Ухвала
від 31.10.2023 по справі 693/738/23
ЖАШКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 693/738/23

Провадження № 2-о/693/34/23

У Х В А Л А

про залучення заінтересованої особи

31.10.2023 року м. Жашків

Жашківський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді - Коцюбинської Ю.Д.,

присяжних: Степанової О.В., Глух Т.В.,

за участю: секретаря судових засідань - Олійник С.І.,

заявника ОСОБА_1 ,

заінтересованої особи ОСОБА_2 ,

представника заінтересованої особи ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Жашків заяву ОСОБА_1 , який діє в інтересах психічно-хворого сина ОСОБА_4 , про визнання громадянина недієздатним, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересовані особи: орган опіки та піклування Жашківської міської ради; Комунальне некомерційне підприємство «Жашківська багатопрофільна лікарня»,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Жашківського районного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 про визнання недієздатним його сина ОСОБА_4 , встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересовані особи: орган опіки та піклування Жашківської міської ради; Комунальне некомерційне підприємство «Жашківська багатопрофільна лікарня».

У судовому засіданні заявник заявив клопотання про залучення до участі у справі у якості заінтересованої особи матір малолітнього ОСОБА_4 ОСОБА_2 .

Представник органу опіки та піклування Жашківської міської ради Ментей І.В. не заперечувала проти задоволення клопотання.

Суд, вислухавши сторони, вважає, що клопотання заявника слід задовольнити, виходячи з наступного.

Відповідно доч.3,4ст.294ЦПК України,справи окремогопровадження розглядаютьсясудом здодержанням загальнихправил,встановлених цимКодексом,за виняткомположень щодозмагальності тамеж судовогорозгляду.Інші особливостірозгляду цихсправ встановленіцим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно з вимогами ч. 2ст. 42 ЦПК Україниу справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Оскільки порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК Українине не визначений, а відповідно до частини третьоїст.294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогамист.53 ЦПК України, що регулює порядок залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Частиною 3 статті 53 ЦПК Українивизначено, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З урахуванням наведеного, суд на підставі матеріалів справи, з метою правильного повного та об`єктивного вирішення даної заяви, приходить до висновку про задоволення заяви та необхідність залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 , оскільки рішення у справі в майбутньому може вплинути на права і обов`язки сторін.

Керуючись ст. 42, 53,260, 261, 294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у цивільній справі 693/738/22 в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Головуючий: Юлія Дмитрівна Коцюбинська

Присяжні: О.В. Степанова

Т.В. Глух

Дата ухвалення рішення31.10.2023
Оприлюднено02.11.2023
Номер документу114571661
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —693/738/23

Рішення від 31.10.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Коцюбинська Ю. Д.

Рішення від 31.10.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Коцюбинська Ю. Д.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Коцюбинська Ю. Д.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Коцюбинська Ю. Д.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Коцюбинська Ю. Д.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Коцюбинська Ю. Д.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Коцюбинська Ю. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні