Ухвала
від 19.12.2023 по справі 593/1543/22
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

Справа №593/1543/22

19 грудня 2023 рокум.ТернопільСуддя Тернопільського окружного адміністративного суду Мартиць О.І., розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали ОСОБА_1 до Закладу дошкільної освіти ясла-садок "Ромашка" Бережанської міської ради, Відділу освіти, молоді та спорту Бережанської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Атестаційна комісія "Заклад дошкільної освіти ясла-садок "Ромашка" Бережанської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

ВСТАНОВИВ:

14 грудня 2022 року ОСОБА_1 звернулася в Бережанський районний суд Тернопільської області з позовною заявою до Закладу дошкільної освіти ясел-садка "Ромашка" Бережанської міської ради, Відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Атестаційна комісія закладу дошкільної освіти ясел-садка Ромашка Бережанської міської ради про визнання протиправною бездіяльність атестаційної комісії закладу дошкільної освіти ясел-садка "Ромашка" Бережанської міської ради, яка полягає в тому, що атестаційна комісія І рівня не подала клопотання атестаційній комісії ІІ рівня про відповідність ОСОБА_1 раніше присвоєному педагогічному званню "вихователь-методист", в зв`язку з чим їй з 01.04.2021 не виплачувалася надбавка до посадового окладу за педагогічне звання "вихователь-методист"; стягнення з Відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради 14754,30 грн невиплаченої за період з 06.04.2021 по 30.11.2022 надбавки до посадового окладу за педагогічне звання "вихователь-методист".

Рішенням Бережанського районного суду Тернопільської області від 14 червня 2023 року позов задоволено частково.

Стягнуто з Відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради на користь ОСОБА_1 - 14754,30 грн невиплаченого, за період з 06.04.2021 по 30.11.2022, підвищення посадового окладу за педагогічне звання "вихователь методист".

В решті позовних вимог відмовлено.

Стягнуто з Відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради в дохід спеціального фонду Державного бюджету України 992,40 грн судового збору.

Постановою Тернопільського апеляційного суду від 28.11.2023 вказане судове рішення скасоване.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Закладу дошкільної освіти ясел-садка "Ромашка" Бережанської міської ради, Відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Атестаційна комісія закладу дошкільної освіти ясел-садка "Ромашка" Бережанської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та стягнення невиплаченої заробітної плати закрито.

Ухвалою Тернопільського апеляційного суду від 13.12.2023 задоволено заяву представника ОСОБА_1 адвоката Підлуського Василя Дмитровича про передачу справи за встановленою юрисдикцією.

Справу за позовом ОСОБА_1 до Закладу дошкільної освіти ясел-садка "Ромашка" Бережанської міської ради, Відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Атестаційна комісія закладу дошкільної освіти ясел-садка "Ромашка" Бережанської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та стягнення невиплаченої заробітної плати передано до Тернопільського окружного адміністративного суду

14 грудня 2023 року до Тернопільського окружного адміністративного суду надійшли матеріали цивільної справи №593/1543/22 за позовною заявою ОСОБА_1 до Закладу дошкільної освіти ясла-садок "Ромашка" Бережанської міської ради Відділу освіти, молоді та спорту Бережанської міської ради третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Атестаційна комісія "Заклад дошкільної освіти ясла-садок "Ромашка" Бережанської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 14.12.2023 справу №593/1543/22 передано на розгляд судді Мартиць О.І.

Вирішуючи питання про прийняття справи №593/1543/22 до провадження, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини дев`ятої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Ознайомившись із позовною заявою, суд встановив, що позивачем пред`явлено вимогу, яка згідно пункту 10 частини шостої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України належить до справ незначної складності підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Частиною п`ятою статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи положення пункту 10 частини шостої статті 12, статей 257, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд дійшов висновку про наявність підстав для прийняття адміністративної справи №593/1543/22 до свого провадження та здійснення її розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Керуючись статтями 171, 248, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до свого провадження та відкрити провадження в адміністративній справі №593/1543/22 за позовною заявою ОСОБА_1 до Закладу дошкільної освіти ясел-садка "Ромашка" Бережанської міської ради, Відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Атестаційна комісія закладу дошкільної освіти ясел-садка "Ромашка" Бережанської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та стягнення невиплаченої заробітної плати.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Відповідно до статей 162-164 КАС України встановити:

- відповідачам 15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (частина сьома статті 262 КАС України).

Згідно із частинами третьою та четвертою статті 162 КАС України копія відзиву на позов (відповіді на відзив і заперечень) та доданих до нього документів повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи, а суду доказ такого надіслання іншим учасникам справи.

Відповідно до частини четвертої статті 159 КАС України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Зобов`язати відповідачів подати суду докази разом із поданням відзиву.

Запропонувати третій особі надати письмові пояснення щодо спору в даній справі.

Роз`яснити учасникам справи, що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (частини восьма, дев`ята статті 79 КАС України).

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до частини п`ятої статті 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Повідомити відповідача суб`єкта владних повноважень (у разі розгляду справи за його місцезнаходженням) про можливість отримання позовної заяви з доданими до неї матеріалами безпосередньо в приміщенні Тернопільського окружного адміністративного суду за адресою: 46021, м. Тернопіль, вул. Грушевського, 6.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за веб-адресою https://adm.te.court.gov.ua/sud1970/gromadyanam/spravy/.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Оскарження ухвали окремо від рішення не допускається. Заперечення на ухвалу може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддяМартиць О.І.

Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115756830
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —593/1543/22

Ухвала від 25.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Рішення від 23.02.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 19.12.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Постанова від 28.11.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні