Ухвала
від 03.11.2023 по справі 2-87/11
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-87/11

Провадження № 6/946/106/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 листопада 2023 року

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

в складі: головуючого судді Баннікової Н.В.

при секретарі Узун К.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Ізмаїл заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Петрова Володимира Степановича про заміну сторони виконавчого провадження, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Петров Володимир Степанович звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження. Заяву обґрунтував тим, що рішенням Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 19.06.2020 року по цивільній справі № 287/11 у задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 Головного управління Держпраці в Одеській області, Комунального підприємства «Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області про визнання акту недійсним, визнання нещасного випадку таким, що пов`язаний з виробництвом, зобов`язання скласти акт та стягнення сум відмовлено, 13.04.2023 року судовим рішенням Одеського апеляційного суду апеляційна скарга була задоволена частково, рішення Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 19.06.2020 року - скасовано та ухвалено нове рішення, яким позовні вимоги ОСОБА_2 , який діє в своїх інтересах та інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 та ОСОБА_1 ( правонаступник ОСОБА_2 ) до Головного управління Держпраці в Одеській області, Комунального підприємства «Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області про визнання акту недійсним, визнання нещасного випадку таким, що пов`язаний з виробництвом, зобов`язання скласти акт та стягнення сум задоволено частково. Разом з тим, дія Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області припинена ( внесення відповідного запису у реєстр 27.04.2023 р.), правонаступником є Пенсійний фонд України тощо.

Представник позивача подав заяву про розгляд заяви у його відсутність, просить її задовольнити.

Представник ГУ ПФУ в Одеській області- Басюк О.М. подала заяву, в якій просить провести судове засідання без участі представника Головного управління.

Вивчивши заяву та матеріали справи, суд приходить до висновку щодо задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача).

Так, судом встановлено, що рішенням Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 19.06.2020 року по цивільній справі № 287/11 у задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 Головного управління Держпраці в Одеській області, Комунального підприємства «Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області про визнання акту недійсним, визнання нещасного випадку таким, що пов`язаний з виробництвом, зобов`язання скласти акт та стягнення сум відмовлено.

13.04.2023 року постановою Одеського апеляційного суду частково задоволено апеляційну скаргу ОСОБА_1 ( правонаступник А.К.), рішення Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 19.06.2020 року скасовано, позовні вимоги ОСОБА_2 , який діє в своїх інтересах та інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 та ОСОБА_1 ( правонаступник ОСОБА_2 ) до Головного управління Держпраці в Одеській області, Комунального підприємства «Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області про визнання акту недійсним, визнання нещасного випадку таким, що пов`язаний з виробництвом, зобов`язання скласти акт та стягнення сум - задовольно частково. Визнано незаконним та скасовано акт про нещасний випадок на виробництві, не пов`язаний з виробництвом за формою НВП від 23.05.2006 року щодо ОСОБА_4 на КП « Ізмаїльське ВУВКГ», визнано таким, що нещасний випадок з потерпілою ОСОБА_4 , який стався 23.05.2006 року на КП « Ізмаїльське ВУВКГ», є таким , що пов`язаний з виробництвом, зобов`язано КП « Ізмаїльське ВУВКГ» скласти акт Н-1 щодо події, яка сталось з із ОСОБА_4 , у зв`язку із нещасним випадком на виробництві 23.05.2006 року, стягнуто з Управління Фонду соціального страхування України в Одеській області на користь ОСОБА_2 грошові кошти в загальній сумі 223032,62 грн.

27.04.2023 року до єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань, внесено запис про припинення Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Одеській області. Правонаступником є Пенсійний фонд України , код ЄДРПОУ: 000035323.

Відповідно до ст.442ЦПКУкраїни у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

За ч.5 ст.15ЗаконуУкраїни«Про виконавчепровадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Підставою правонаступництва у виконавчому провадженні є правонаступництво у матеріальному праві з переходом матеріальних прав та обов`язків від однієї особи до іншої. Зокрема, правонаступництво може здійснюватися на підставі відступлення права вимоги. Так, відповідно до п.1 ч.1 ст.512ЦКУкраїни кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги). Заміна кредитора не допускається тільки у зобов`язаннях, нерозривно пов`язаних із особою кредитора, зокрема в зобов`язаннях про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я чи смертю (ст. 515 ЦК України).

Отже, Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Одеській області слід замінити на Головне управління Пенсійного фонду України в Одеській області.

На підставі викладеного та керуючись ч.5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження», ст. 512, 515 ЦК, ст. 55, 260,353, 442 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Петрова Володимира Степановича про замінусторони виконавчогопровадження по цивільнійсправі №2-87/11за позовом ОСОБА_2 , що діє в своїх інтересах та інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 та ОСОБА_1 до Головного управління Держпраці в Одеській області, Комунального підприємства «Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській обасті про визнання акту недійсним, визнання нещасного випадку таким, що пов`язаний з виробництвом, зобов`язання скласти акт та за позовом третьої особи ОСОБА_1 Головного управління Держпраці в Одеській області, Комунального підприємства «Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській обасті про визнання акту недійсним, визнання нещасного випадку таким, що пов`язаний з виробництвом, зобов`язання скласти акт та стягнення сум - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській обасті на його правонаступника - Головне управлінняПенсійного фондуУкраїни вОдеській області (код ЄДРПОУ: 20987385, юридична адреса: 65012, м.Одеса, вул.Канатна, 83).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається до Одеського апеляційного суду

Суддя: Н.В.Баннікова

СудІзмаїльський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення03.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114717862
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-87/11

Ухвала від 12.09.2024

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

Ухвала від 10.09.2024

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

Ухвала від 05.08.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Дришлюк А. І.

Ухвала від 24.06.2024

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Ю. Б.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Ю. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні