Ухвала
від 08.12.2023 по справі 924/1238/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"08" грудня 2023 р.Справа № 924/1238/23

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладюка Ю.В., розглянувши матеріали справи

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "АНП-ТВ", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ", с. Сошки Шепетівського району Хмельницької області

про відкриття провадження у справі про банкрутство

встановив:

30.11.2023 до Господарського суду Хмельницької області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "АНП-ТВ", м. Київ до Товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ", с. Сошки Шепетівського району Хмельницької області про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою суду від 05.12.23 вищевказану заяву залишено без руху, кредитора зобов`язано на протязі десяти днів, з дня отримання цієї ухвали, надати суду відомості про реєстрацію електронного кабінету в ЄСІТС.

06.12.23 через систему "Електронний суд" кредитором сформовано заяву про усунення недоліків заяви про відкриття провадження в справі про банкрутство, до якої долучено Відповідь №329766 про наявність електронного кабінету ЄСІТС.

Отже, недоліки поданої заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "ФОРТУНАГАЗЗБУТ" усунуто.

За ст. 2 КУзПБ провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Нормами ст. 174 ГПКУ внормовано, що якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

За ч. 1 ст. 35 КУзПБ у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу, в якій зазначаються:

дата проведення підготовчого засідання суду;

прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Враховуючи, що недоліки поданої заяви усунуто, а підстави для відмови у її прийнятті, або для повернення відсутні та ураховуючи достатність матеріалів для її прийняття, подана заява судом приймається до розгляду у підготовчому засіданні для вирішення питання відкриття провадження в справі про банкрутство. Так, за ст. 39 КУзПБ перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Судом також враховано, що відповідно до п.2-1 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Так, заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

У заяві товариства з обмеженою відповідальністю "АНП-ТВ" про відкриття провадження у справі про банкрутство міститься пропозиція щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна ТОВ "ФОРТУНАГАЗЗБУТ", а саме - Ведмедєва Сергія Сергійовича (01001, м. Київ, а/с 116; свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідацією) номер 1795 від 19.06.17) До заяви також долучено відповідну заяву арбітражного керуючого Ведмедєва С.С. про участь у справі.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне призначити підготовче засідання у даній справі без застосування автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення у справі про банкрутство.

Крім того, з метою забезпечення виконання вимог кредиторів, у відповідності до абз. 6 ч. 1 ст. 35 названого вище Кодексу, необхідно заборонити власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

На підставі викладеного вище, керуючись ст.ст. 34, 35, п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 234, 235 ГПК України, суд

постановив:

1. Прийняти заяву товариства з обмеженою відповідальністю АНП-ТВ" про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ" до розгляду.

2. Заяву призначити до розгляду в підготовчому засіданні на 11:00 год. "21" грудня 2023 р.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Хмельницької області за адресою: м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1.

3.Автоматизовану систему для визначення кандидатури арбітражних керуючих для призначення розпорядника майна у справі не застосовувати.

4. Заборонити власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, відчужувати основні засоби.

5. Товариству з обмеженою відповідальністю "ФОРТУНАГАЗЗБУТ", до дня підготовчого засідання подати суду та кредитору відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство, в якому відмітити: заперечення боржника щодо вимог заявника (заявників); загальну сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити; відомості про всі рахунки, електронні гаманці, відкриті у небанківських надавачах платіжних послуг, емітентах електронних грошей, що належать боржнику, їх реквізити; відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності), інші відомості, що мають значення для розгляду справи.

Докази направлення відзиву кредитору надати суду.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://km.arbitr.gov.ua.

Ухвала набрала законної сили 08.12.23 та оскарженню не підлягає.

Суддя Гладюк Ю. В.

Відрук.: 1 примірн.:1 - до справи;

Заявнику, боржнику - надіслати на електронні кабінети.

Надіслати на ел. пошту:

заявнику ТОВ "АНП-ТВ" (tovanptv@gmail.com)

представнику боржника (ІНФОРМАЦІЯ_2)

арбітражному керуючому Ведмедєву С.С. ( ІНФОРМАЦІЯ_1 )

відділу державної виконавчої служби м. Хмельницький Головного територіального управління юстиції (info1@kmm.km.dvs.gov.ua), (info2@kmm.km.dvs.gov.ua)

відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців управління з питань реєстрації Хмельницької міської ради (cnap@khm.gov.ua)

Головному управлінню статистики у Хмельницькій області (gus@km.ukrstat.gov.ua)

Дата ухвалення рішення08.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115502020
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —924/1238/23

Постанова від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 21.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 08.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні