Ухвала
від 17.11.2023 по справі 905/1138/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

17.11.2023 Справа № 905/1138/21

Господарський суд Донецької області у складі судді Огороднік Д.М., при секретарі судового засідання Власко С.В., розглянувши матеріали

клопотання розпорядника майна Бурцевої І.Ю.

про витребування доказів

в межах справи №905/1138/21

заяви кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "Транспортно Експедиційна компанія "Енерготранс"

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Істек"

розпорядник майна арбітражний керуючий Бурцева І. Ю.

За участю представників сторін:

від Товариства з обмеженою відповідальністю "Транспортно Експедиційна компанія "Енерготранс": не з`явився;

від Товариства з обмеженою відповідальністю "Промислова компанія "Енергоімпекс": не з`явився;

від Акціонерного товариства "Українська залізниця": не з`явився;

від Товариства з обмеженою відповідальністю "Енергокапітал": не з`явився;

від Головного управління Державної податкової служби у Донецькій області: не з`явився;

від Державного підприємства" Енергоринок": не з`явився;

від боржника: не з`явився;

розпорядник майна: не з`явилась.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 07.07.2021 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Істек"; визнано грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Транспортно-Експедиційна компанія "Енерготранс" на суму основного боргу у розмірі 2817601,55 грн.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Істек"; введено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Істек"; призначено розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Істек" арбітражного керуючого Бурцеву Ірину Юріївну.

07.07.2021, за номером №66796 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет оприлюднено оголошення (повідомлення) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Істек" (код ЄДРПОУ 32510349).

За результатами попереднього засідання у справі № 905/1138/21 постановлено ухвалу від 04.04.2023, в якій призначено підсумкове засідання.

Ухвалою суду від 19.09.2023 постановлено: продовжити строк розпорядження майном на 1 (один) місяць; продовжити повноваження розпорядника майна, - арбітражного керуючого Бурцевої Ірини Юріївни строком на 1 (один) місяць.

Протокольною ухвалою суду від 07.11.2023 оголошено перерву в підсумковому засіданні до 06.12.2023.

09.11.2023, на електронну пошту суду надійшло клопотання розпорядника майна Бурцевої І.Ю. №02-33/670 від 08.11.2023 (вх..№10450/23), в якому остання просить суд:

- витребувати у Акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" інформацію про залишки грошових коштів на поточних рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю "Істек", а саме: рахунок НОМЕР_1 українська гривня; рахунок НОМЕР_2 українська гривня; рахунок НОМЕР_3 українська гривня;

- витребувати у Публічного акціонерного товариства "Промінвестбанк" інформацію про залишки грошових коштів на поточних рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю "Істек", а саме: рахунок НОМЕР_4 українська гривня;

- витребувати у Акціонерного товариства "Європромбанк" інформацію про залишки грошових коштів на поточних рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю "Істек", а саме: рахунок НОМЕР_5 мультивалютний;

- витребувати у Акціонерного товариства "Ощадбанк" інформацію про залишки грошових коштів на поточних рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю "Істек", а саме: рахунок НОМЕР_6 ; рахунок НОМЕР_7 ;

- витребувати у Акціонерного товариства "ОТП Банк" інформацію про залишки грошових коштів на поточних рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю "Істек", а саме: рахунок НОМЕР_8 (мульти-валютний); рахунок НОМЕР_9 українська гривня; рахунок НОМЕР_8 (мульти-валютний); рахунок НОМЕР_10 (мульти-валютний);

- витребувати у Акціонерного товариства "ПУМБ" інформацію про залишки грошових коштів на поточних рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю "Істек", а саме: рахунок НОМЕР_11 українська гривня.

Ухвалою суду від 13.11.2023 постановлено: призначити до розгляду заяву №02-33/670 від 08.11.2023 (вх..№10450/23) розпорядника майна Бурцевої І.Ю. про витребування доказів в судовому засіданні в судовому засіданні на 17.11.2023.

Судом дослідивши клопотання розпорядника майна встановлено наступне.

Клопотання обґрунтоване тим, що провести інвентаризацію за місцем знаходження боржника не передбачається можливим, зв`язку із керівником боржнику не встановлено, отже з метою виконання завдань покладених на розпорядника майна, у останнього виникла необхідність звернутись до суду із клопотанням про витребування інформації по залишкам на рахунку Товариства з обмеженою відповідальністю "Ітек" у банківських установах.

Матеріали клопотання містять копію листа Головного управління ДПС у Донецькій області №22144/6/05-99-12-02-14 від 06.08.2021, з якого вбачається, що станом на 02.08.2021 у Товариства з обмеженою відповідальністю "Ітек" відкриті банківські рахунки, зокрема в: Акціонерному товаристві Комерційний банк "Приватбанк", а саме рахунок НОМЕР_1 українська гривня; рахунок НОМЕР_2 (українська гривня); рахунок НОМЕР_3 (українська гривня); Публічному акціонерному товаристві "Промінвестбанк" рахунок НОМЕР_4 (українська гривня); Акціонерному товаристві "Європромбанк" рахунок НОМЕР_5 (мультивалютний); Акціонерному товаристві "Ощадбанк", а саме: рахунок НОМЕР_6 (українська гривня) та рахунок НОМЕР_7 (українська гривня); Акціонерному товаристві "ОТП Банк", а саме: НОМЕР_8 (мульти-валютний); рахунок НОМЕР_9 (українська гривня); рахунок НОМЕР_10 (мульти-валютний); Акціонерному товаристві "ПУМБ" рахунок НОМЕР_11 (українська гривня).

Частиною 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч.1. ст.44 Кодексу України з процедур банкрутства під розпорядженням майном розуміється система заходів щодо нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника з метою забезпечення збереження, ефективного використання майнових активів боржника, здійснення аналізу його фінансового стану, а також визначення наступної процедури (санації чи ліквідації).

Згідно з приписами ч.3 ст.44 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний, зокрема: проводити аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника, встановлювати за результатами його проведення наявність або відсутність ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, вчинення незаконних дій у разі банкрутства; не пізніше двох місяців з дня відкриття провадження у справі про банкрутство провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість.

Керуючись п. 5-1 ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право, зокрема отримувати від банків, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, депозитарних установ та інших професійних учасників ринків капіталу інформацію про наявність рахунків та/або залишок коштів на рахунках боржника (у тому числі на рахунках у цінних паперах) / електронних гаманцях, рух коштів та операції на рахунках боржника (у тому числі на рахунках у цінних паперах) / електронних гаманцях, а також інформацію про договори боржника про зберігання цінностей або надання боржнику в майновий найм (оренду) індивідуального банківського сейфа.

Відповідно до ч. 1, 2, 4 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні про витребування судом доказів повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується (крім клопотання про витребування судом групи однотипних документів як доказів); 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідно зі ст. 60 Закону України "Про банки та банківську діяльність" інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку, є банківською таємницею. Банківською таємницею, зокрема, є: відомості про банківські рахунки клієнтів, у тому числі кореспондентські рахунки банків у Національному банку України.

Відповідно до ст. 61 Закону України "Про банки та банківську діяльність" банки зобов`язані забезпечити збереження банківської таємниці шляхом: обмеження кола осіб, що мають доступ до інформації, яка становить банківську таємницю.

Згідно з ч.1 п. 2 ст. 62 Закону України "Про банки та банківську діяльність" інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками, зокрема, за рішенням суду.

Пунктом 13, ч.1 62 Закону України "Про банки та банківську діяльність" інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками арбітражним керуючим - на їхні запити стосовно боржників, щодо яких арбітражний керуючий здійснює повноваження розпорядника майна керуючого санацією, ліквідатора, керуючого реструктуризацію або керуючого реалізацією, в порядку, встановленому статтею 12-1 Кодексу України з процедур банкрутства, - щодо банківських рахунків клієнтів та операцій, проведених на користь чи за дорученням клієнта, а саме відомості на конкретно визначену дату або за конкретний проміжок часу та стосовно конкретного клієнта (юридичної або фізичної особи, фізичної особи - підприємця) про наявність рахунків, номери рахунків, залишок коштів на рахунках, операції списання з рахунків та/або зарахування на рахунки, призначення платежу, а також щодо договорів боржника про зберігання цінностей або надання клієнту в майновий найм (оренду) індивідуального банківського сейфа.

Порядок розкриття банківської таємниці регулюється Постановою Правління Національного банку України "Про затвердження Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці" від 14.07.2006 № 267 та Постановою Правління Національного банку України "Про затвердження Змін до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці" від 04.10.2021 № 98.

Згідно з п. 14 Постанови Правління НБУ "Про затвердження Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці" від 14.07.2006 № 267 банки за запитом уповноважених державних органів та осіб, визначених у частині першій статті 62 Закону про банки, надають у паперовому або електронному вигляді згідно з вимогами, викладеними в додатку до цих Правил, інформацію щодо банківських рахунків клієнтів та операцій, проведених на користь чи за дорученням клієнта, серед яких, операції без відкриття рахунків, а саме відомості на конкретно визначену дату або за конкретний проміжок часу та стосовно конкретної юридичної або фізичної особи, фізичної особи-підприємця про: наявність рахунків; номери рахунків; залишок коштів на рахунках; операції списання з рахунків та/або зарахування на рахунки; призначення платежу; ідентифікаційні дані контрагента (для фізичних осіб - прізвище, ім`я та по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків України; для юридичних осіб - повне найменування, ідентифікаційний код у ЄДРПОУ); номер рахунку контрагента; код банку контрагента.

Враховуючи, що докази, про витребування яких розпорядником майна Бурцевою І.Ю. подано клопотання, необхідні їй для належного виконання покладених на неї повноважень з метою проведення інвентаризації та аналізу фінансово-господарської діяльності, господарський суд вважає клопотання обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. 1, 2, 44 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 80, 81, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Клопотання розпорядника майна Бурцевої І.Ю. №02-33/670 від 08.11.2023 (вх..№10450/23) про витребування доказів - задовольнити.

2. Витребувати у Акціонерного товариства Комерційного Банку «Приват банк» (код ЄДРПОУ 14360570, вул.Грушевського 1Д, м.Київ, 01001, cancelyaria@privatbank.ua) інформацію про залишки грошових коштів на поточних рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю «Істек» (код ЄДРПОУ 32510349, вулиця Тамбовська, будинок 11, місто Донецьк, Донецька обл., 83030), а саме: рахунок НОМЕР_1 українська гривня; рахунок НОМЕР_2 (українська гривня); рахунок НОМЕР_3 (українська гривня).

3.Витребувати у Публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» (код ЄДРПОУ 00039002, Україна, 01001, місто Київ, вулиця Малопідвальна, будинок 8, pib_post@ukr.net) інформацію про залишки грошових коштів на поточних рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю «Істек» (код ЄДРПОУ 32510349, вулиця Тамбовська, будинок 11, місто Донецьк, Донецька обл., 83030), а саме: рахунок НОМЕР_4 (українська гривня).

4.Витребувати у Акціонерного товариства «Європейський промисловий банк» (код ЄДРПОУ 36061927, бульвар Тараса Шевченка, буд.11, прим.51, м. Київ, 01024, bank@europrombank.kiev.ua) інформацію про залишки грошових коштів на поточних рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю «Істек» (код ЄДРПОУ 32510349, вулиця Тамбовська, будинок 11, місто Донецьк, Донецька обл., 83030), а саме: рахунок НОМЕР_5 (мультивалютний).

5.Витребувати у Акціонерного товариства «Державний Ощадний Банк України» (код ЄДРПОУ 00032129, вул. Госпітальна, 12-г, м. Київ, 01001, 00032129@mail.gov.ua) інформацію про залишки грошових коштів на поточних рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю «Істек» (код ЄДРПОУ 32510349, вулиця Тамбовська, будинок 11, місто Донецьк, Донецька обл., 83030), а саме: рахунок НОМЕР_6 (українська гривня); рахунок НОМЕР_7 (українська гривня).

6.Витребувати у Акціонерного товариства «ОТП Банк» (код ЄДРПОУ 21685166, вул. Жилянська, 43, м. Київ, 01033, info@otpbank.com.ua) інформацію про залишки грошових коштів на поточних рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю «Істек» (код ЄДРПОУ 32510349, вулиця Тамбовська, будинок 11, місто Донецьк, Донецька обл., 83030), а саме: рахунок НОМЕР_8 (мультивалютний); рахунок НОМЕР_9 (українська гривня); рахунок НОМЕР_10 (мультивалютний).

7.Витребувати у Акціонерного товариства «Перший Український Міжнародний БАНК» (код ЄДРПОУ 14282829, вулиця Андріївська, будинок 4, м.Київ, 04070, info@fuib.com) інформацію про залишки грошових коштів на поточних рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю «Істек» (код ЄДРПОУ 32510349, вулиця Тамбовська, будинок 11, місто Донецьк, Донецька обл., 83030), а саме: рахунок НОМЕР_11 (українська гривня).

8.У випадку відсутності можливості подати докази, які витребовує суд, або відсутності можливості подати такі докази у встановлені строки, зобов`язати Акціонерне товариство Комерційний Банк «Приват банк», Публічне акціонерне товариство «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», Акціонерне товариство «Європейський промисловий банк», Акціонерне товариство «Державний Ощадний Банк України», Акціонерного товариства «ОТП Банк», Акціонерне товариство «Перший Український Міжнародний БАНК» протягом п`яти днів з дня вручення ухвали, повідомити про це суд із зазначенням відповідних причин.

9.Роз`яснити Акціонерному товариству Комерційний Банк «Приват банк», Публічному акціонерному товариству «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», Акціонерному товариству «Європейський промисловий банк», Акціонерному товариству «Державний Ощадний Банк України», Акціонерному товариству «ОТП Банк», Акціонерному товариству «Перший Український Міжнародний БАНК», що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Господарським процесуальним кодексом України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М. Огороднік

Дата ухвалення рішення17.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115029234
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/1138/21

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

Ухвала від 27.11.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Радіонова Олена Олександрівна

Ухвала від 17.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

Ухвала від 13.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні