Ухвала
від 06.11.2023 по справі 927/1497/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

06 листопада 2023 рокум. Чернігів справа № 927/1497/23

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Фесюри М.В., перевіривши матеріали позовної заяви від 28.10.23 б/н

за позовом: Приватного акціонерного товариства «Чернігівський завод «ЕКСОМ»,

код ЄДРПОУ 14307860, вул. Старобілоуська, 73, м. Чернігів, 14021,

відповідач: Заступник начальника відділу державний реєстратор відділу державної реєстрації юридичних осіб фізичних осіб-підприємців Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Носенко Юрій Іванович,

код ЄДРПОУ 38271176, проспект Левка Лук`яненка, 20-А, м. Чернігів, 14032,

e-mail: cnap@chernigiv-rada.gov.ua,

про визнання протиправним та скасування реєстраційної дії, зобов`язання вчинити дії

В С Т А Н О В И В:

31.10.23 Приватне акціонерне товариство «Чернігівський завод «ЕКСОМ» звернулось до Господарського суду Чернігівської області з позовом до Заступника начальника відділу державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб фізичних осіб-підприємців Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Носенко Юрія Івановича, в якому просить суд:

1-визнати протиправним та скасувати повідомлення про відмову у державній реєстрації змін до відомостей про юридичну особу - Приватне акціонерне товариство «Чернігівській завод «ЕКСОМ» (ідентифікаційний код юридичної особи - 14307860) в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 29.09.2023р. та рішення про відмову у державній реєстрації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 29.09.2023р. код: 99320054416 заступника начальника відділу - державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Носенко Юрія Івановича;

2-зобов`язати заступника начальника відділу - державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Носенко Юрія Івановича провести державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Приватне акціонерне товариство «Чернігівській завод «ЕКСОМ» (ідентифікаційний код юридичної особи 14307860), відповідно до рішення Голови Правління Приватного акціонерного товариства «Чернігівській завод «ЕКСОМ» (ідентифікаційний код юридичної особи - 14307860) від 18.09.2023, а саме:

Виключити з розділу «Перелік засновників (учасників) юридичної особи» що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Приватного акціонерного товариства «Чернігівській завод «ЕКСОМ» (ідентифікаційний код юридичної особи -14307860), наступну інформацію

- ОСОБА_1 , Країна громадянства: Російська Федерація, Місцезнаходження: Російська Федерація, ВУЛ. СЛАВ`ЯНСЬКИЙ БАЗАР, 7, 1, 93, МОСКВА, Розмір частки- засновника (учасника): 313600,00;

- ОСОБА_2 , Країна громадянства: Україна, Місцезнаходження: АДРЕСА_1 , Розмір частки засновника (учасника): 72730, 00;

-згідно реєстру 436 акціонерів. Розмір частки засновника (учасника): 223670;

Включити в розділ «Перелік засновників (учасників) юридичної особи» що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, щодо Приватного акціонерного товариства «Чернігівській завод «ЕКСОМ» (ідентифікаційний код юридичної особи -14307860), наступну інформацію: «акціонери згідно реєстру».

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.162 Господарського процесуального кодексу України.

Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Перевіривши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку, що розгляд справи має проводитись за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 165, 166, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 06 грудня 2023 року о 09:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернігівської області за адресою: проспект Миру 20, м. Чернігів, 14000, зал судових засідань №301.

4. Відповідачу у строк не пізніше 15 календарних днів з дня вручення даної ухвали відповідно до ст. 165 Господарського процесуального кодексу України надати відзив на позовну заяву та докази, які підтверджують викладені у відзиві обставини, надіславши одночасно копії відзиву з доказами позивачу; докази такого направлення надати суду до початку судового засідання.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

5. Позивачу у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву подати до суду відповіді на відзив відповідно до ст. 166 Господарського процесуального кодексу України, надіславши одночасно копію відповіді на відзив відповідачу; докази такого направлення надати суду до початку судового засідання.

6. Відповідачу у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив відповідно до ст. 167 Господарського процесуального кодексу України надати заперечення, в яких викласти свої пояснення, міркування, аргументи щодо наведених позивачам у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення; одночасно надіслати копії заперечень позивачу; докази такого направлення надати суду до початку судового засідання.

7. Запропонувати учасникам справи направити у судове засідання своїх уповноважених представників.

При направленні в судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

8. Повідомити учасників справи, що відповідно до Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами від 29.06.2023 № 3200-IX, суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку.

Особі, яка зареєструвала електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суд вручає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Процесуальні наслідки у разі звернення до суду з документом особи, яка зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, передбачені статтею 170 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя М.В. Фесюра

Веб адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

Документи по справі можуть бути направлені на адресу суду: пр-т Миру, 20, м. Чернігів, 14000, та на електронну адресу Господарського суду Чернігівської області: Е-mail: inbox@cn.arbitr.gov.ua; тел. канцелярії (099)420-54-50.

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено07.11.2023
Номер документу114678890
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання протиправним та скасування реєстраційної дії, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —927/1497/23

Ухвала від 06.05.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Палій В.В.

Рішення від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 22.03.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 22.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 20.12.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні