Ухвала
від 02.11.2023 по справі 554/10323/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 02.11.2023Справа № 554/10323/23 Провадження № 2/554/8507/2023

У Х В А Л А

02 листопада 2023 року суддя Октябрського районного суду м.Полтави Савченко Л.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Полтавська обласна клінічна лікарня ім.. М.В. Скліфасовського Полтавської обласної ради», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Виконавчий комітет Полтавської міської ради, про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім.. М.В. Скліфасовського Полтавської обласної ради», визначивши третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Виконавчий комітет Полтавської міської ради, про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей175,177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні. Позовна заява підсудна Октябрському районному суду м.Полтава, на підставі ч. 9 ст. 28 ЦПК України, тому по справі може бути відкрито провадження.

Відповідно доп. 1 ч. 4 ст. 19 ЦПК України , п.1 ч.1 ст. 274 ЦПК України, справа може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження.

Крім того, суд вважає за необхідне розгляд справи проводити в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст. 187,274 ЦПК України суд,

у х в а л и в :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Полтавська обласна клінічна лікарня ім.. М.В. Скліфасовського Полтавської обласної ради», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Виконавчий комітет Полтавської міської ради, про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання для розгляду справи по сутіна 14 год. 00 хв. 23 січня 2024 року в приміщенні Октябрського районного суду м. Полтави за адресою: м. Полтава, вул. Навроцького,5 з повідомленням учасників справи.

Роз`яснити відповідачу, що він має право подати відзив на позов, який відповідає вимогам ст. 178 ЦПК України, та додати до нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, у 15-денний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та копії позовної заяви з додатками. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідно до ч.1ст.193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідачзаперечення, а до суду надати документи, що підтверджують їх надіслання іншим учасника справи, протягом п`яти днів із дня отримання відзиву на позов та відповіді на відзив відповідно, копія якихповинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив чи заперечення.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі не надання відповіді на відзив чи заперечення у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Строк подання пояснень третій особі, які було залучено при відкритті провадження у справіп`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та копії позовної заяви з додатками.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/sud1622/.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяЛ.І.Савченко

Дата ухвалення рішення02.11.2023
Оприлюднено06.11.2023
Номер документу114620820
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —554/10323/23

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні