляду справи на більш пізніший строк, які мотивовані обставинами дії воєнного стану, та у зв`язку з неможливістю бути присутнім на призначеному судовому засіданні (на 01.06.2023, 06.07.2023) відповідача, представника відповідача адвоката Білоуса Г.Б.

Вказані заяви судом були задоволені, підготовче судове засідання відкладалося.

03.10.2023 року Генеральним директором ПрАТ «МРРЗ» Корогодським І. подано нову заяву про відкладення судового засідання, в задоволенні якої суд вважає за необхідне відмовити з таких підстав.

Частинами 2, 3 ст.189 ЦПК України передбачено, що підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до ст.196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

За ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Відповідно до ч.2 ст.223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, зокрема, з таких підстав:

1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання;

2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними;

3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач належним чином був повідомлений про дати та час підготовчого судового засідання у справі, однак тричі просив відкласти засідання у зв`язку з дією воєнного стану та неможливістю прибуття до суду представника відповідача.

Зважаючи на те, що чинним Цивільним процесуальним кодексом України передбачена можливість для участинків справи приймати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції (ст.212 ЦПК), суд не вважає причини, зазначені в заявах відповідача, поважними для неявки до суду для участі в підготовчому судовому засіданні.

Провадження у справі відкрито 09.02.2023 року, і строк підготовчого провадження сплив ще в травні місці, тому суд не вважає за можливе знову відкладати підготовче судове засідання, і ухвалює провести підготовче судове засідання без участі сторін.

На підставі ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, зокрема:

- у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви;

- з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі;

- з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання;

- вирішує заяви та клопотання учасників справи, та інше.

В ході підготовчого провадження позивачі уточнення позовних вимог до суду не подавали.

Представник відповідача скористався своїм правом на подачу відзиву на позовну заяву (а.с.87-90), в якому просив відмовити в задоволенні позову і надав докази на підтвердження своїх заперечень.

Позивачі відповідь на відзив не надали, однак надали додаткові письмові пояснення (а.с.136-141), а також, просили розгляд справи проводити без їх участі.

Інших заяв, клопотань, які б перешкоджали призначенню справи до розгляду по суті, від сторін не надходило.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В ході підготовчого провадження судом були виконані всі дії, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України. Обставин, що перешкоджали б призначенню справи до розгляду по суті, судом не встановлено. Суд вважає підготовчі дії достатніми для закриття підготовчого провадження в справі та призначення справи до судового розгляду.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.13, 197, 198, 200, 260, 261, ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства «Марганецький рудоремонтний завод» про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю фізичної особи.

Призначити справу до судового розгляду по суті у судовому засіданні 16 листопада 2023 року о 10-00 годині в приміщенні Марганецького міського суду Дніпропетровської області (м.Марганець, вул.Єдності, 72-а) без участі позивачів.

Роз`яснити відповідачу його право приймати участь в судовому засіданні безпосередньо в залі судового засідання, або в реживі відеоконференції з іншого приміщення, завчасно подавши відповідну заяву (ст.212 ЦПК України), або заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н. М. Нанічкіна

СудМарганецький міський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.10.2023
Оприлюднено01.11.2023
Номер документу114537121
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —180/184/23

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Нанічкіна Н. М.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Нанічкіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні