Ухвала
від 09.11.2023 по справі 459/3347/23
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 459/3347/23

Провадження № 2/459/623/2023

У Х В А Л А

судового засідання

09 листопада 2023 року Червоноградський міський суд Львівської області

в складі: головуючого - судді Дем`яновської Ю. Д.

за участю секретаря Джугало Т. М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Червонограді в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дрімландія»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Управління Держпраці у Львівській області, про встановлення факту перебування у трудових відносинах, стягнення боргу із заробітної плати,-

в с т а н о в и в:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дрімландія»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Управління Держпраці у Львівській області, про встановлення факту перебування у трудових відносинах, стягнення боргу із заробітної плати, розгляд якої проводиться в порядку спрощеного позовного провадження.

В судовому засіданні 09.11.2023 року до початку розгляду справи по суті з ініціативи суду на вирішення було поставлено питання про доцільність участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Управління Держпраці у Львівській області та необхідність залучення до участі в справі директора ТзОВ «Дрімландія» Зігору Альону Миколаївну.

Представник позивача адвокат Савка О.В. в судовому засіданні висловила заперечення щодо виключення з числа третіх осіб Управління Держпраці у Львівській області, оскільки вважає що за наслідками розгляду справи Управління отримає підставу проведення додаткової перевірки діяльності відповідача. Щодо залучення до участі в справі директора ТзОВ «Дрімландія» Зігору Альону Миколаївну, то вважає що така повинна бути залучена до участі в справі. Позивач підтримала позицію адвоката.

Представник відповідача адвокат Прокоф`єв Б.І. наполягає на необхідності виключення з числа третіх осіб Управління Держпраці у Львівській області, оскільки вважає, що рішення суду в цій справі жодним чином не впливає на права та обов`язки Управління, зокрема й тому, що юрисдикція Управління Держпраці у Львівській області не може поширюватись на м. Чернігів, де територіально знаходиться зареєстроване місцезнаходження відповідача. Підтримав залучення до участі в справі директора ТзОВ «Дрімландія» Зігору Альону Миколаївну.

Заслухавши пояснення представників сторін, позивачки, суд приходить до наступного висновку.

За змістом статей 53, 54 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Отже, правове становище третіх осіб у процесі посідають особи, які мають юридичний інтерес до справи, але інтерес, який не є рівноцінним інтересам сторін (позивача чи відповідача). Інститут третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, зумовлений передусім необхідністю забезпечити можливість здійснення відповідними суб`єктами права регресу. Якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору (постанова ВС від 19 жовтня 2023 року в справі № 308/14307/18, провадження № 61-550св23).

Враховуючи те, що судом не встановлено обставин, які б свідчили про те, що за наслідками розгляду цього спору та ухвалення судового рішення можуть виникнути права або обов`язки в Управління Держпраці у Львівській області, то підстав для участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог суд не вбачає, а відтак Управління Держпраці у Львівській області слід виключити з числа третіх осіб.

Разом з тим, суд приходить до висновку, що до участі в справі слід залучити директора ТзОВ «Дрімландія» Зігору Альону Миколаївну в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

За ч. 2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти на підставі на підставі ч.2 ст.223 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.53,259,260 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дрімландія»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Управління Держпраці у Львівській області, про встановлення факту перебування у трудових відносинах, стягнення боргу із заробітної плати, третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору директора ТзОВ «Дрімландія» Зігору Альону Миколаївну (14014, м.Чернігів вул.Мазепи Івана, 66А).

Виключити Управління Держпраці у Львівській області з числа третіх осіб які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Зобов`язати позивача направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору директору ТзОВ «Дрімландія» Зігорі Альоні Миколаївні копії всіх поданих нею письмових документів щодо предмету спору, надавши відповідні докази суду.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору директору ТзОВ «Дрімландія» Зігорі Альоні Миколаївні десятиденний строк з дня вручення даної ухвали та отримання документів від позивача для подання пояснень.

Розгляд справи відкласти на 27.11.2022 року 14:00 год.

Копію цієї ухвали направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору. Враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти на підставі на підставі ч.2 ст.223 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвалу складено 09.11.2023 року.

Суддя: Ю. Д. Дем`яновська

СудЧервоноградський міський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114788294
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —459/3347/23

Постанова від 20.06.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Постанова від 20.06.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Дем'яновська Ю. Д.

Рішення від 05.02.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Дем'яновська Ю. Д.

Рішення від 05.02.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Дем'яновська Ю. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні