Ухвала
від 08.05.2024 по справі 484/5240/23
ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 484/5240/23

Номер провадження 2/387/215/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

08 травня 2024 року смт Добровеличківка

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області, в складі :

головуючого судді Майстер І. П.

за участю секретаря судового засідання Косюг І.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань Добровеличківського районного суду Кіровоградської області цивільну справу за позовом виконавчого комітету Первомайської міської ради в особі Органу опіки та піклування виконавчого комітету Первомайської міської ради Миколаївської області до ОСОБА_1 , третя особа Управління "Служби у справах дітей" Первомайської міської ради Миколаївської області про позбавлення батьківських прав,-

В СТ АН ОВ ИВ :

Представник позивача звернувся до суду з позовом до відповідачки про позбавлення батьківських прав, в якому зазначив, що відповідачка ОСОБА_1 є матір`ю неповнолітніх дітей ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . По відношенню до ОСОБА_3 батьківство визнав ОСОБА_4 . Починаючи з серпня 2014 року дану сім`ю було взято під соціальний супровід, у зв`язку з ухиленням батьків від виконання батьківських обов`язків щодо малолітніх дітей, а з квітня 2015 року діти перебували на обліку управління у справах дітей Первомайської міської ради, як діти, що опинилися в складних життєвих обставинах. ОСОБА_4 інвалід ІІ групи, з 1985 року перебуває на диспансерному обліку у лікаря- психіатра з діагнозом F-20 (шизофренія параноїдальної форми) та згідно з висновком судово-психіатричної експертизи №696 від 15.12.2021 не може виконувати у повному обсязі свої батьківські обов`язки та соціалізувати малолітніх дітей. На той час ОСОБА_1 вела аморальний спосіб життя, зловживала спиртними напоями. У зв`язку з періодичною відсутністю матері, психічною хворобою батька, який не в змозі виховувати дітей, подальше перебування дітей з батьком створювало загрожу життю та здоров`ю малолітніх дітей. Тому виконавчий комітет Первомайської міської ради, як органу опіки і піклування, рішенням від 16.11.2016 №594 вирішив негайно відібрати малолітніх дітей у батьків. Відповідно до розпорядження Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області від 11.07.2017 №475 опікуном над малолітніми ОСОБА_2 та ОСОБА_3 призначено ОСОБА_5 . Протягом п`яти років з моменту влаштування дітей у сім`ю ОСОБА_5 біологічна мати дітей не брала участі у їх вихованні, не цікавилася станом здоров`я та розвитком дітей. ОСОБА_1 26.06.2023 звернулася до приватного нотаріуса із заявою про те, що добровільно відмовляється від батьківських прав по відношенню до своїх малолітніх дітей. Вказані обставини, на думку позивача, свідчать про свідоме ухилення відповідачки від виконання своїх батьківських обов`язків, що й спонукало звернутися до суду з відповідним позовом .

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Представник позивача в підготовче судове засідання не з`явилась надала до суду заяву про проведення підготовчого судового засідання за її відсутності, позовні вимоги підтримує, та просить закрити підготовче судове засідання.

Відповідач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явилася. Судом здійснювався виклик відповідача відповідно до ч.11 ст.128 ЦПК України шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, а також шляхом направлення на зареєстровану адресу місця проживання відповідача судових повісток. Поштові відправлення були повернуті до суду з поміткою «Адресат відсутній за вказаною адресою».

Відповідно до п.4 ч.8 ст.128 ЦПК України днем вручення судової повістки є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Відповідно до ч.11 ст.128 ЦПК України, відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів, а у разі розгляду справи про видачу обмежувального припису - не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

У підготовчому судовому засіданні, судом вирішені питання, передбачені ст. 197 ЦПК України .

Відзив відповідачкою не подано, а тому відсутні підстави для встановлення строків для подання відповіді на відзив та заперечень.

Згідно зп.3ч.2ст.200ЦПК Україниза результатамипідготовчого засіданнясуд постановляєухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суд ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.197-200, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом виконавчого комітету Первомайської міської ради в особі Органу опіки та піклування виконавчого комітету Первомайської міської ради Миколаївської області до ОСОБА_1 , третя особа Управління "Служби у справах дітей" Первомайської міської ради Миколаївської області про позбавлення батьківських прав.

Справу призначити до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 13 годину 15 хвилин 06 серпня 2024 року в залі засідань Добровеличківського районного суду Кіровоградської області (27000 Кіровоградська область, смт Добровеличківка, вулиця Центральна 119).

Встановити такий порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті: заслухати вступне слово учасників справи, дослідити заяви по суті спору, дослідити письмові докази.

У судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Добровеличківського районного суду

Кіровоградської області Майстер І. П.

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118962666
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —484/5240/23

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Паньков Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні