Ухвала
від 13.12.2023 по справі 593/1543/22
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 593/1543/22Головуючий у 1-й інстанції Крамар В.М. Провадження № 22-ц/817/738/23 Доповідач - Храпак Н.М.Категорія -

У Х В А Л А

13 грудня 2023 р.м. Тернопіль

Тернопільський апеляційний суд в складі:

головуючого - Храпак Н.М.

суддів - Гірський Б. О., Хома М. В.,

розглянувши у порядку спрощеного провадження без повідомлення учасників справи заяву представника ОСОБА_1 адвоката Підлуського Василя Дмитровича, про передачу за встановленою юрисдикцією справи за позовом ОСОБА_1 до закладу дошкільної освіти ясел-садка Ромашка Бережанської міської ради, відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача атестаційна комісія закладу дошкільної освіти ясел-садка Ромашка Бережанської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та стягнення невиплаченої заробітної плати,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Тернопільського апеляційного суду від 28 листопада 2023 року апеляційні скарги ОСОБА_1 та закладу дошкільної освіти ясла-садка Ромашка Бережанської міської ради задоволено частково.

Рішення Бережанського районного суду Тернопільської області від 14червня 2023 року скасовано.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до закладу дошкільної освіти ясел-садка Ромашка Бережанської міської ради, відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача атестаційна комісія закладу дошкільної освіти ясел-садка Ромашка Бережанської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та стягнення невиплаченої заробітної плати закрито.

Роз`яснено ОСОБА_1 , що розгляд справи віднесено до юрисдикції адміністративного суду. Протягом десяти днів з дня отримання постанови позивач має право звернутися до суду із заявою про направлення справи за встановленою юрисдикцією.

08 грудня 2023 року, через засоби поштового зв`язку, представник ОСОБА_1 адвокат Підлуський В.Д. подав до апеляційного суду заяву про передачу справи за позовом ОСОБА_1 до закладу дошкільної освіти ясел-садка Ромашка Бережанської міської ради, відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача атестаційна комісія закладу дошкільної освіти ясел-садка Ромашка Бережанської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та стягнення невиплаченої заробітної плати, за встановленою юрисдикцією.

Згідно з ч. 1. ст. 256 ЦПК України якщо провадження у справі закривається з підстави, визначеної пунктом 1 частини першої статті 255 цього Кодексу, судом роз`яснюється позивачеві, до юрисдикції якого суду віднесено розгляд справи, про наявність у нього права протягом десяти днів з дня отримання ним відповідної постанови звернутися до суду, який прийняв постанову про закриття провадження у справі із заявою про направлення справи за встановленою юрисдикцією.

Відповідно до частини четвертої статті 377 ЦПК України у разі закриття судом апеляційної інстанції провадження у справі на підставі пункту 1 частини першої статті 255 цього Кодексу суд за заявою позивача в порядку письмового провадження постановляє ухвалу про передачу справи до суду першої інстанції, до юрисдикції якого віднесено розгляд такої справи, крім випадків об`єднання в одне провадження кількох вимог, які підлягають розгляду в порядку різного судочинства. У разі наявності підстав для підсудності справи за вибором позивача у його заяві має бути зазначено лише один суд, до підсудності якого відноситься вирішення спору.

Враховуючи те, що заява про направлення справи за встановленою юрисдикцією подана представником ОСОБА_1 адвокатом Підлуським В.Д. у встановлений законом десятиденний строк з дня отримання ними постанови, апеляційний суд вважає, що заяву необхідно задовольнити, а справу передати за встановленою юрисдикцією до Тернопільського окружного адміністративного суду.

Керуючись ст. ст. 256, 377 ЦПК України, суд апеляційної інстанції,-

УХВАЛИВ:

Заяву представника ОСОБА_1 адвоката Підлуського Василя Дмитровича про передачу справи за встановленою юрисдикцією - задовольнити.

Справу за позовом ОСОБА_1 до закладу дошкільної освіти ясел-садка Ромашка Бережанської міської ради, відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача атестаційна комісія закладу дошкільної освіти ясел-садка Ромашка Бережанської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та стягнення невиплаченої заробітної плати передати до Тернопільського окружного адміністративного суду

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий: Н.М. Храпак

Судді: Б.О. Гірський

М.В. Хома

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115616186
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та стягнення невиплаченої заробітної плати

Судовий реєстр по справі —593/1543/22

Ухвала від 25.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Рішення від 23.02.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 19.12.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Постанова від 28.11.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні