Ухвала
від 01.12.2023 по справі 545/1002/22
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/1002/22

Провадження по справі № 2/635/1411/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2023 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області у складі:

Головуючого судді Лук`яненко С.А.

секретар судового засідання Дороніна А.В..

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Русько-Тишківської сільської ради Харківського району Харківської області, треті особи : Садівниче товариство «Гіппократ», Департамент реєстрації Харківської міської ради про визнання незаконними та скасування рішень, витребування майна з чужого незаконного володіння,-

В с т а н о в и в:

ОСОБА_1 пред`явив до суду позов до ОСОБА_2 , Русько-Тишківської сільської ради Харківського району Харківської області, треті особи : Садівниче товариство «Гіппократ», Департамент реєстрації Харківської міської ради про визнання незаконними та скасування рішень, витребування майна з чужого незаконного володіння

Ухвалою Полтавського районногосуду Полтавськоїобласті від 14.04.2022 року провадження по справі відкрито, розгляд справи ухвалено здійснювати в порядку загального позовного провадження та призначено проведення підготовчого засідання.

Ухвалою Полтавського районногосуду Полтавськоїобласті від08.05.2023року зазначенусправу передано на розгляд до Харківського районного суду Харківської області за підсудністю.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 14 липня 2023 року цивільну справуприйнято до провадження судді Харківського районного суду Харківської області Лук`яненко С.А.

29.09.2023 року представник позивача адвокат Селезень С.В. звернулась до суду з клопотанням в порядку ст.84 ЦПК України про витребування з Першої Державної нотаріальної контори м.Харкова відомостей про те, чи заводилась спадкова справа після смерті ОСОБА_2 ( РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також які особи звертались із заявами про прийняття спадщини після його смерті або про відмову у прийнятті спадщини, та про наявність заповітів. В обґрунтування клопотання посилалась на те, що вказана інформація є конфеденційною, має обмежений доступ та розголошенню не підлягає. Зазначене клопотання просила розглянути за відсутності позивача та його представників.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 02 жовтня 2023 року клопотання представника позивача ОСОБА_3 про витребування доказів задоволено та витребувано з Харківської районної державної нотаріальної контори Харківської області запитувану інформацію.

На виконання ухвали суду від 02.10.2023 року з Харківської районної державної нотаріальної контори Харківської області надійшов лист з інформаційними довідками зі спадкового реєстру, з яких вбачається, що спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 була заведена 04.07.2023 року Шостою Харківською міською нотаріальною конторою за останнім місцем реєстрації проживання спадкодавця на час відкриття спадщини, і усі інші відомості, які стосуються спадкової справи знаходяться в справах вказаної нотаріальної контори.

Сторони в підготовче засідання не з`явились, про час дату та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Відповідачі в підготовче засідання не з`явились, про причини неявки суду не повідомили.

Представник третьої особи Департаменту реєстрації Харківської міської ради Сергієнко Н.В. в підготовче засідання не з`явилась, надала суду пояснення по справі, в яких просила розглядати справу без участі представника департаменту.

Представник третьої особи Садівничого товариства «Гіппократ» в підготовче засідання не з`явився, про причини неявки суду не повідомив.

Враховуючи, що в судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Враховуючи викладене, строки розгляду справи, смерть відповідача та відсутність відомостей щодо кола осіб, які прийняли спадщину після померлого, що позбавляє суд можливості встановити правонаступників, а також той факт, що на виконання ухвали суду про витребування доказів надано інформацію про знаходження вказаних відомостей у володінні Шостої Харківської міської державної нотаріальної контори, суд вважає необхідним витребувати з Шостої Харківської міської державної нотаріальної контори завірену належним чином копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 , який був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ( РНОКПП НОМЕР_1 ), оскільки отримання зазначених документів є для позивача неможливим, у зв`язку з тим, що зазначена інформація є конфеденційною.

Керуючись ст. ст. 84, 247 ЦПК України, суд-,

У х в а л и в:

Витребувати з Шостої харківської міської державної нотаріальної контори (місцезнаходження: 61022, м. Харків, майдан Свободи, буд.5, Держпром, під`їзд 6, поверх 4, кімната 590-595) завірену належним чином копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 , який був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ( РНОКПП НОМЕР_1 )

Встановити строк для подання суду зазначених доказів п`ять днів з дня отримання ухвали суду.

Витребувані докази надіслати (надати) Харківському районному суду Харківської області за адресою 62458, смт Покотилівка, вул. Сковороди, 18, Харківського району, Харківської області.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали ( частин сьома статті 84 ЦПК України). У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду (частини восьма та дев`ята статті 84 ЦПК України).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя С.А.Лук`яненко

Дата ухвалення рішення01.12.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115339759
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконними та скасування рішень, витребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —545/1002/22

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Гальченко О. О.

Ухвала від 13.04.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Гальченко О. О.

Ухвала від 13.04.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Гальченко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні