Ухвала
від 10.11.2023 по справі 235/2433/23
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 235/2433/23

Номер провадження 2/235/404/23

У Х В А Л А

про передачу справи на розгляд до іншого суду

10 листопада 2023 року м. Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Кузнєцова А.С., розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з додатковою відповідальність «Шахта «Білозерська», представник позивача за довіреністю Гаврихів Вадим Васильович, до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, Комунального некомерційного підприємства "Добропільська лікарня інтенсивного лікування", Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, третя особа ОСОБА_1 , про скасування акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання (отруєння), -

В С Т А Н О В И Л А:

На розгляд суду пред`явлено вказану позовну заяву.

Підсудність це властивість цивільних справ, за допомогою якої їх розгляд і вирішення віднесено законом до компетенції відповідного суду.

Згідно ч. 2 ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

З матеріалів цивільної справи вбачається, що позивач Товариство з додатковою відповідальність «Шахта «Білозерська» (юридична адреса: Донецька область, м. Білозерське, вул. Строїтельна буд. 17) та представник позивача за довіреністю Гаврихів Вадим Васильович (адреса: м. Білозерське, вул. Строїтельна буд. 17), третя особа ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ). Відповідачами у справі є:

1.Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці (юридична адреса: Донецька область, м. Покровськ, вул. Прокоф`єва, буд. 82).

2.Комунальне некомерційне підприємство "Добропільська лікарня інтенсивного лікування" (юридична адреса: Донецька область, м. Добропілля, вул. Гагаріна, буд. 3).

3.Головного управління Пенсійного фонду України (юридична адреса: Донецька область, м. Слов`янськ, пл. Соборна, буд. 3).

Вказане свідчить, що позовну заяву подано до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області з порушенням правил територіальної юрисдикції (підсудності), встановлених ч. 2 ст. 27 та ч. 8 ст. 27 ЦПК України.

Позовна заява підсудна до розгляду Добропільському міськрайонному суду Донецької області (85000, Донецька область, м. Добропілля, вул. Банкова 39А).

Відповідно доп.1ч.1ст.31ЦПК України,суд передаєсправу нарозгляд іншомусуду,якщо справаналежить дотериторіальної юрисдикції(підсудності)іншого суду.

Згідно ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються, справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Недотримання правил територіальної юрисдикції (підсудності) є порушенням процесуального закону, який є підставою для скасування рішення з направленням справи на розгляд за встановленою законом підсудністю (ч. 1 ст. 378 ЦПК України).

Враховуючи вказане, дана позовна заява підсудна до розгляду Добропільському міськрайонному суду Донецької області (85000, Донецька область, м. Добропілля, вул. Банкова 39А).

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 27, 31, 32 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И Л А :

Позовну заяву Товариства з додатковою відповідальність «Шахта «Білозерська», представник позивача за довіреністю Гаврихів Вадим Васильович, до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, Комунального некомерційного підприємства "Добропільська лікарня інтенсивного лікування", Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, третя особа ОСОБА_1 , про скасування акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання (отруєння) передати на розгляд Добропільському міськрайонному суду Донецької області (85000,Донецька область,м.Добропілля,вул.Банкова 39А) за територіальною юрисдикцією (підсудністю).

Ухвала, відповідно до ч. 2 ст. 261 ЦПК України, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржене протягом п`ятнадцяти днів за правилами, встановленими ст. ст. 354, 355 ЦПК України, безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя А.С. Кузнєцова

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено15.11.2023
Номер документу114870248
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —235/2433/23

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Кузнєцова А. С.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Кузнєцова А. С.

Постанова від 14.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні