Ухвала
від 23.11.2023 по справі 420/17062/23
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

23 листопада 2023 р. Справа № 420/17062/23

Категорія: 113070000Головуючий у суді І інстанції: Хом`якова В.В. П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача Семенюка Г.В.,

суддів Домусчі С.Д., Шляхтицького О.І.,

розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю «БІЗНЕС-ЦЕНТР «ЯКОРЬ» на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 26 жовтня 2023 року по справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «БІЗНЕС-ЦЕНТР «ЯКОРЬ» до Регіонального сервісного центру Головного сервісного центру МВС в Одеській області про зобов`язання вчинити певні дії, -

встановив:

Позивач, звернувся до суду з позовом до Регіонального сервісного центру Головного сервісного центру МВС в Одеській області про зобов`язання вчинити певні дії.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 26 жовтня 2023 року відмовлено товариству з обмеженою відповідальністю «БІЗНЕС-ЦЕНТР «ЯКОРЬ» в задоволенні позову.

Представник товариства з обмеженою відповідальністю «БІЗНЕС-ЦЕНТР «ЯКОРЬ» - Мельник Альона Сергіївна не погодившись з рішенням суду першої інстанції, подала апеляційну скаргу, в якій просить суд апеляційної інстанції скасувати рішення суду першої інстанції від 26 жовтня 2023 року по справі № 420/17062/23 та прийняти нову постанову, якою задовольнити позовні вимоги.

При перевірці апеляційної скарги судом встановлено, що скаргу подано з порушенням вимог Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до приписів статті 59 Кодексу адміністративного судочинства України повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені, зокрема, такими документами: довіреністю фізичної або юридичної особи.

Згідно з ч. 4 ст. 55 КАС України повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність».

Згідно з пунктом 4 частини 1 статті 26 Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність» документом, що посвідчує повноваження адвоката на надання правової допомоги, може бути доручення органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги.

Частиною 8 статті 59 Кодексу передбачено, що у разі подання представником до суду заяви, скарги, клопотання він додає довіреність або інший документ, що посвідчує його повноваження, якщо в справі немає підтвердження такого повноваження на момент подання відповідної заяви, скарги, клопотання.

Судом встановлено, що апеляційна скарга подана Мельник Альоною Сергіївною в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «БІЗНЕС-ЦЕНТР «ЯКОРЬ».

На підтвердження повноважень адвокатом додано до апеляційної скарги ордер на представництво в усіх державних органах, приватних організаціях та господарських товариствах будь-яких організаційно-правових форм.

Натомість на підтвердження повноважень адвоката на представництво інтересів позивача у П`ятому апеляційному адміністративному суді документів не надано.

Вказані обставини свідчить про подання апеляційної скарги неповноважною особою.

Згідно з п. 1 ч. 4 ст. 298 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Враховуючи вищевикладене та керуючись 298 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «БІЗНЕС-ЦЕНТР «ЯКОРЬ» на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 26 жовтня 2023 року по справі № 420/17062/23, - повернути апелянту.

Ухвала може бути оскаржена у касаційному порядку безпосередньо до Верховного суду протягом тридцяти днів.

Суддя-доповідач Г.В. СеменюкСудді С.Д. Домусчі О.І. Шляхтицький

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115176870
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них

Судовий реєстр по справі —420/17062/23

Ухвала від 30.01.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 11.01.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 11.01.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 23.11.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Рішення від 31.10.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Рішення від 26.10.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 26.09.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 25.07.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 18.07.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні