Ухвала
від 03.11.2023 по справі 143/504/23
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/504/23

УХВАЛА

Іменем України

03.11.2023 року м. Погребище

Суддя Погребищенського районного суду Вінницької області Бойко А.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє представник - адвокат Маркова Оксана Василівна, заінтересована особа: Орган опіки та піклування Погребищенської міської ради про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною,-

Встановив:

В провадженні Погребищенського районного суду Вінницької області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє представник - адвокат Маркова О. В., заінтересована особа: Орган опіки та піклування Погребищенської міської ради про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною.

Ухвалою Погребищенського районного суду Вінницької області від 29.08.2023 по справі призначено судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручено експертам психіатрам Вінницької філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України» (21005, Вінницька обл., місто Вінниця, вул. Пирогова, будинок 109).

03.11.2023 на адресу суду надійшов висновок судово-психіатричного експерта №260 відповідно до якого експертиза проведена та завершена.

Відповідно до ч.1 ст.254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення.

Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Крім того, відповідно до ч.1 ст. 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Відповідно до положення частини 5 ст.293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Беручи до уваги, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителю АДРЕСА_1 , паспорт НОМЕР_1 , виданий 0530, РНОКПП НОМЕР_2 не було залучено до участі у розгляді заяви про визнання його недієздатним адвоката, враховуючи, що він є суб`єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, з урахуванням змін в законодавстві, які передбачають обов`язкову участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання фізичної особи недієздатною, суд доходить висновку про необхідність доручити керівнику Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити особі, щодо якої розглядається заява про визнання її недієздатною, ОСОБА_2 адвоката, діяльність якого підтверджується дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правничої допомоги, виданим відповідно до Закону України «Про безоплатну правничу допомогу», для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 та, у разі необхідності, складення документів процесуального характеру, а також забезпечити прибуття такого адвоката на всі судові засідання по розгляду заяви ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє представник - адвокат Маркова Оксана Василівна, заінтересована особа: Орган опіки та піклування Погребищенської міської ради про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною.

Керуючись ст. ст. 254, 260, 293 ЦПК України, -

Ухвалив:

Відновити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє представник - адвокат Маркова Оксана Василівна, заінтересована особа: Орган опіки та піклування Погребищенської міської ради про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною.

Судове засідання по справі призначити на 13 год. 30 хв. 15.11.2023 в приміщенні Погребищенського районного суду Вінницької області.

Доручити керівнику Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителю АДРЕСА_1 , паспорт НОМЕР_1 , виданий 0530, РНОКПП НОМЕР_2 адвоката для здійснення захисту за призначенням при розгляді заяви ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє представник - адвокат Маркова Оксана Василівна, заінтересована особа: Орган опіки та піклування Погребищенської міської ради про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною.

Копію даної ухвали негайно направити керівнику Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (вул. Героїв Майдану, 32, м. Козятин, Вінницька обл., 22100, Email: kozyatyn.vinnytsya@legalaid.vn.ua).

Оплату праці адвоката здійснити за рахунок видатків Державного бюджету України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудПогребищенський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення03.11.2023
Оприлюднено07.11.2023
Номер документу114644936
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —143/504/23

Постанова від 03.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Рішення від 03.01.2024

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Рішення від 03.01.2024

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні