Ухвала
від 30.11.2023 по справі 705/3374/23
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 705/3374/23 Провадження № 22-ц/821/1891/2023 Уманський міськрайонний суд Черкаської області

УХВАЛА

30 листопада 2023 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Бородійчука В.Г.

суддів: Карпенко О.В. Василенко Л.І.

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Яроміч Ольги Володимирівни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів під час розгляду апеляційної скарги ОСОБА_2 на рішення Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 18 вересня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Служба у справах дітей виконавчого комітету Дмитрушівської сільської ради про вирішення спору щодо участі у вихованні дитини того з батьків, хто проживає окремо, -

в с т а н о в и в :

30 червня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Служба у справах дітей виконавчого комітету Дмитрушівської сільської ради про вирішення спору щодо участі у вихованні дитини того з батьків, хто проживає окремо.

Рішенням Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 18 вересня 2023 року позов ОСОБА_1 задоволено.

Не погоджуючись із вказаним рішенням суду, ОСОБА_2 оскаржила його в установленому порядку до суду апеляційної інстанції.

Ухвалою Черкаського апеляційного суду від 31 жовтня 2023 року відкрито апеляційне провадження у справі, а ухвалою суду від 15 листопада 2023 року розгляд справи призначено на 06 грудня 2023 року на 11 год. 00 хв.

28 листопада 2023 року від представника ОСОБА_1 та його представника - адвоката Яроміч О.В. надійшло клопотання про участь в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Наказом ДСА України від 23 квітня 2020 року № 196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду в новій редакції.

У розділі ІІІ вказаного Порядку встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Ч. 4 ст. 212 ЦПК України передбачено, що учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши зазначене клопотання, колегія суддів вважає, що воно підлягає задоволенню.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному ЗУ «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою захищеного відеоконференцзв`язку з судом, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, необхідності забезпечення захисту здоров`я учасників судового процесу, колегія суддів вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою захищеного відеоконференцзв`язку з судом з ОСОБА_1 та його представником - адвокатом Яроміч О.В. (електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Керуючись ст. ст. 212, 368 ЦПК України, апеляційний суд, -

у х в а л и в :

Клопотання ОСОБА_2 представника ОСОБА_1 - адвоката Яроміч Ольги Володимирівни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Розгляд справи за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 - адвоката Яроміч Ольги Володимирівни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів під час розгляду апеляційної скарги ОСОБА_2 на рішення Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 18 вересня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Служба у справах дітей виконавчого комітету Дмитрушівської сільської ради про вирішення спору щодо участі у вихованні дитини того з батьків, хто проживає окремо 06 грудня 2023 року о 11 год. 00 хв. провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою захищеного відеоконференцзв`язку з судом з ОСОБА_1 та його представником - адвокатом Яроміч Ольгою Володимирівною (електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, нестиме учасник справи, який подав до суду відповідну заяву.

Копію ухвали направити ОСОБА_1 та його представнику - адвокату Яроміч Ользі Володимирівні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач В.Г. Бородійчук

Судді О.В. Карпенко

Л.І. Василенко

СудЧеркаський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115308457
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —705/3374/23

Постанова від 06.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Постанова від 06.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Рішення від 18.09.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні