Ухвала
від 06.11.2023 по справі 129/3015/22
ЛАДИЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 129/3015/22

Провадження №2/135/65/23

У Х В А Л А

іменем України

06.11.2023 року м. Ладижин

Ладижинський міський суд Вінницької області в складі головуючого судді Нікандрової С.О., секретар судового засідання Мазур А.О.,за участю:представника позивача ПАТ«Зернопродукт МХП» - адвоката ЛишакаІ.В., представника відповідача ФГ «Боднюк» - адвоката НазароваР.Ю., розглянувши увідкритому судовомузасіданні в порядку загального позовного провадження цивільнусправу запозовом Приватного акціонерного товариства «Зернопродукт МХП» до Фермерського господарства «Боднюк», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Відділу «Центр надання адміністративних послуг та Державної реєстрації» виконавчого комітету Гайсинської міської ради про визнання недійсними договорів оренди землі та скасування державної реєстрації прав, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ладижинського міського суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом Приватногоакціонерного товариства «Зернопродукт МХП» до Фермерського господарства «Боднюк», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Відділу «Центр надання адміністративних послуг та Державної реєстрації» виконавчого комітету Гайсинської міської ради про визнання недійсними договорів оренди землі та скасування державної реєстрації прав.

Ухвалою суду від 06.11.2023 року позов Приватногоакціонерного товариства «Зернопродукт МХП» до Фермерського господарства «Боднюк», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Відділу «Центр надання адміністративних послуг та Державної реєстрації» виконавчого комітету Гайсинської міської ради про визнання недійсними договорів оренди землі та скасування державної реєстрації прав в частині позовних вимог до Відділу «Центр надання адміністративних послуг та Державної реєстрації» виконавчого комітету Гайсинської міської ради - залишений без розгляду.

06листопада 2023року сторони - Приватнеакціонерне товариство «Зернопродукт МХП», Фермерське господарств «Боднюк» та ОСОБА_1 , а також Приватнеакціонерне товариство «Зернопродукт МХП», Фермерське господарств «Боднюк» та ОСОБА_2 звернулися до суду зі спільними письмовими заявами про затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі, з долученням до заяв відповідних мирових угод та угод про розірвання договору оренди земельної ділянки.

За умовами мирової угоди від 03 листопада 2023 року, укладеної між Приватним акціонерним товариством «Зернопродукт МХП» (позивач), Фермерським господарством «Боднюк» (відповідач 1) та ОСОБА_1 (відповідач 2), Сторони дійшли згоди припинити дію Договору оренди земельної ділянки б/н від 27.07.2020 на земельну ділянку загальною площею 2,5435 га, кадастровий номер 0520880900:02:011:0109, шляхом його розірвання за взаємною згодою сторін. З цією метою, Відповідач 1 та Відповідач 2 уклали між собою Угоду від 03.11.2023 про розірвання Договору оренди земельної ділянки б/н від 27.07.2020, яка набирає чинності з наступного дня після затвердження судом Мирової угоди. Сторони заявляють, що з моменту підписання цієї Мирової угоди та у випадку належного виконання Відповідачем 1 та Відповідачем 2 умов

Угоди, Сторони не матимуть одна до одної будь-яких претензій з приводу спірних правовідносин, які стали предметом розгляду Ладижинським міським судом Вінницької області у справі №129/3015/22. Сторони дійшли згоди щодо наступного порядку розподілу судових витрат між сторонами у справі №129/3015/22: витрати пов`язані із наданням правничої допомоги адвокатами у цій справі кожна Сторона несе самостійно і останні не підлягають відшкодуванню іншою Стороною у справі; всі інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи покладаються на Позивача. Сторони домовилися, що будь-які витрати, що виникатимуть чи можуть виникнути після затвердження судом умов цієї Мирової угоди, покладаються на Позивача. Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави.

За умовами мирової угоди від 03 листопада 2023 року, укладеної між Приватним акціонерним товариством «Зернопродукт МХП» (позивач), Фермерським господарством «Боднюк» (відповідач 1) та ОСОБА_2 (відповідач 3), Сторони дійшли згоди припинити дію Договору оренди земельної ділянки б/н від 27.07.2020 на земельну ділянку загальною площею 2,5434 га, кадастровий номер 0520880900:02:011:0108, шляхом його розірвання за взаємною згодою сторін. З цією метою, Відповідач 1 та Відповідач 3 уклали між собою Угоду від 03.11.2023 про розірвання Договору оренди земельної ділянки б/н від 27.07.2020, яка набирає чинності з наступного дня після затвердження судом Мирової угоди. Сторони заявляють, що з моменту підписання цієї Мирової угоди та у випадку належного виконання Відповідачем 1 та Відповідачем 3 умов Угоди, Сторони не матимуть одна до одної будь-яких претензій з приводу спірних правовідносин, які стали предметом розгляду Ладижинським міським судом Вінницької області у справі №129/3015/22. Сторони дійшли згоди щодо наступного порядку розподілу судових витрат між сторонами у справі №129/3015/22: витрати пов`язані із наданням правничої допомоги адвокатами у цій справі кожна Сторона несе самостійно і останні не підлягають відшкодуванню іншою Стороною у справі; всі інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи покладаються на Позивача. Сторони домовилися, що будь-які витрати, що виникатимуть чи можуть виникнути після затвердження судом умов цієї Мирової угоди, покладаються на Позивача. Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави.

Суд, вислухавши думки представників сторін, дослідивши матеріали справи, вважає за можливе затвердити укладені сторонами мирові угоди, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.7 ст 49ЦПК Українисторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Відповідно дост. 207 ЦПК Українимирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоди сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторона мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Умови мирової угоди викладені сторонами окремим документом та підписані уповноваженими особами, в зв`язку з укладенням мирової угоди сторони зазначили, що їм зрозумілі наслідки укладення мирової угоди.

Відповідно до вимог ч.1 п.5ст.255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи, що умови мирової угоди не суперечать вимогам закону, не порушують прав, свобод чи інтересів інших осіб, мирова угода вчинена в інтересах сторін, суд відповідно до ст.200, ст.207, п.5 ч.1 ст.255 ЦПК України вважає за можливе закрити провадження у справі та затвердити дану мирову угоду.

Відповідно до вимогст. 208 ЦПК Українивиконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу, встановленимЗаконом України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Пунктом 24постанови Пленуму Верховного Суду України «Про застосування норм цивільного законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції» від 12.06.2009 року №2постановлено, що у разі якщо умови мирової угоди не суперечать закону, не порушують права, свободи чи інтереси інших осіб (не сторін), суд визнає мирову угоду та закриває провадження у справі.

На підставі ч.1 ст.142 ЦПК України у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

До прийняття рішення у справі судом затверджено укладену між сторонами мирову угоду, тому суд вважає за необхідним вирішити питання про повернення позивачу Приватному акціонерному товариству «Зернопродукт МХП» з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого ним при поданні позову.

При подачі позовної заяви позивачем Приватному акціонерному товариству «Зернопродукт МХП» платіжним дорученням №4400650192 від 11 листопада 2022 року сплачено судовий збір в сумі 9924,00 грн., отже 50 відсотків суми сплаченого судового збору підлягає поверненню з державного бюджету в сумі 4962,00 грн. (9924,00 х 50%).

Керуючись статтями49, 142, 207, 208, 255, 256 ЦПК України,суд,-

У Х В А Л И В:

Затвердити мирову угоду від 03 листопада 2023 року, укладену між Приватним акціонерним товариством «Зернопродукт МХП» (позивач), Фермерським господарством «Боднюк» (відповідач 1) та ОСОБА_1 (відповідач 2), з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок, на наступних умовах:

«Сторони дійшли згоди припинити дію Договору оренди земельної ділянки б/н від 27.07.2020 на земельну ділянку загальною площею 2,5435 га, кадастровий номер 0520880900:02:011:0109, шляхом його розірвання за взаємною згодою сторін. З цією метою, Відповідач 1 та Відповідач 2 уклали між собою Угоду від 03.11.2023 про розірвання Договору оренди земельної ділянки б/н від 27.07.2020, яка набирає чинності з наступного дня після затвердження судом Мирової угоди.

Сторони заявляють, що з моменту підписання цієї Мирової угоди та у випадку належного виконання Відповідачем 1 та Відповідачем 2 умов Угоди, Сторони не матимуть одна до одної будь-яких претензій з приводу спірних правовідносин, які стали предметом розгляду Ладижинським міським судом Вінницької області у справі №129/3015/22.

Сторони дійшли згоди щодо наступного порядку розподілу судових витрат між сторонами у справі №129/3015/22: витрати пов`язані із наданням правничої допомоги адвокатами у цій справі кожна Сторона несе самостійно і останні не підлягають відшкодуванню іншою Стороною у справі; всі інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи покладаються на Позивача.

Сторони домовилися, що будь-які витрати, що виникатимуть чи можуть виникнути після затвердження судом умов цієї Мирової угоди, покладаються на Позивача.

Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави».

Затвердити мирову угоду від 03 листопада 2023 року, укладену між Приватним

акціонерним товариством «Зернопродукт МХП» (позивач), Фермерським господарством «Боднюк» (відповідач 1) та ОСОБА_2 (відповідач 3), з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок, на наступних умовах:

«Сторони дійшли згоди припинити дію Договору оренди земельної ділянки б/н від 27.07.2020 на земельну ділянку загальною площею 2,5434 га, кадастровий номер 0520880900:02:011:0108, шляхом його розірвання за взаємною згодою сторін. З цією метою, Відповідач 1 та Відповідач 3 уклали між собою Угоду від 03.11.2023 про розірвання Договору оренди земельної ділянки б/н від 27.07.2020, яка набирає чинності з наступного дня після затвердження судом Мирової угоди.

Сторони заявляють, що з моменту підписання цієї Мирової угоди та у випадку належного виконання Відповідачем 1 та Відповідачем 3 умов Угоди, Сторони не матимуть одна до одної будь-яких претензій з приводу спірних правовідносин, які стали предметом розгляду Ладижинським міським судом Вінницької області у справі №129/3015/22.

Сторони дійшли згоди щодо наступного порядку розподілу судових витрат між сторонами у справі №129/3015/22: витрати пов`язані із наданням правничої допомоги адвокатами у цій справі кожна Сторона несе самостійно і останні не підлягають відшкодуванню іншою Стороною у справі; всі інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи покладаються на Позивача.

Сторони домовилися, що будь-які витрати, що виникатимуть чи можуть виникнути після затвердження судом умов цієї Мирової угоди, покладаються на Позивача.

Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави».

Закрити провадження за позовом Приватногоакціонерного товариства «Зернопродукт МХП» до Фермерського господарства «Боднюк», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання недійсними договорів оренди землі та скасування державної реєстрації прав.

Повернути Приватному акціонерному товариству «Зернопродукт МХП» (ЄДРПОУ 32547211, юридична адреса: 08800, Київська область, м. Миронівка, вул.. Елеваторна, 1) з державного бюджету 50% судового збору, сплаченого при подачі позову, згідно з платіжним дорученням №4400650192 від 11 листопада 2022 року в сумі 4962 (чотири тисячі дев`ятсот шістдесят дві) гривні 00 копійок.

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Ладижинського міського суду

Вінницької області С.О.Нікандрова

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114714984
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними договорів оренди землі та скасування державної реєстрації прав

Судовий реєстр по справі —129/3015/22

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні