Постанова
від 27.11.2023 по справі 595/1272/23
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 595/1272/23

Провадження № 3/595/704/2023

ПОСТАНОВА

27.11.2023 м. Бучач

Суддя Бучацького районногосуду Тернопільськоїобласті Тхорик І.І., за участюсекретаря судовогозасідання Пастушака І.Д.,прокурора Борис І.С., захисника Пасічника А.З., розглянувши матеріали, які надійшли із Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області, про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , працюючого директором Бучацької гімназії ім. В.М. Гнатюка

за ч.ч.1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Бучацького районного суду Тернопільської області перебувають матеріали, які надійшли із Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У призначені судові засідання ОСОБА_1 не з`являється, про час та місце розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку.

Захисник особи, якапритягуєтьсядо адміністративноївідповідальності адвокатПасічник А.З. в судовому засіданні заявив клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з перебуванням ОСОБА_1 на амбулаторному лікуванні.

Прокурор в судовому засіданні проти задоволення клопотання про відкладення розгляду справи не заперечувала, у зв`язку з повідомленими захисником обставинами неявки ОСОБА_1 в судове зсідання, просила зупинити провадження у справі.

Заслухавши думку прокурора, клопотання захисника ОСОБА_1 адвоката Пасічника А.З., дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 2ст. 268 КУпАП, при розгляді справи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 172-7 КУпАП,присутність особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, є обов`язковою.

Згідно ч. 1 ст. 277 КУпАП, справа про адміністративне правопорушення розглядається у п`ятнадцятиденний строк з дня одержання органом (посадовою особою), правомочним розглядати справу, протоколу про адміністративне правопорушення та інших матеріалів справи.

Неявка особи,яка притягаєтьсядо адміністративноївідповідальності,- ОСОБА_1 до суду позбавляє суд можливості розглянути справу про адміністративне правопорушення по суті у передбачені законом строк та порядок.

Відповідно до ч. 4 ст. 277 КУпАП строк розгляду адміністративних справ про адміністративні корупційні правопорушення зупиняється судом у разі якщо особа, щодо якої складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення, умисно ухиляється від явки до суду або з поважних причин не може туди з`явитися (хвороба, перебування у відрядженні чи на лікуванні, у відпустці тощо).

Як слідує з п. 12 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 11 від 17 жовтня 2014 року «Про деякі питання дотримання розумних строків розгляду судами цивільних, кримінальних справ і справ про адміністративні правопорушення» у випадку відкладення розгляду справи про адміністративні правопорушення за клопотанням учасників судового розгляду строк накладення адміністративного стягнення, передбаченийстаттею 38 КУпАП, обчислюється починаючи з дня вчинення адміністративного правопорушення, а при триваючому правопорушенні - починаючи з дня його виявлення. Можливість зупинення цього строку у зв`язку з перенесенням розгляду справи не передбачено, крім випадку, визначеного частиною четвертоюстатті 277 КУпАП.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши захисника та прокурора, приймаючи до уваги скорочені строки розгляду даної категорії справ, зважаючи на те, що за вищевказаних обставин, які виникли під час судового розгляду, неможливий розгляд справи, суд прийшов до висновку, що строк розгляду адміністративної справи про адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією стосовно ОСОБА_1 про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1, 2 ст.172-7КУпАПнеобхідно зупинити.

На підставіст. ст. 36, 38, 172-7, 268, 277 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Строк розгляду справи про адміністративне корупційне правопорушення щодо ОСОБА_1 зач.ч.1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на підставі ч. 4 ст. 277 КУпАП зупинити до 11 грудня 2023 року.

Наступне судове засідання у даній справі призначити на 14.30 год. 11 грудня 2023 року.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя І. І. Тхорик

СудБучацький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення27.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115238300
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

Судовий реєстр по справі —595/1272/23

Постанова від 04.04.2024

Адмінправопорушення

Тернопільський апеляційний суд

Галіян Л. Є.

Постанова від 04.01.2024

Адмінправопорушення

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Постанова від 04.01.2024

Адмінправопорушення

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Постанова від 27.12.2023

Адмінправопорушення

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Постанова від 20.12.2023

Адмінправопорушення

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Постанова від 27.11.2023

Адмінправопорушення

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Постанова від 31.07.2023

Адмінправопорушення

Бучацький районний суд Тернопільської області

Федорончук В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні