Ухвала
від 14.11.2023 по справі 484/5240/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/5240/23

Провадження № 2/484/1445/23 р.

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14.11.2023 року Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

в складі: головуючого судді Панькова Д.А.

секретаря судового засідання Кузьменко Ю.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Первомайську цивільну справу за позовом Виконавчого комітету Первомайської міської ради в особі Органу опіки та піклування виконавчого комітету Первомайської міської ради до ОСОБА_1 ; третя особа - Управління "Служба у справах дітей" Первомайської міської ради, про позбавлення батьківських прав,

У СТ АН ОВ ИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом ОСОБА_1 ; третя особа - Управління "Служба у справах дітей" Первомайської міської ради, про позбавлення батьківських прав.

В позовній заяві позивач вказав адресу місця проживання відповідача: АДРЕСА_1 .

Згідно запиту, зробленого до Виконавчого комітету Первомайської міської ради Миколаївської області стало відомо, що ОСОБА_1 було зняо з реєстрації місця проживання за адресою: АДРЕСА_2 , згідно рішення Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 20.05.2019 р.. На даний час відомості про реєстрацію місця проживання даної особи в межах Первомайської ОТГ Миколаївської області відсутні (довідка № 6905/3.1-26 від 04.10.2023 р.).

Ухвалою суду від 06.10.2023 року було відкрито провадження та призначено за правилами загального позовного провадження.

В подальшому відповідно до довідки, сформованої засобами підсистеми ЄСІТС "Електронний суд" від 13.11.2023 р., стало відомо, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою АДРЕСА_3 (вудповідь № НОМЕР_1 ).

Вивчивши матеріали справи, приходжу до висновків, що справа не підсудна Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області.

Підсудністю у цивільному судочинстві визначено розмежування компетенції між окремими ланками судової системи і між судами однієї ланки щодо розгляду і вирішення підвідомчих їм цивільних справ.

Відповідно до ст.4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Згідно норм ЦПК України існує загальна підсудність справ за місцезнаходженням відповідача, ст. 27 ЦПК України, альтернативна підсудність за вибором позивача ст. 28 ЦПК України, та виключна підсудність ст. 30 ЦПК.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачене законом.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач ОСОБА_1 проживає за адресою в с. Показове Новоукраїнського р-ну Кіровоградської обл., що не відноситься за підсудністю до Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області.

Відповідно до п. 1 ч.1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Цивільну справу за позовом Виконавчого комітету Первомайської міської ради в особі Органу опіки та піклування виконавчого комітету Первомайської міської ради до ОСОБА_1 ; третя особа - Управління "Служба у справах дітей" Первомайської міської ради, про позбавлення батьківських прав, передати за підсудністю до Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області.

Згідно з ч. 3 ст. 31 ЦПК України передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим кодексом підсудністю, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Керуючись ч. 1 ст. 30, ч. 1 ст. 31, 260, 353, ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву Виконавчого комітету Первомайської міської ради в особі Органу опіки та піклування виконавчого комітету Первомайської міської ради до ОСОБА_1 ; третя особа - Управління "Служба у справах дітей" Первомайської міської ради, про позбавлення батьківських прав - передати на розгляд Новоукраїнському районному суду Кіровоградської області (27100, Кіровоградська область, м. Новоукраїнка, вул. Соборна, 34).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги в разі якщо скарга не була подана. У разі якщо скарга була подана, ухвала набирає законної сили після перегляду справи судом апеляційної інстанції, якщо ухвалу не буде скасовано.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (отримання) безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні скарги подаються учасниками справи через Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області.

Суддя:

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення14.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114906562
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —484/5240/23

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні