Ухвала
від 20.11.2023 по справі 127/34055/21
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 127/34055/21

Провадження № 22-ц/801/2210/2023, 22-ц/801/20240/2023

Категорія: 39

Головуючий у суді 1-ї інстанції Коломійцева В. І.

Доповідач:Міхасішин І. В.

УХВАЛА

20 листопада 2023 рокуСправа № 127/34055/21м. Вінниця

Вінницький апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з цивільних справ:

головуючого, судді-доповідача Міхасішина І.В.,

суддів: Войтка Ю.Б., Рибчинського В.П.

розглянувши клопотання представника відповідача ТОВ «Мурованокуриловецький завод мінеральних вод «Регіна» - адвоката Лошадкіна Валерія Олександровича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за апеляційними скаргами представника позивача ОСОБА_1 адвоката ТаранОлександра Вікторовича на ухвалу Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області від 10 жовтня 2023 року та на ухвалу Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області від 05 жовтня 2023 року у справі№ 127/34055/21за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Мурованокуриловецький завод мінеральних вод «Регіна» про стягнення боргу за договором безпроцентної позики,

встановив:

В провадженні Вінницького апеляційного суду перебуває зазначена вище цивільна справа, розгляд якої ухвалою суду призначено на 09.20 год. 21 листопада 2023 року в приміщенні Вінницького апеляційного суду, з повідомленням про дату, час і місце розгляду учасників справи.

16 листопада 2023 року суду надійшло клопотання від представника відповідача ТОВ «Мурованокуриловецький завод мінеральних вод «Регіна» - адвоката Лошадкіна Валерія Олександровича про проведення судового розгляду справи в режимі відеоконференції за її участі, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до пунктів 1-4 розділу ІІІ Порядку роботи з технічними засобами відеконференцзв`язку затвердженого наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року, під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі відеоконференцзв`язку (комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства) та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

За змістом п. 7 розділу ІІІ зазначеного Порядку головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

Встановлено, що клопотання подано у відповідності до Порядку роботи з технічними засобами відео конференц зв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року.

Відповідно до частин 1-5 статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язкова.

У зв`язку із запровадженням на території України воєнного стану, проведення судових засідань поза межами приміщення суду передбачено за допомогою судової системи за посиланням на офіційному веб порталі «Судова влада України» vkz.court.gov.ua. Даною системою є «ВКЗ» (захищений відеоконференц зв`язок з судом).

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом) за посиланням на vkz.court.gov.ua, клопотання слід задовольнити.

Забезпечити проведення відеоконференцій за допомогою ВКЗ (захищений відеоконференц зв`язок з судом), розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Клопотання представника відповідача ТОВ «Мурованокуриловецький завод мінеральних вод «Регіна» - адвоката Лошадкіна Валерія Олександровича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Розгляд цивільної справи призначений на 09 год 20 хв 21 листопада 2023 року провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням технічних засобів за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференц зв`язок з судом).

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконферецзв`язку, який може бути встановлений за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити особі, щодо якої вирішено питання про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Крім того, вхід до підсистеми відеоконференцзв`язку можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду (https://cabinet.court.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Суддя-доповідач І.В. Міхасішин

Судді Ю.Б. Войтко

В.П. Рибчинський

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено21.11.2023
Номер документу115009131
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення боргу за договором безпроцентної позики

Судовий реєстр по справі —127/34055/21

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Постанова від 21.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Постанова від 21.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Постанова від 21.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Постанова від 21.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні