Ухвала
від 23.11.2023 по справі 185/14374/23
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/14374/23

Провадження № 2/185/4643/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

23 листопада 2023 року суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Болдирєва У.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Павлоградської міської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Вербківської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області, треті особи: Перша павлоградська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, Друга павлоградська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Черновська Людмила Григорівна про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

13 листопада 2023 року ОСОБА_1 звернувся з позовом про визначення йому додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини за заповітом після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 батька ОСОБА_4 .

Ухвалою від 15 листопада 2023 року позовну заяву було залишено без руху, надано строк для усунення недоліків: уточнення складу учасників справи, зазначення відомостей про спадкове майно.

20 листопада 2023 року надійшла уточнена позовна заява ОСОБА_1 до Павлоградської міської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Вербківської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області, треті особи: Перша павлоградська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, Друга павлоградська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Черновська Людмила Григорівна про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Позивач посилається на те, що він є спадкоємцем за заповітом після смерті батька, пропустив шестимісячний строк для подання заяви про прийняття спадщини з поважних причин, а саме через встановлення карантинних обмежень. Крім того з 24 лютого 2022 року в Україні не працювали нотаріуси та були відключені реєстри нотаріальних дій.

Постановою державного нотаріуса Другої павлоградської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області від 01 листопада 2023 року позивачу відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за заповітом після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 у зв`язку з пропущенням строку подання заяви про прийняття спадщини.

До складу спадщини входить нерухоме майно, а саме:

-квартира АДРЕСА_1 ,

-житловий будинок АДРЕСА_2 ,

-земельна ділянка площею 6,7939 га, розташована на території Павлоградського району.

Позивач просить визначити йому додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини три місяці.

Місце проживання (місцезнаходження) сторін згідно позовної заяви:

-позивач: АДРЕСА_3 ,

-відповідач Павлоградська міська рада: Дніпропетровська область, місто Павлоград, вулиця Соборна, будинок 95,

-відповідач ОСОБА_2 : АДРЕСА_1 ,

-відповідач ОСОБА_3 : АДРЕСА_4

-відповідач Вербківська сільська рада Павлоградського району Дніпропетровської області: Дніпропетровська область, Павлоградський район, село Вербки, вулиця Матросова, будинок 20.

Уточнена позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України, справа підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

За місцем розташування спадкового майна справа належить до виключної підсудності Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

До позовної заяви додано клопотання позивача про витребування у Другої павлоградської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області належним чином завіреної копії спадкової справи до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

З метою забезпечення правильного та своєчасного розгляду справи по суті, перевірки відомостей, викладених у позовній заяві, заявлене клопотання підлягає задоволенню.

Позовні вимоги стосуються спадкування, тому справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 84, 187, 197 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Павлоградської міської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Вербківської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області, треті особи: Перша павлоградська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, Друга павлоградська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Черновська Людмила Григорівна про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

Витребувати у Другої павлоградської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області належним чином завірену копію спадкової справи до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Встановити строк для подання доказів, які витребовує суд протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Призначити підготовче засідання у справіна 22січня 2024року о13:30годині у приміщенні Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області за адресою Дніпропетровська область, місто Павлоград, вулиця Дніпровська, 135.

Встановити відповідачу строк подання відзиву на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Веб-сторінка на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи - http://pvm.dp.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Cуддя У.М. Болдирєва

Дата ухвалення рішення23.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115128164
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —185/14374/23

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні