Ухвала
від 09.11.2023 по справі 219/10019/21
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/6708/23 Справа № 219/10019/21 Суддя у 1-й інстанції - Хомченко Л.І. Суддя у 2-й інстанції - Остапенко В. О.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 листопада 2023 року м. Кривий Ріг

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді Остапенко В.О.,

суддів Бондар Я.М., Зубакової В.П.,

заслухавши доповідь судді - доповідача Остапенко В.О. по клопотанню представника ОСОБА_1 - адвоката Гуревича Максима Геннадійовича, про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі по апеляційній скарзі Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Дебора-Електро» на рішення Дружківського міського суду Донецької області від 16 травня 2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Дебора-Електро» про визнання незаконним та скасування наказу про припинення трудового договору, стягнення середнього заробітку, компенсації за порушення строків виплати середнього заробітку, моральної шкоди,

УСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпровського апеляційного суду перебуває цивільна справа по апеляційній скарзі Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Дебора-Електро» на рішення Дружківського міського суду Донецької області від 16 травня 2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Дебора-Електро» про визнання незаконним та скасування наказу про припинення трудового договору, стягнення середнього заробітку, компенсації за порушення строків виплати середнього заробітку, моральної шкоди.

Від адвоката Гуревича Максима Геннадійовича, який діє від імені та в інтересах заявника ОСОБА_1 , надійшло клопотання про розгляд справи у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, згідно з положенням про Єдину судову інформаційну систему за допомогою сервісу відеозв`язку «EasyCon».

Адвокат Гуревич М.Г. підтвердив свою реєстрацію в Єдиній судовій інформаційній системі «Електронний суд».

Відповідно дост.212ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно п. 46 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21 , за наявності в суді технічної можливості, учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи викладене, зважаючи на те, що місце знаходження адвоката адвоката Гуревича Максима Геннадійовича, який діє від імені та в інтересах заявника ОСОБА_1 , територіально значно віддалене від міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, та на технічну можливість забезпечити проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon, задля дотримання принципу розумності строків розгляду справи, апеляційний суд вважає за необхідне задовольнити заяву та провести зазначене судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись статтями 365, 366 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Судові засідання у справі по апеляційній скарзі Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Дебора-Електро» на рішення Дружківського міського суду Донецької області від 16 травня 2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Дебора-Електро» про визнання незаконним та скасування наказу про припинення трудового договору, стягнення середнього заробітку, компенсації за порушення строків виплати середнього заробітку, моральної шкоди проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Попередити адвоката Гуревича М.Г. про те, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали направити для відома адвокату Гуревичу М.Г.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий:

Судді:

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено10.11.2023
Номер документу114786160
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення трудового договору, стягнення середнього заробітку, компенсації за порушення строків виплати середнього заробітку, моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —219/10019/21

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Остапенко В. О.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Мірута О. А.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Мірута О. А.

Рішення від 22.05.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Хомченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні